fbpx
Selecteer een pagina

Wees streng voor jezelf

Huh, Margreet. Wat zeg je nu. Wees streng voor jezelf? Jij bent toch degene die altijd roept dat niet te doen.

Ja dat klopt. Ik schreef er zelfs een blog over: wees niet te streng voor jezelf. Ik sta daar nog steeds volledig achter. Als je in de fase van verandering zit is het belangrijk dat je niet in één keer alles anders kunt doen. Het is een proces en dat mag je omarmen. Het hoeft niet in één keer goed te gaan. Maar op een aantal vlakken moet je juist streng voor jezelf zijn. Hoe ik dat bedoel lees je in deze blog.

Non negotiables

Als verandering wil in je leven, dan moet je andere keuzes maken dan je voorheen deed. Dit is niet altijd makkelijk, maar noodzakelijk om die omslag te maken.

Je mag op onderzoek uit wat voor jou het belangrijkste is om je goed te voelen no matter what. Je zogenoemde non negotiables. Dit is een lijstje met acties die je dagelijks moet doen om je goed te voelen. Voor mij zijn dat:

  • ’s Ochtends op tijd op staan om me-time te pakken
  • Iedere dag schrijven in mijn journal
  • Iedere dag minimaal een half uur tot een uur wandelen
  • Dagelijks minimaal een half uur lezen

Op deze non negotiables is mijn gouden formule gebaseerd. Ga voor jezelf na wat dat voor jou is?

Strenge eigenliefde

In mijn blog: ik hou van mij deelde ik al met je dat zelfliefde is afspraken met jezelf nakomen. Daarin mag je echt heel streng zijn. Weet wat je grenzen zijn en hou je daaraan. Door een ijzeren discipline en datgene te doen dat jou gelukkig maakt, zorg je voor je mooiste leven. Op dat vlak moet je dus streng zijn voor jezelf.

Pak die verantwoordelijkheid om je goed te voelen no matter what. Doe iedere dag datgene dat ervoor zorgt dat jij je goed voelt. Laat je door niets of niemand weerhouden. Als jij de afspraken met jezelf nakomt. Kun je die met een ander ook nakomen. Als je al niet trouw aan jezelf kunt zijn, dan stelt een afspraak met een ander ook niets voor. Sta open voor alles wat op je pad komt, maar zit zelf achter het stuur in de bus.

In gesprek met mezelf

Het is niet altijd even makkelijk, dat geef ik eerlijk toe. Maar door steeds weer met mezelf in gesprek te gaan zorg ik ervoor dat het werkt. Je goed voelen is een keuze. Daarom schrijf ik iedere dag. Ik zorg ervoor dat mijn mind de juiste keuzes kan maken. Schrijven zorgt ervoor dat mijn piekergedachten niet de overhand krijgen. Me goed voelen staat voor mij op nummer één.

Iedere dag spreek ik mezelf “streng” toe. Iedere dag zorg ik ervoor dat ik mijn non negotiables uitvoer. Daarin mag je echt streng zijn voor jezelf.

Bewustwording

Hoe is dat bij jou? Zorg jij iedere dag goed genoeg voor jezelf. Is jouw eigenliefde belangrijk genoeg? Vind je het lastig om dit te integreren in je leven? Schrijf je dan nu in voor de wachtlijst van mijn online programma.

Ik neem je aan de hand mee om mijn gouden formule te integreren in je leven. Het begint bij bewustwording.

Ben jij je er bewust van wat je doet om jezelf te saboteren?

 

 

Wat ik leerde van Amalia

Ja, dit gaat over onze kroonprinses Amalia. Ik heb haar boek gelezen. Het boek dat Claudia de Breij heeft geschreven. Eerlijk gezegd niet het beste boek dat ik ooit gelezen heb. Maar er is één stuk dat mijn aandacht heeft getrokken.

Ik wilde het boek lezen, omdat ik nieuwsgierig ben. Hoe ziet haar leven eruit. Fascinerend vind ik het. Ik zou ook voor geen goud willen ruilen. Ik had het boek wel willen schrijven.

Radiostilte tijdens mijn social media break

Precies een maand geleden besloot ik om een social media break in te lassen. De hele maand oktober heb ik me niet laten zien op social media, maar ben ik er zelf ook niet geweest. Ik heb alle apps van mijn telefoon gegooid. Ik kan je vertellen het is een verademing. In deze blog vertel ik je alles over mijn break. Waarom ik van social media af ging, wat het me heeft gebracht en ga ik nu terug naar social media?

It’s a bumpy ride

In mijn vorige blog vertelde ik over mijn vader die zijn pensioen niet haalde. Dat dit mijn ogen opende om iedere dag mijn mooiste leven te leiden. Iedere dag dankbaar zijn met wat je hebt. En als er onderdelen van je leven niet meer passen, ben je vrij om een andere...
Hi,

Hi,

 

It’s me Margreet. Als voormalig zelfsaboteur en levensgenieter sta ik nu echt aan het roer van mijn eigen leven.

Dat is niet altijd zo geweest, totdat ik de magie van schrijven ontdekte en verantwoordelijkheid nam voor alles wat er in mijn leven afspeelt. Ik ontdekte een gouden formule en daar help ik andere vrouwen nu mee.

Op mijn blog neem ik je graag mee in dat proces en geef je handvatten hoe jij ook voor je eigen geluk kunt gaan.

Create some magic, just write!

Spread the love