fbpx
Selecteer een pagina

Zo hou je het simpel en leuk!

Wie droomt er nu niet van een simpel en leuk leven. Niemand zit te wachten op te veel rompslomp. Je wilt leven, het leven vieren en ervoor gaan. Maar wat zorgt ervoor dat het je niet altijd lukt. Je laat je meeslepen in de waan van de dag. Verliest grip op je leven. Al eerder had ik het erover: hoe wil ik me voelen als ik straks op mijn sterfbed lig? Hoe wil ik terugkijken op mijn leven?

Zo hou jij het simpel en leuk

Het mooie is dat jij zelf bepaalt wat dat is. Je mag dat nooit door iemand anders laten doen. Hoe kan jouw beste vriendin weten wat jij diep van binnen voelt? Dat weet alleen jij. Daar mag je je door laten leiden. Ga voor GOUD!

Dit proces mag simpel en leuk zijn. Hoe? Door een manier te kiezen die bij jou past. Voor mij is die basis ook super simpel. Ik wist altijd al dat schrijven veel voor me betekende. Als puber heb ik dagboeken vol geschreven. Zo kon ik mijn verhaal kwijt, mijn gedachten van me afschrijven en dagdromen over hoe mijn leven eruit zou moeten zien.

Onnodig ingewikkeld

En toch maakte ik het onnodig ingewikkeld voor mezelf. Om te kijken wat schrijven nog meer voor me kon betekenen ging ik research doen. Als ik iets voor ogen heb, moet ik alles op alles zetten. Dat was altijd mijn verhaal. Als ik schrijven voor me wil laten werken, dan moet ik alles uit de kast halen. Bullet journaling kwam op mijn pad en nog meer methodes.

Deze methodes werken allemaal fantastisch. Maar niet voor mij. Weet je waarom niet? Het werd onnodig ingewikkeld. Ineens moest ik van alles. Om alles eruit te halen moest ik wel 2 uur per dag schrijven.  Laat voorop staan dat ik dat geweldig vind. Me onderdompelen in zelfontwikkeling door te schrijven. Maar iedere dag twee uur vrijmaken zorgde ervoor dat ik het juist niet ging doen.

Dan sla je de plank volledig mis.

Dan doe ik dat. Maar doordat ik een keuze heb, werkt het voor mij. Het is simpel en leuk. Ik voel me altijd goed nadat ik heb geschreven. Ook al is het een kwartier.

Wat mijn lifesaver is om het simpel en leuk te houden lees je onder de foto. Maar ik denk dat je al kunt raden 😉

Deze lifehack vervangt jouw lifecoach of psychotherapeut - Margreet Stegeman

Terug naar de basis

Hierdoor heb ik een hele tijd niet geschreven. Niet op de manier zoals ik het nu doe. Ik dacht altijd: ik doe iets goed of ik doe het niet. Maar dat is het interessante. Wanneer doe je iets goed? Door te volgen wat anderen van je verwachten? In mijn geval diegene die mij vertelde hoe ik moest gaan schrijven?

NOT! Als ik de afgelopen jaren iets heb geleerd is het wel dat ik een manier moet zoeken die bij mij past. Ik hou van simpel. Het moet niet onnodig ingewikkeld worden. Dan doe ik er namelijk niets meer mee.

Om me dagelijks goed te voelen helpt het mij om te schrijven. Maar ik moet het ook in een kwartier kunnen doen. Anders kijk ik er als een berg tegenop en doe ik het niet. Wil ik er meer tijd voor vrijmaken? Dan doe ik dat. Maar doordat ik een keuze heb, werkt het voor mij. Het is simpel en leuk. Ik voel me altijd goed nadat ik heb geschreven. Ook al is het een kwartier.

Schrijven als lifesaver

Ik geloof er wel in als je echt niet goed in je vel zit het echt helpt om dieper te duiken in het schrijven. Het is niet altijd makkelijk, soms zelfs confronterend. Maar het helpt je om de leiding terug te pakken in je leven. In de pilot die op dit moment draait leer ik je mijn gouden formule. Waarbij we duiken in mindset, schrijven en wandelen. Schrijven is daar een groot onderdeel van. Puur omdat het echt een lifesaver is. Dat gun ik iedereen. Ik kan je vertellen dat ik je een spiegel voor hou. We gaan de diepte in, maar alles met als doel het simpel en leuk voor je te maken. En met heel veel liefde! Jezelf weer aan het roer te zetten, met tools die je moeiteloos afgaan. En waar je geen uren per dag druk mee bent.

Ben je benieuwd naar mijn online cursus en mijn gouden formule? Schrijf je dan nu in voor de wachtlijst. Ik nodig je uit om je niet langer te laten tegenhouden door je gedachten. Leef het leven dat jij wilt en je wordt rijker dan je ooit hebt durven dromen. I promiss!!

Het enige wat jij hoeft te doen is all-in te gaan en voor jezelf te kiezen. Let the magic happen!

Wil je meepraten over dit onderwerp? Laat dan hieronder een reactie achter of ga het gesprek met me aan op Instagram.

Kun je niet wachten om te starten met schrijven? Download dan mijn e-book Schrijfgeluk. Kraak de code en schrijf jezelf gelukkig.

 

 

 

Twee jaar ziek door long covid –

Afgelopen week was het twee jaar geleden dat mijn leven van de ene op de andere dag veranderde. Ik kreeg corona en werd niet weer beter. We zijn nu twee jaar verder. Hoe is het nu? Je leest het in dit artikel

Long covid en EMDR

In deze blog deel ik mijn ervaring over EMDR tijdens mijn long covid herstelreis. Wat is EMDR? Hoe kun je het inzetten? En wat heeft EMDR gedaan voor mij in het herstelproces van long covid. Je leest er alles over in dit artikel.

Balanceren op de drempel van 2024. Struikelen, vallen en weer opstaan

Dankbaar, maar ook verdriet bij de overgang van 2023 naar 2024. In dit artikel lees je mijn struggle van struikelen, vallen en weer opstaan.

Hi,

Hi,

 

It’s me Margreet. Als voormalig zelfsaboteur en levensgenieter sta ik nu echt aan het roer van mijn eigen leven.

Dat is niet altijd zo geweest, totdat ik de magie van schrijven ontdekte en verantwoordelijkheid nam voor alles wat er in mijn leven afspeelt. Ik ontdekte een gouden formule en daar help ik andere vrouwen nu mee.

Op mijn blog neem ik je graag mee in dat proces en geef je handvatten hoe jij ook voor je eigen geluk kunt gaan.

Spread the love