fbpx
Selecteer een pagina

Zet jezelf in de spotlights

Regelmatig heb ik mezelf enorm gesaboteerd. Mezelf een verhaal verteld waar ik echt niet beter van werd. Het heeft ook echt heel veel tijd en schrijfwerk gekost om in te zien waar ik mee bezig was. Maar het is het allemaal meer dan waard geweest. Ik weet nu waar ik blij van word en ga ervoor. Dat gun ik jou ook!

Tijd om in de spotlight te gaan staan!

Kruip uit je schulp en zoek dat licht op. Weet waar jouw vuurtje van gaat branden. Kijk waar jij echt blij van wordt. Wat zou je het liefste iedere dag doen, ook als je er niet voor betaald wordt. Ga dat ownen, ga een reis uitstippelen en pak die spotlight.

Van de schaduw naar de spotlights

Het klinkt zo makkelijk als ik dat omschrijf zoals hierboven, vind je ook niet. Ik weet het. Het gebeurt vaak ook niet van de een op de andere dag. Het is ook niet niks als je jarenlang op een bepaalde manier hebt gehandeld, om dat zo ineens te veranderen. En misschien word je al misselijk van de gedachte dat alle aandacht op je gericht is als je in de spotlight staat.

Het gaat niet om letterlijk op de voorgrond treden. Het is iets wat je in je eigen mind moet veranderen. Je vindt vaak zoveel van jezelf en dat houdt je klein.

Dat weet ik, want daar was ik ook. Bepaalde keuzes die ik in mijn leven heb gemaakt met mijn hoofd, in plaats van met mijn hart. Als ik naar mijn intuïtie had geluisterd, had ik andere keuzes gemaakt. Bijvoorbeeld op het gebied van mijn opleiding en werkgevers. Ik koos voor veiligheid, niet per se datgene dat heel goed bij mij past. Is het allemaal een hel geweest, nee zeker niet.

Maar er knaagde wel altijd iets. Het klopte niet. Toen ik tijdens mijn laatste burn-out het schrijven weer toepaste werd alles helder. Nu durf ik te zeggen dat ik écht doe wat ik leuk vind. Dat zorgt ervoor dat ik ’s ochtends mijn bed uitspring en met veel plezier aan de dag begin. Dat heb ik al die tijd gemist. Is dat de schuld van iemand? Nee, zeker niet. Door verantwoordelijkheid voor mijn eigen leven te nemen is er wel heel veel veranderd. Ik kroop uit mijn schaduw en zette mezelf in de spotlights.

Kiezen voor jezelf en je eigen geluk werkt ook door binnen je gezin. Als jij goed in je vel zit, doet waar jij blij van wordt, ben je een leukere moeder, vrouw, werknemer, vriendin etc.

Wat het inzetten van mijn gouden formule oplevert, lees je hieronder.

zet jezelf in de spotlight - Margreet Stegeman

Inzetten van mijn gouden formule

Het klinkt vrij simpel zoals ik het hierboven omschrijf, maar het is op sommige momenten hard werken. Het is een mindset dingetje, daar moet je eerst mee aan de slag. Echt die keuze maken om voor jezelf te kiezen en je verantwoordelijkheid te nemen voor wat zich nu in je leven afspeelt. Dit is een proces. De ene keer voel je dit beter dan de andere keer. Maar die bewustwording  is essentieel om een verandering teweeg te brengen. Daarom is deel één van mijn formule werken aan je mindset. Zoals Charles R. Swindoll ooit zei: life is 10% of what happens to you and 90% how you react to it. Je hebt altijd een keuze hoe je je onder bepaalde omstandigheden voelt. Jij kiest je gedachte, niemand anders.

Stap 1 is dus je mindset aanpakken. Maar om deze nieuwe mindset in je onderbewuste te programmeren. Want dat is wat je doet: je brein her programmeren. Om die herprogrammering kracht bij te zitten gebruik ik schrijven als tool. En dan bedoel ik schrijven met de hand. Dit zorgt ervoor dat je je nieuwe realiteit in je onderbewust prent. Als je er meer over wilt lezen, ik schreef een blog over schrijven met de hand.

Vervolgens moet je je nieuwe realiteit een plekje geven. Je brein is het orgaan dat de meeste energie verbruikt. Het is dus enorm belangrijk om je energie goed te bewaken en weer op te laden. Als je alleen aan je mindset werkt en schrijft, mist er dus een stukje. Door dagelijks een stevige wandeling te maken, laad je die energie weer op. Daarbij verwerk je tijdens het wandelen alles waar je mee bezig bent en integreer je het nog beter in je leven. Daarom is deze formule goud waard voor mij.

Start vandaag nog

Het is allemaal met elkaar verbonden, maar als jij deze formule inzet, weet ik zeker dat je leven compleet veranderd. Maak voor jezelf die keuze en start vandaag nog. Kijk vandaag eens naar wat je jezelf aanpraat. Is dat positief of negatief. Bij ons zijn bijvoorbeeld de scholen gesloten vanwege code rood. Het brengt ons in een lastig parket, maar ik blijf er niet in hangen. Het is wat het is en we maken er een mooie dag van. Mees en ik heb besloten dat het de dag van de lach wordt.

Hoe kijk jij hier tegenaan? Om gelijk extra kracht bij te zetten kun je gelijk beginnen met schrijven. Download mijn e-book Schrijfgeluk om mijn tips en tools gelijk toe te passen.

Ik wens je een stralende dag met een lach!

Laat me vooral weten waar je tegenaan loopt of wat deze blog met je doet. Laat het hieronder in de comments weten of laat een berichtje achter op social media.

 

 

Twee jaar ziek door long covid –

Afgelopen week was het twee jaar geleden dat mijn leven van de ene op de andere dag veranderde. Ik kreeg corona en werd niet weer beter. We zijn nu twee jaar verder. Hoe is het nu? Je leest het in dit artikel

Long covid en EMDR

In deze blog deel ik mijn ervaring over EMDR tijdens mijn long covid herstelreis. Wat is EMDR? Hoe kun je het inzetten? En wat heeft EMDR gedaan voor mij in het herstelproces van long covid. Je leest er alles over in dit artikel.

Balanceren op de drempel van 2024. Struikelen, vallen en weer opstaan

Dankbaar, maar ook verdriet bij de overgang van 2023 naar 2024. In dit artikel lees je mijn struggle van struikelen, vallen en weer opstaan.

Hi,

Hi,

 

It’s me Margreet. Als voormalig zelfsaboteur en levensgenieter sta ik nu echt aan het roer van mijn eigen leven.

Dat is niet altijd zo geweest, totdat ik de magie van schrijven ontdekte en verantwoordelijkheid nam voor alles wat er in mijn leven afspeelt. Ik ontdekte een gouden formule en daar help ik andere vrouwen nu mee.

Op mijn blog neem ik je graag mee in dat proces en geef je handvatten hoe jij ook voor je eigen geluk kunt gaan.

Spread the love