fbpx
Selecteer een pagina

Het gras bij de buren is altijd groener

Dat is natuurlijk niet altijd zo. Vaak als je dichterbij komt, zie je ook oneffenheden in het gras van de buren. Niemand is perfect, ook niet het gras bij de buren.

Door naar anderen te kijken, kom je zelf niet verder. Het maakt je ook geen blijer mens.

Wil je een gazonnetje zoals bij de buren, dan is het tijd om jezelf aan te zetten tot actie. Door jouw gazonnetje te bemesten en wanneer nodig van water te voorzien. Als je jouw gazon de liefde en aandacht geeft die het verdient, wordt het net zo groen als bij de buren. Misschien wel groener.

Je moet jezelf leren kennen om te groeien

Te vaak zijn we onszelf aan het vergelijken met anderen. We willen het leven als dat gezin op Instagram, het bedrijf zoals ons rolmodel, een relatie zoals onze vrienden of net zo’n baan als je zus. Wat we niet zien, is dat het nergens perfect is. Maar vooral ook dat wat voor een ander werkt, niet voor ons hoeft te werken.

We moeten op zoek naar de ingrediënten die voor onszelf werken. Dat kan een hele zoektocht zijn, maar super waardevol.

Ik ontdekte tijdens mijn reis dat als ik een strak gazon wil, ik daar soms andere bemesting voor moet gebruiken dan mijn buurman. De samenstelling van mijn grond is anders, net als het graszaad dat een ander soort is. Je moet jezelf leren kennen om te weten wat je nodig hebt om te groeien.

Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen geluk

Door te kijken naar wie je bent en daarop in te tunen. Voel wat jij nodig hebt en stel jezelf die vraag. Dat deed ik ook toen ik vast zat bij mijn werkgever. Wat heb ik nodig om niet weer in een burn-out terecht te komen.

Het antwoord wist ik allang. Het was tijd om verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen geluk. Ik moest daar weg om mijn eigen geluk te vinden. Hiervoor moest ik vet uit mijn comfortzone, want je geeft toch een stuk veiligheid op. Ons brein is getraind om ons veilig te houden, niet om ons gelukkig te maken. Dat moeten we echt zelf doen. Ik genoot van een veilige haven, maar tegelijkertijd was ik niet gelukkig. Om dat geluk te vinden moet je soms rigoureuze keuzes maken. Als je dit doet vanuit liefde voor jezelf en vertrouwen, komt het altijd goed.

Margreet Stegeman - Fijnvol

Vertrouwen is the key

Vertrouwen op een goede afloop is hierin essentieel en is lastig als je altijd opereert vanuit je verstand. Door op mezelf in te tunen en hardop uit te spreken wat ik nodig heb, zette ik van alles in beweging. Het uitspreken zorgt ervoor dat je het gevoel hebt er niet meer alleen voor te staan. Daar ben ik supergoed in, het bij me houden en hopen op een oplossing. Maar die komt dan nooit, omdat niemand weet wat jouw behoefte is.

Tijd voor actie dus. Wat mij ontzettend goed hielp is alles op te schrijven. Als het uit je hoofd is en op papier staat, voel je je al lichter. Van daaruit krijg je nieuwe inzichten en ademruimte. Deze ruimte kun je gebruiken om de leiding terug te pakken. Zet het voor jezelf op een rijtje en voel wat voor jou de volgende stap is.

Een brief schrijven

Tijdens mijn burn-out was dat bijvoorbeeld het gesprek aanknopen met mijn leidinggevende om aan te geven dat ik het niet langer kon zo. Voordat ik dat durfde heb ik haar een brief geschreven, alles wat me dwarszat heb ik eruit gegooid. Die brief heb ik haar nooit gestuurd, maar zorgde ervoor dat de ergste boosheid en angst weg was. Ik had het van me afgeschreven. Uit die brief trok ik conclusies die ik kon gebruiken in mijn gesprek.

Dat doe ik heel vaak, een brief schrijven. Al mijn angsten, geld en mijn business hebben al een brief gehad. Het zorgt bij mij voor helderheid, alsof ik het gesprek al aanga. Love it!

Ik nodig je uit om dit ook eens te doen. Is er een kwestie waar je niet uitkomt? Schrijf die kwestie dan eens een brief. Kom je er niet uit of wil je meer tips, let me know.

Ik vind het fantastisch om te horen wat je aan mijn blog hebt. Laat hieronder een reactie achter om te laten weten wat je ervan vindt of stuur me een DM op Instagram.

 

 

 

 

Spread the love