fbpx
Selecteer een pagina

Het draait allemaal om bewustwording

Ik heb het er al vaker over gehad in mijn blogs, bewustwording. Het is namelijk stap 1 in het proces om je leven meer FUN te maken. Je bewust worden van je gedachten, patronen en bullshit excuses. Bewustwording zorgt ervoor dat je verder kunt.

Bewustwording is the key

Als je op een gegeven moment voor jezelf de keuze hebt gemaakt dat je het anders wilt, moet je je dus eerst bewust worden van je gedachten en patronen. Wanneer je geen idee hebt waar je mee bezig bent, kun je het ook niet veranderen. Om verantwoordelijkheid te nemen moet je bewustzijn creëren.

Bewustwording is iets anders dan het ook al daadwerkelijk anders doen. Het gaat om inzicht krijgen in je gevoelens en gedachten. Waar sta je nu?

Het helpt mij altijd heel goed om het op te schrijven. Als ik vastzit of een nieuwe weg wil inslaan weet ik dat het belangrijk is dat ik inzie op welk punt in mijn reis ik nu ben. Zonder oordeel. Ook al voel ik dat ik al veel verder wil zijn. Het is wat het is.

Ga echt na hoe je je van binnen voelt. Niet hoe je denkt dat je je voelt. Daar zit echt verschil in. Als voorbeeld nemen we deze lockdown. Je wilt je er goed bij voelen. Je vindt dat je niets te klagen hebt, omdat je het goed kunt regelen. Je verstand weet dat, maar je voelt iets anders. En dat mag er zijn. Je daar bewust van zijn en het accepteren zorgt ervoor dat je vooruit kunt. Het hoeft niet gelijk goed te voelen, ECHT niet!

Bewustwording - Margreet Stegeman

Acceptatie

Zie hoe je je voelt en accepteer het. Het is helemaal oké. Het is jouw gevoel. Vervolgens kun je zelf kiezen hoe je hier mee omgaat. Misschien vind je het wel best zo. Ook dat is goed, als je je er maar bewust van bent dat je zelf die keuze maakt. Dat voelt al krachtig of niet?

Je kunt het niet veranderen. Je voelt het op dit moment zo en laat niemand je vertellen dat het niet goed is. Jij bepaalt dat, niemand anders.

Hell yessssss!

Let’s do this!!!!!!!!

Twee jaar ziek door long covid –

Afgelopen week was het twee jaar geleden dat mijn leven van de ene op de andere dag veranderde. Ik kreeg corona en werd niet weer beter. We zijn nu twee jaar verder. Hoe is het nu? Je leest het in dit artikel

Long covid en EMDR

In deze blog deel ik mijn ervaring over EMDR tijdens mijn long covid herstelreis. Wat is EMDR? Hoe kun je het inzetten? En wat heeft EMDR gedaan voor mij in het herstelproces van long covid. Je leest er alles over in dit artikel.

Balanceren op de drempel van 2024. Struikelen, vallen en weer opstaan

Dankbaar, maar ook verdriet bij de overgang van 2023 naar 2024. In dit artikel lees je mijn struggle van struikelen, vallen en weer opstaan.

Spread the love