fbpx

Het draait allemaal om bewustwording

Ik heb het er al vaker over gehad in mijn blogs, bewustwording. Het is namelijk stap 1 in het proces om je leven meer FUN te maken. Je bewust worden van je gedachten, patronen en bullshit excuses. Bewustwording zorgt ervoor dat je verder kunt.

Bewustwording is the key

Als je op een gegeven moment voor jezelf de keuze hebt gemaakt dat je het anders wilt, moet je je dus eerst bewust worden van je gedachten en patronen. Wanneer je geen idee hebt waar je mee bezig bent, kun je het ook niet veranderen. Om verantwoordelijkheid te nemen moet je bewustzijn creëren.

Bewustwording is iets anders dan het ook al daadwerkelijk anders doen. Het gaat om inzicht krijgen in je gevoelens en gedachten. Waar sta je nu?

Het helpt mij altijd heel goed om het op te schrijven. Als ik vastzit of een nieuwe weg wil inslaan weet ik dat het belangrijk is dat ik inzie op welk punt in mijn reis ik nu ben. Zonder oordeel. Ook al voel ik dat ik al veel verder wil zijn. Het is wat het is.

Ga echt na hoe je je van binnen voelt. Niet hoe je denkt dat je je voelt. Daar zit echt verschil in. Als voorbeeld nemen we deze lockdown. Je wilt je er goed bij voelen. Je vindt dat je niets te klagen hebt, omdat je het goed kunt regelen. Je verstand weet dat, maar je voelt iets anders. En dat mag er zijn. Je daar bewust van zijn en het accepteren zorgt ervoor dat je vooruit kunt. Het hoeft niet gelijk goed te voelen, ECHT niet!

Bewustwording - Margreet Stegeman

Acceptatie

Zie hoe je je voelt en accepteer het. Het is helemaal oké. Het is jouw gevoel. Vervolgens kun je zelf kiezen hoe je hier mee omgaat. Misschien vind je het wel best zo. Ook dat is goed, als je je er maar bewust van bent dat je zelf die keuze maakt. Dat voelt al krachtig of niet?

Je kunt het niet veranderen. Je voelt het op dit moment zo en laat niemand je vertellen dat het niet goed is. Jij bepaalt dat, niemand anders.

Hell yessssss!

Let’s do this!!!!!!!!

Hoe verleg je de focus van angst naar vertrouwen

Angsten en twijfels kunnen ervoor zorgen dat we onszelf tegenhouden bij het zetten van de volgende stap. Hoe verleg je de focus van angst naar vertrouwen? Dat lees je in deze blog.

Hoe reken je af met angst?

Angst het kan ons leven regeren. Hoe reken je nu af met angst of hoeft dat helemaal niet? In deze blog lees je er alles over.

Het draait allemaal om bewustwording

Bewustwording is stap 1 in het proces naar meer FUN in je leven. In deze blog vertel ik je alles over bewustwording en acceptatie.