fbpx

Ik kies voor vrijheid

Ik wil mijn vrijheid terug. Een veelgehoorde uitspraak tijdens deze coronacrisis. Voor mij is vrijheid ENORM belangrijk. Eén van mijn belangrijkste waarden zelfs. Die vrijheid voel ik op dit moment ook! Hoe dat zit, lees je in deze blog.

Vrijheid zit vanbinnen

Juist tijdens de coronapandemie heb ik mijn vrijheid teruggevonden. Tijdens mijn transformatieproces heb ik helder gekregen van vrijheid voor mij betekent. Vrijheid zit namelijk vanbinnen. Het feit dat je Covid de schuld geeft van jouw vrijheidsberoving zegt meer over jezelf dan over het kabinet dat ons regels oplegt. Tenminste, dat is mijn mening.

Jarenlang heb ik mezelf ook dat soort bullshit aangepraat. Ja, ook dit is weer een bullshit excuus. Het is de schuld van mijn werkgever dat ik in een burn-out terecht ben gekomen. Ik heb geen tijd voor mijn eigen bedrijf, want ik heb een baan in loondienst. Afvallen lukt niet, want ik heb zware botten.

Allemaal bullshit

Het zijn allemaal bullshit excuses die je jezelf vertelt om maar geen eigen verantwoordelijkheid te hoeven nemen. En dat is oké. Ik heb ook nog steeds last van bullshit excuses. Ze komen ook steeds weer terug. Soms dezelfde, dan weet je dat je daarin nog werk te doen hebt. Je bereikt een nieuw level. De uitspraak luidt niet voor niets: Every level has it’s own devil.

Door jezelf aan te praten dat je je vrijheid kwijt bent door Covid, geef je de macht uit handen. Je stelt jezelf op als slachtoffer in plaats van dat jij bepaalt hoe je leven eruit ziet.

Je vrijheid terugwinnen

Om je vrijheid terug te winnen is het dus belangrijk om je mindset te shiften. Ga voor jezelf na wat vrijheid voor jou betekent. En kijk hoe je dit kunt toepassen binnen de huidige maatregelen. Of je het nu eens bent met de regels van het kabinet of niet. Je zit alleen jezelf in de weg als je zegt dat je van je vrijheid beroofd bent. Kijk eens wat je nog wel allemaal kunt:

  • Wandelen in de natuur;
  • Afspreken met anderen;
  • Online een feestje bouwen;
  • Eigen keuzes maken;
  • Schrijven;
  • Een boek lezen;
  • Et cetera

Voor mij betekent vrijheid dat ik zelf kan bepalen wat ik doe op een dag. Ook al zijn er nu beperkingen die ons zijn opgelegd door de overheid. Ik heb nog steeds de vrijheid om te kiezen. Als ik ’s ochtends wakker word, kan ik ervoor kiezen om op te staan of te blijven liggen.

Ik heb de keuze om me druk te maken over de opgelegde regels. Maar ik kan ook blij zijn met alles wat ik nog wel kan doen. Dat is voor mij vrijheid: altijd en overal mijn eigen keuzes kunnen maken.

Ik kies voor vrijheid. Ik kan iedere dag beslissen hoe ik me voel en wat ik doe. Ik kan iedere dag mijn wandeling maken. Ik kan iedere dag schrijven in mijn journal. Ik hoop dat jij dat ook doet. Niet voor een ander, maar voor jezelf.

Ik ben benieuwd hoe jij hierin staat. Laat het me hieronder weten of ga met me in gesprek op Instagram.

 

 

Waarom je niet moet wachten tot je pensioen

Deze man hierboven is mijn vader. Mijn vader haalde zijn pensioen niet. Afgelopen 7 augustus overleed hij plotseling. Er was niets aan de hand. Voor zover wij weten had hij geen klachten. Zowel de huisarts als het ziekenhuis had geen dossier van hem. Volgend jaar...

5 lessen die ik van mijn vader leerde

In deze blog deel ik 5 lessen die ik van mijn vader leerde. Mijn vader overleed vorige week plotseling. Natuurlijk haal je dan herinneringen op, maar ook de lessen die je van hem hebt geleerd.

Opnieuw kiezen

Jij kiest hoe je je voelt. In deze blog en podcast vertel ik je hoe je iedere keer weer opnieuw kunt kiezen hoe je je voelt en welke gedachten daarbij horen.

Hi,

Hi,

 

It’s me Margreet. Als voormalig zelfsaboteur en levensgenieter sta ik nu echt aan het roer van mijn eigen leven.

Dat is niet altijd zo geweest, totdat ik de magie van schrijven ontdekte en verantwoordelijkheid nam voor alles wat er in mijn leven afspeelt. Ik ontdekte een gouden formule en daar help ik andere vrouwen nu mee.

Op mijn blog neem ik je graag mee in dat proces en geef je handvatten hoe jij ook voor je eigen geluk kunt gaan.

Create some magic, just write!

Spread the love