fbpx
Selecteer een pagina

Blog

Het verschil tussen long covid en een burn-out

Het verschil tussen long covid en een burn-out

Ik schreef weer een blog. Dit keer een reactie op het programma Hollandse Zaken over het onderwerp long covid. Er wordt een vergelijking gemaakt met een burn-out. Laat ik nu ervaringsdeskundige zijn op beide vlakken. Er is een wezenlijk verschil, maar ook overeenkomsten. Welke dat zijn lees je in deze blog.

Slaat de verveling al toe?

Slaat de verveling al toe?

Mensen kennen mij als een bezige bij. Ik ben altijd wel in de weer. Ik werk op de camping, ik heb mijn eigen blog, ondersteun andere ondernemers, ben vrijwilliger op school en bij de voetbal, ik heb een huishouden, ik hou van creatief bezig zijn etc. De verveling...

Knap staaltje energiemanagement

Knap staaltje energiemanagement

En ineens heeft energiemanagement een heel andere betekenis. Waar is ik eerder over mijn grenzen ging en gewoon niet wilde stoppen, terwijl ik ook wel wist dat doorgaan niet per se betekent dat het je ook resultaat oplevert. Nu is dat heel anders. In deze blog lees je er meer over.

Mijn leven met long covid

Mijn leven met long covid

Drie, bijna vier maanden geleden werd ik besmet met covid. Er leek niet veel aan de hand. Het was niet meer dan een goede griep/ verkoudheid. Maar nog ondervind ik dagelijks belemmeringen. Ik knap maar niet op. Maar gelukkig wordt ik wel gehoord. Mijn leven met covid tot nu toe lees je in deze blog.

Waarom wij vrouwen nu eindelijk eigen verantwoordelijkheid moeten pakken?

Waarom wij vrouwen nu eindelijk eigen verantwoordelijkheid moeten pakken?

Vandaag is het internationale vrouwendag. De afgelopen tijd is er veel gezegd over de rechten van vrouwen. Ondanks dat ik bijna geen nieuws volg, heb ik ook meegekregen wat er speelt. Laat voorop staan dat geen enkele man, of vrouw, misbruik mag maken van zijn of haar machtspositie. En toch denk ik dat wij vrouwen zelf verantwoordelijkheid moeten nemen om vrijheid te ervaren.

Wij vrouwen hebben al jaren gelijke rechten ten opzichte van mannen. Maar we pakken deze vrijheid nog lang niet altijd. Ik geloof dat het te maken heeft met de overtuigingen van onze voorouders. En eigen verantwoordelijkheid nemen In deze blog deel ik mijn visie. Wij vrouwen hebben al jaren gelijke rechten ten opzichte van mannen. Maar we pakken deze vrijheid nog lang niet altijd. Ik geloof dat het te maken heeft met de overtuigingen van onze voorouders. In deze blog deel ik mijn visie. Ik vertel je waarom we verantwoordelijk zijn voor onze eigen vrijheid.

Die corona hakt er behoorlijk in

Die corona hakt er behoorlijk in

Ook ik was aan de beurt. Ruim drie weken geleden kreeg ik corona. Ik kreeg een hele harde les in loslaten. En leren luisteren naar mijn lichaam. Al dagen doe ik over deze blog. Maar we zijn op de weg terug. Kleine stapjes zijn ook stapjes.

Wat is spiritualiteit?

Wat is spiritualiteit?

De afgelopen jaren ben ik veel bezig geweest met persoonlijke ontwikkeling. De basis van hoe ik nu in het leven sta. En hoe ik alle situaties in mijn leven aanpak, heb ik toen gelegd. Het begon met het luisteren naar de podcast van Kim Munnecom.

Ze leerde me alles over de wet van de aantrekkingskracht. En hoe je het toepast in je leven. In eerste instantie was ik wat sceptisch. Spiritualiteit riep een enorme weerstand bij me op. Nog steeds ben ik niet helemaal vrij van deze weerstand. Naast die weerstand is een gezonde dosis nieuwsgierigheid ontstaan. Wat is spiritualiteit eigenlijk?

Mijn joy, mijn missie en de wet die het allemaal mogelijk maakt

Mijn joy, mijn missie en de wet die het allemaal mogelijk maakt

Nu ik helder heb wat het onderwerp wordt van mijn boek stroomt er van alles. Ik mijn echte joy gevonden. Het duiveltje op mijn schouder hielp mij aan mijn missie. En dan heb ik het ook nog over de wet die alles mogelijk maakt. Kortom: een blog vol waardevolle inzichten.

Dit wordt het onderwerp van mijn boek

Dit wordt het onderwerp van mijn boek

Ja, het gaat er echt van komen. Ik ga mijn boek schrijven. Ik ben al zo’n vijf keer aan een boek begonnen. Maar het voelde niet alsof dat het moest zijn. Toch geloof ik wel dat ik deze momenten nodig had om tot het boek te komen dat ik nu ga schrijven. Nu heb ik helder waar mijn boek over moet gaan. In deze blog lees je er alles over.

Wat wil ik nu echt?!

Wat wil ik nu echt?!

Gefrustreerd liep ik met Pepper langs de weilanden richting de bossen. Podcast in mijn oren en gaan. Grrr, wandelen is toch zo fijn. Waarom voel ik het nu niet? Tijd voor een goed gesprek met mezelf. Ik deel de inzichten die ik kreeg tijdens mijn wandeling.

Wat is succes?

Wat is succes?

Wat is succes? Na het maken van mijn moadboard voor 2022 heb ik het helemaal helder. In deze blog neem ik je mee in wat succes voor mij is. En wat het voor jou zou kunnen zijn.

Vrijheid zit vanbinnen

Vrijheid zit vanbinnen

Steeds meer mensen om me heen zijn er klaar mee. Klaar met de geldende maatregelen. Klaar met het feit dat ze nergens heen kunnen. Ik herken het wel, maar die drang is bij mij toch minder groot. Sterker nog, ik voel me vrijer dan ooit. In deze blog lees je hoe dat komt.