fbpx

Je intuïtie is je superpower

Te lang heb ik aangemodderd en heb ik te veel beslissingen genomen op basis van mijn hoofd. Terwijl mijn intuïtie iets heel anders vertelde.

Eigenlijk durfde ik niet meer op mezelf te vertrouwen. Dus liet ik me leiden door wat mijn omgeving zei en wat de maatschappij van mij verwachtte.

Vastzitten

Vind je het gek dat ik vast kwam te zitten. Dat ik keer op keer weer in een burn-out terecht kwam. Ik raakte opgebrand, werd weer opgelapt en ik zakte langzaam weer terug in oude patronen. Dit heeft alles te maken met niet luisteren naar je innerlijke mentor (ik vind dit zo’n mooie omschrijving), oftewel je intuïtie.

Onlangs luisterde ik een podcast van Kim Munnecom waar ze het had over je intuïtie is je superpower. Daar word ik oprecht blij van als ik dat hoor. En het is zo waar. Sinds ik de ommezwaai heb gemaakt en naar mijn intuïtie ben gaan luisteren is mijn leven getransformeerd.

Je intuïtie is je superpower

Alle antwoorden die je nodig hebt zitten al in je. Doordat je niet geleerd hebt om daarop te vertrouwen, is het soms lastig om je innerlijke mentor te raadplegen. In het boek Playing Big van Tara Mohr staat een hele mooie oefening. Die zal ik binnenkort ook eens delen.

Om dichter bij je superpower te komen moet je voelen voelen voelen. Pak pen en papier en ga schrijven hoe je je voelt. Van daaruit komen de antwoorden. Het werkt echt fantastisch! Ik heb hele conversaties met mezelf gevoerd en brieven geschreven.

Het begint bij …

Bewustwording en eigen verantwoordelijkheid nemen. Alleen als je je bewust bent van je patronen kun je nieuwe stappen zetten. Maar niet alleen dat. Verantwoordelijkheid nemen voor wat er nu in je leven afspeelt is daar ook onderdeel van. Jij kiest hoe je je voelt en hoe je met bepaalde situaties omgaat. Luister naar je intuïtie, dat heeft altijd gelijk. Waar word jij blij van, waar gaat je hart sneller van kloppen. Volg die aanwijzingen. Gun jezelf dat. Het heeft alles te maken met keuzes maken en het jezelf gunnen.

Laat je niet langer leiden door je omgeving, maar start vandaag nog met voelen. Wat wil je nou echt?

Wie ben ik?

Het lijkt zo’n makkelijke vraag: wie ben ik? Maar het was voor mij nog een hele zoektocht. In deze blog lees je hoe en waarom.

Geen tijd? Wat een bullshit!!!

Geen tijd hebben is een van de meest voorkomende bullshit excuses. Maar het gaat niet om geen tijd hebben, maar om dat je iets geen prioriteit geeft. In deze blog deel ik je drie redenen met je waarom je geen tijd hebt en tips om meer tijd vrij te maken.

Ik ben er niet voor iedereen

Ik ben er niet voor iedereen. En dat wil ik ook niet.

Al klein meisje wilde ik altijd dat iedereen mij leuk vond. Het was natuurlijk onzekerheid van mij uit. Ik vond zelf ook lang niet iedereen aardig. Mijn leerpunten hoor je in de podcast en lees je in deze blog.

Hi,

Hi,

 

It’s me Margreet. Als voormalig zelfsaboteur en levensgenieter sta ik nu echt aan het roer van mijn eigen leven.

Dat is niet altijd zo geweest, totdat ik de magie van schrijven ontdekte en verantwoordelijkheid nam voor alles wat er in mijn leven afspeelt. Ik ontdekte een gouden formule en daar help ik andere vrouwen nu mee.

Op mijn blog neem ik je graag mee in dat proces en geef je handvatten hoe jij ook voor je eigen geluk kunt gaan.