fbpx
Selecteer een pagina

Waarom goede voornemens niet werken en droomdoelen wel

Happy New Year, het kan nog net ;-). Laten we er een topjaar van maken, zonder goede voornemens.

Huh, geen goede voornemens Margreet. Nope, ik doe er niet aan. Wel stel ik droomdoelen voor het nieuwe jaar. Ik vind het altijd fijn. Een fris nieuw jaar voor de boeg, a clean canvas.

Maar aan goede voornemens heb ik niks. Ik kan op 1 januari roepen dat ik tien kilo wil afvallen. Maar als ik vervolgens geen actie onderneem zullen die tien kilo’s er niet af gaan. Daarom heb ik het liever over droomdoelen. Als ik het over droomdoelen heb, voelt het al concreter. Dan weet ik dat ik er iets mee moet.

Hoe ik mijn droomdoelen voor 2021 heb gesteld lees je in deze blog: in 3 stappen nieuwe doelen stellen voor 2021.

Schaalbaar bedrijf met droomdoelen

Eén van mijn droomdoelen is om mijn bedrijf schaalbaar te maken. Ik heb inmiddels een paar hele leuke klanten die ik mag ondersteunen. Maar er zit maar 24 uur in een dag. Om mijn bedrijf verder te laten groeien moet ik er een ander verdienmodel bij zoeken. Dit verdienmodel moet wel bij mijn purpose passen. Mijn purpose is dat ik:

  • Anderen graag iets wil laten inzien;
  • Mezelf graag wil uitspreken.

Ik heb mezelf jarenlang verstopt en durfde me niet uit te spreken. Bang om niet in het plaatje te passen, bang wat anderen ervan zouden denken. Kortom: ik had last van bullshit excuses. Ik luisterde naar mijn verstand in plaats van naar mijn gevoel. Inmiddels is dat wel anders en laat ik mezelf zien via mijn blog en Instagram.

Mijn missie wordt ook steeds helderder. Ik wil graag andere vrouwen helpen om de regie weer terug te pakken over hun leven. Ze laten inzien dat je verantwoordelijkheid nemen je heel veel brengt. Net zoals ik dat zelf heb gedaan. Wil je hier meer over lezen, dan verwijs ik je naar mijn blog: burn-out survivalkit.

Met deze missie wil ik mijn bedrijf schaalbaar maken. Door bijvoorbeeld (affiliate) samenwerkingen of het ontwikkelen van een onlinetraining. Misschien steek ik het nog anders in, maar ik ga hier eerst mee aan de slag.

droomdoelen - Margreet Stegeman

Van FLUT naar FUN

Op dit moment loopt de van FLUT naar FUN challenge. Ik voelde dat ik deze challenge mocht opzetten. Om andere vrouwen te helpen met de regie terugpakken in deze lastige tijden, maar ook voor mezelf om te zien of het bij me past.

Dat is precies waar ondernemen wat mij betreft om draait. Het is een spel, het mag FUN zijn. Samen met mijn huidige klanten en het schaalbare model is het mijn doel om in 2021 mijn droomdoelen te bereiken.

Hoe tof zou het zijn als ik eind 2021 mijn missie ijzersterk in de markt heb gezet en heel veel vrouwen mag helpen met de regie terugpakken over hun leven. Dan is mijn jaar echt geslaagd. Dat is geen voornemen maar een heus DOEL.

Ik hoef het alleen nog maar concreet te maken. Hoeveel vrouwen wil ik helpen, hoe ga ik dat doen, wat zijn de eerste stapjes, enzovoorts.

Het mantra van Marie Forleo komt hier goed van pas: Everything is Figureoutable. En zo voelt het ook voor mij. Alles wat ik wil is uit te vogelen, alles wat ik wil kan ik bereiken. Hoe? Door ervoor te kiezen dat alles uitvogelbaar is en dat ik ga bereiken wat ik wil. En door mezelf de juiste vragen te stellen:

  • Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn missie realiteit wordt?
  • Hoe ga ik die vrouwen bereiken?
  • Hoe ga ik deze vrouwen helpen?

De antwoorden op deze vragen zorgen ervoor dat mijn droomdoelen voor 2021 concreet worden en haalbaar. Als ik het voornemens had genoemd was het daarbij gebleven. Ik ben super benieuwd waar ik sta aan het einde van het jaar.

Wat zijn jouw droomdoelen voor 2021? Deel ze in de comments of stuur me een berichtje op Instagram. Laten we samen een feestje vieren op 31 december 2021 als we onze droomdoelen hebben behaald. Doe je mee?

Liefs Margreet

Twee jaar ziek door long covid –

Afgelopen week was het twee jaar geleden dat mijn leven van de ene op de andere dag veranderde. Ik kreeg corona en werd niet weer beter. We zijn nu twee jaar verder. Hoe is het nu? Je leest het in dit artikel

Long covid en EMDR

In deze blog deel ik mijn ervaring over EMDR tijdens mijn long covid herstelreis. Wat is EMDR? Hoe kun je het inzetten? En wat heeft EMDR gedaan voor mij in het herstelproces van long covid. Je leest er alles over in dit artikel.

Balanceren op de drempel van 2024. Struikelen, vallen en weer opstaan

Dankbaar, maar ook verdriet bij de overgang van 2023 naar 2024. In dit artikel lees je mijn struggle van struikelen, vallen en weer opstaan.

Spread the love