fbpx
Selecteer een pagina

Vrijheid zit vanbinnen

Steeds meer mensen om me heen zijn er klaar mee. Klaar met de geldende maatregelen. Klaar met het feit dat ze nergens heen kunnen. Ik herken het wel, maar die drang is bij mij toch minder groot. Sterker nog, ik voel me vrijer dan ooit.

Vrijheid zit vanbinnen

Dat vrijheid van binnen zit, dat wisten we al. Ik schreef er eerder over geschreven in mijn blog ik kies voor vrijheid. Natuurlijk zou ik het ook fijn vinden dat ik gewoon naar de winkel kan om een cadeautje te kopen. Of een stampotstamper. Die van ons is kapot, maar ik kan nu niet naar de Action om een nieuwe te kopen. Het kan wel, maar dan moet ik er wel heel goed over nadenken en plannen.

Ik heb het vooral te doen met de ondernemers. Ze zien hun droom in rook opgaan, omdat ze steeds weer dicht moeten. Buffers raken op en de gelden van de overheid zijn niet toereikend. Ik denk dat onderschat wordt in hoeverre de psychische schade is/ zal zijn.

Stemmetjes in mijn hoofd

En dan zit ik hier, heerlijk aan mijn keukentafel een blog te typen waarin ik verkondig dat ik me vrijer voel dan ooit. Er is een stemmetje in mijn hoofd die vindt dat ik dat niet kan maken. Maar een ander stemmetje roept dat ik het juist wel moet doen. Ik mag laten zien dat tussen deze ellende in ieder geval iemand is die zich vrij voelt. Wie weet inspireert het iemand. En zo krijgen we het balletje aan het rollen. Ik ben er voor om een positiviteits movement te starten. Ons te focussen op wat we hebben en wat wel goed gaat. Iedere vervelende situatie heeft ook een zonnige kant.

Misschien heb ik makkelijk praten (dat is een van de stemmetjes die in mijn hoofd oppopt), maar tegelijkertijd geloof ik er ook in dat je zelf altijd een keuze hebt hoe je je voelt. Ongeacht de situatie. Er is altijd iets moois uit ellende te halen. Ik kan voor je invullen wat dat is, maar het mooiste is als je dat zelf ontdekt.

Vrijer dan ooit

Ik voel me dus vrijer dan ooit. Hoe komt dat, vraag je je misschien af. Ik ben bezig met een grote schoonmaak. Niet in huis, al staat dat ook nog op mijn wensenlijstje, maar in mijn hoofd. Ik schrijf heel veel in mijn journal. Wordt me steeds bewuster van de patronen die ik heb. Ik ben een fundament aan het leggen voor mijn verdere leven. Een leven vol joy en vrijheid.

Vrijheid zit ‘m bij niet alleen in het alles kunnen doen wat ik wil. Maar vooral vrij voelen in mijn hoofd. ’s Ochtends opstaan en mijn bed uitspringen om te kunnen doen wat ik wil. Voor mij is dat absoluut schrijven. Niet voor niets vroeg ik me af of die vakantie wel zo’n goed idee was 😉

Vrijheid door te schrijven

Al eerder heb ik uitgesproken dat ik graag een boek wil schrijven. Ik ben inmiddels al aan vijf boeken of zo begonnen. Uiteindelijk denk ik dat ze samen een geweldig boek vormen. Ik heb nog niet echt een plan of houvast.

Dat wil ik ook niet. Ik wil nu eerst free writen (vrij schrijven, maar in het Nederlands klinkt het toch minder sappig). Ik wil de joy voelen van het schrijven. Ik schrijf op die momenten ook de beste teksten. Ik vertrouw erop dat ik vanzelf een ingeving krijg hoe mijn boek vorm krijgt.

Ik geniet van de ochtenden dat ik mijn laptop kan openklappen en mijn vingers over de toetsen ratelen. Ik vind het werkelijk fantastisch. Dat is pure joy voor mij. En geeft gelijk vrijheid. In meerdere opzichten.

1) ik kan al mijn gedachten uit mijn hoofd schrijven;

2) als ik schrijf vergeet ik de wereld om mij heen;

3) het world wide web biedt de mogelijkheid om mijn teksten met jou te delen.

En zo zijn er nog meer vrijheden te bedenken, maar dan wordt dit zo’n lange blog. Ik hoop dat je inziet wat ik bedoel met dat ik me vrijer voel dan ooit. In mijn mind ben ik bezig met een grote opruiming. Ik kan mijn belemmerende overtuigingen steeds beter tackelen. Hierdoor kom ik steeds dichter bij leven in vrijheid en joy. Het schrijven geeft verlichting.

Kun jij het ook zo zien? Of zit je vast in de maatregelen die de overheid je oplegt?

Margreet Stegeman - handtekening

Twee jaar ziek door long covid –

Afgelopen week was het twee jaar geleden dat mijn leven van de ene op de andere dag veranderde. Ik kreeg corona en werd niet weer beter. We zijn nu twee jaar verder. Hoe is het nu? Je leest het in dit artikel

Long covid en EMDR

In deze blog deel ik mijn ervaring over EMDR tijdens mijn long covid herstelreis. Wat is EMDR? Hoe kun je het inzetten? En wat heeft EMDR gedaan voor mij in het herstelproces van long covid. Je leest er alles over in dit artikel.

Balanceren op de drempel van 2024. Struikelen, vallen en weer opstaan

Dankbaar, maar ook verdriet bij de overgang van 2023 naar 2024. In dit artikel lees je mijn struggle van struikelen, vallen en weer opstaan.

Hi,

Hi,

 

It’s me Margreet. Als voormalig zelfsaboteur en levensgenieter sta ik nu echt aan het roer van mijn eigen leven.

Dat is niet altijd zo geweest, totdat ik de magie van schrijven ontdekte en verantwoordelijkheid nam voor alles wat er in mijn leven afspeelt. Ik ontdekte een gouden formule en daar help ik andere vrouwen nu mee.

Op mijn blog neem ik je graag mee in dat proces en geef je handvatten hoe jij ook voor je eigen geluk kunt gaan.

Spread the love