fbpx
Selecteer een pagina

Kies jij al echt voor jezelf?

Afgelopen week ben ik gestart met mijn pilot. Al heel lang voel ik de behoefte om andere vrouwen te laten inzien hoe waardevol het is om voor jezelf te kiezen. De afgelopen jaren ben ik mijn eigen testkonijn geweest en weet ik nu precies op welke knopjes ik moet drukken.

Inmiddels weet ik dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn geluk. Dat inzien heeft alles voor mij veranderd. Het inzien en ermee aan de slag gaan is fantastisch, maar je moet het ook kunnen volhouden. Anders val je terug in oude patronen. Ook dat heb ik ervaren 😉

Vooroordelen over vrouwen

Waarom vinden wij vrouwen het toch zo lastig om voor onszelf te kiezen? Dat heeft alles met programmering te maken. Overtuigingen die we van huis uit hebben meegekregen en die de maatschappij ons oplegt. Jarenlang waren wij vrouwen ‘minder’ dan mannen. Ons recht was het aanrecht en daar hield het wel mee op. Gelukkig leven we nu in een tijd waar dit niet meer aan de orde is. Maar toch zijn er nog steeds overtuigingen die ervoor zorgen dat we het niet altijd zo ervaren.

Dit is geen verwijt naar iemand, maar dat zit in ons. We leggen onszelf op dat we ons extra moeten bewijzen. Als je de meeste mannen vraagt of hij vindt dat we ons extra moeten bewijzen, zullen ze vinden dat dit niet zo is. Tenminste als ik het de mannen in mijn omgeving vraag. We houden het dus eigenlijk zelf in stand.

Kiezen voor jezelf - Margreet Stegeman

Kiezen voor jezelf

Ik herken dat wel. Tijdens mijn studie riep ik heel hard dat ik carrière ging maken en dat Danny bij de kinderen thuis zou blijven. Toen puntje bij paaltje kwam bleek dat niet helemaal niet te zijn wat ik wilde. Ik wilde zelf voor de kinderen zorgen, ik ambieerde helemaal geen carrière waarbij mijn man voor de kinderen zou zorgen. Ik ging dus minder werken en dat was toen helemaal prima. Maar als ik nu kijk, is dat niet meer wat ik wil. Naarmate de jongens groter werden, ambieerde ik wel mijn eigen carrière.

Tien jaar geleden startte mijn eigen bedrijf. Ik had een baan in loondienst en ik werkte voor mijn eigen bedrijf. Of dat succesvol was of niet, staat nu niet ter discussie, haha. Ik wilde zelf meer groeien, ook als persoon. Maar ik durfde nog niet echt voor mezelf te kiezen.

Nu wel. Ik kies ervoor om zelf gelukkig te zijn door mijn bedrijf verder uit te bouwen. En nu ik voor mezelf heb gekozen zie ik ook dat mijn bedrijf steeds succesvoller wordt. Kijk naar de pilot die ik nu draai. Een aantal kandidaten haken hier zo op aan. Ik kreeg zelf te horen: je slaat de spijker op z’n kop. Ik pak mijn eigen verantwoordelijkheid niet.

Je kunt alles bereiken wat je wilt

Dat kon enkel en alleen doordat ik voor mezelf koos. Ik kies ervoor om een leuke moeder te zijn en een liefhebbende vrouw van en een vrouw die zichzelf kan ontplooien, etc. Vind jouw nieuwe waarheid, want jij bent de enige die jezelf kan tegenhouden. Je kunt namelijk alles zijn, doen en hebben wat je maar wilt. Als je maar gelooft in jezelf! Zet een eerste stap. Wees je bewust van je huidige realiteit. Als je je daar bewust van bent, kun je groeien. Ohhhhh, er is zoveel moois voor je weggelegd. Je hoeft het alleen maar te zien en de eerste stap te zetten.

Kies jij ook al voor jezelf? Mocht je dit lastig vinden, stuur me gerust een berichtje. Je mag me mailen info[at]margreetstegeman.nl of een DM sturen via Instagram. Ik help je graag verder.

 

 

 

Twee jaar ziek door long covid –

Afgelopen week was het twee jaar geleden dat mijn leven van de ene op de andere dag veranderde. Ik kreeg corona en werd niet weer beter. We zijn nu twee jaar verder. Hoe is het nu? Je leest het in dit artikel

Long covid en EMDR

In deze blog deel ik mijn ervaring over EMDR tijdens mijn long covid herstelreis. Wat is EMDR? Hoe kun je het inzetten? En wat heeft EMDR gedaan voor mij in het herstelproces van long covid. Je leest er alles over in dit artikel.

Balanceren op de drempel van 2024. Struikelen, vallen en weer opstaan

Dankbaar, maar ook verdriet bij de overgang van 2023 naar 2024. In dit artikel lees je mijn struggle van struikelen, vallen en weer opstaan.

Hi,

Hi,

 

It’s me Margreet. Als voormalig zelfsaboteur en levensgenieter sta ik nu echt aan het roer van mijn eigen leven.

Dat is niet altijd zo geweest, totdat ik de magie van schrijven ontdekte en verantwoordelijkheid nam voor alles wat er in mijn leven afspeelt. Ik ontdekte een gouden formule en daar help ik andere vrouwen nu mee.

Op mijn blog neem ik je graag mee in dat proces en geef je handvatten hoe jij ook voor je eigen geluk kunt gaan.

Spread the love