fbpx
Selecteer een pagina

Ik hou van mij

In mijn laatste blog had ik het over kiezen voor jezelf. Kiezen voor jezelf kan alleen als je het jezelf waard vindt om voor te kiezen. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar dat is de basis voor alles wat er zich in je leven afspeelt: hou je wel van jezelf. Zelfliefde is de sleutel tot jouw geluk.

Inmiddels zie ik in dat zelfliefde de basis is. Ik dacht altijd, natuurlijk hou ik van mezelf. Maar als ik keek naar mijn acties bleek niet minder waar. Eigenlijk bij alles wat ik deed hield ik geen rekening met mijn eigen gevoelens. Wel met die van een ander. Gek eigenlijk, want met mezelf ben ik altijd samen.

Ik hou van mij

Ik hou van mij was het nummer dat Tabitha deed tijdens het programma: De beste zangers. Ik was gelijk verliefd op het nummer. Het klopt zo. Je vindt het nummer op YouTube.

Want hoe vaak zeg je ik hou van jou tegen jezelf? Hoe vaak kijk je in de spiegel en zeg je: good morning gorgeous? Ik inmiddels regelmatig.

Eerst vond ik het heel ongemakkelijk om in de spiegel te kijken en naar mezelf te kijken. Maar inmiddels ben ik blij met wat ik zie.

Zelfliefde is afspraken maken met jezelf en die nakomen

Afspraken met een ander komen we vaak na. De afspraken met onszelf zijn de eerste afspraken die we laten varen. Dat klopt natuurlijk van geen kant. Jij bent de belangrijkste persoon in je leven en met jezelf kom je je afspraken niet na. Als je jezelf al niet serieus neemt, hoe kan een ander dat dan doen.

Toen ik me besefte dat ik mezelf niet serieus nam. En ik inzag hoe belangrijk het is om dat wel te doen, ging ik daarmee aan de slag. Door een lijstje te maken met non negotiables. Activiteiten die ervoor zorgen dat ik me goed voel en die niet onderhandelbaar zijn. Het zijn afspraken die ik met mezelf maak om ervoor te zorgen dat ik me goed voel. Daar wijk ik in principe niet van af. Door dagelijks met mezelf deze afspraken na te komen zorg ik goed voor mezelf.

zelfliefde - Margreet Stegeman (2)

Mijn non negotiobles

Afspraken die ik met mezelf gemaakt heb zijn:

  • Dagelijks minimaal een half uur tot een uur wandelen
  • Dagelijks schrijven in mijn journal
  • Dagelijks minimaal een half uur lezen

Bovenstaande afspraken zorgen ervoor dat ik me (bijna) altijd goed voel. En als dat niet zo is, dan kom ik er makkelijker weer uit door mezelf een extra wandeling of schrijfmoment te gunnen.

Daarnaast heb ik een paar jaar geleden besloten dat ik voortaan altijd naar mijn intuïtie luister. Ik negeer de stemmetjes van binnenuit niet meer. Zoals ik al eerder vertelde: mijn intuïtie is mijn superpower! Dat is echt mijn waarheid.

Op mijn sterfbed

Ik durf nu hardop te zeggen dat ik van mezelf hou. Ik ben goed zoals ik ben. Het is zonde om me bezig te houden met de dingen die “niet goed” aan mezelf zijn. Daar is het leven veel te kort voor. Ik wil straks niet op mijn sterfbed liggen en denken: waarom ben ik altijd zo druk geweest wat anderen van mij vonden en hoe ik in het ideaalplaatje pas. Ik wil op mijn sterfbed liggen en denken: ik heb genoten van mijn leven. Ik deed waar ik me goed bij voelde. Ik heb het verschil gemaakt door mezelf te zijn en te accepteren. Dat is toch het mooiste wat er is?

Hou van jezelf en van het leven. Geniet met volle teugen en laat je door niemand tegenhouden. Als we dat allemaal doen maken we de wereld een heel stuk mooier. In mijn ogen is dat echte zelfliefde.

Ik ben super benieuwd hoe jij in het leven wilt staan. Hoe wil jij op je leven terugkijken als je op je sterfbed ligt?

Laat het me weten in de comments of stuur me een DM op Instagram.

 

 

 

Twee jaar ziek door long covid –

Afgelopen week was het twee jaar geleden dat mijn leven van de ene op de andere dag veranderde. Ik kreeg corona en werd niet weer beter. We zijn nu twee jaar verder. Hoe is het nu? Je leest het in dit artikel

Long covid en EMDR

In deze blog deel ik mijn ervaring over EMDR tijdens mijn long covid herstelreis. Wat is EMDR? Hoe kun je het inzetten? En wat heeft EMDR gedaan voor mij in het herstelproces van long covid. Je leest er alles over in dit artikel.

Balanceren op de drempel van 2024. Struikelen, vallen en weer opstaan

Dankbaar, maar ook verdriet bij de overgang van 2023 naar 2024. In dit artikel lees je mijn struggle van struikelen, vallen en weer opstaan.

Hi,

Hi,

 

It’s me Margreet. Als voormalig zelfsaboteur en levensgenieter sta ik nu echt aan het roer van mijn eigen leven.

Dat is niet altijd zo geweest, totdat ik de magie van schrijven ontdekte en verantwoordelijkheid nam voor alles wat er in mijn leven afspeelt. Ik ontdekte een gouden formule en daar help ik andere vrouwen nu mee.

Op mijn blog neem ik je graag mee in dat proces en geef je handvatten hoe jij ook voor je eigen geluk kunt gaan.

Spread the love