fbpx
Selecteer een pagina

Hoe ik de leiding over mijn leven terug pakte

De leiding over je leven terugpakken klinkt ingrijpend. Dat is het misschien ook wel, maar is ook super waardevol.

Zoals ik al eerder (LINK) vertelde heb ik vorig jaar een drastisch besluit genomen. Ik koos ervoor weg te gaan bij mijn werkgever, zonder dat ik al iets anders had. Ondanks dat het super eng was, is het wel de aanzet geweest om de leiding over mijn leven terug te pakken.

Stoppen met mijn baan

Deze beslissing heb ik niet zomaar genomen. Daar is het een en ander aan vooraf gegaan. Na drie burn-outs (LINK) en een verdrietige gebeurtenis in mijn familie was ik hard op weg naar burn-out nummer vier. Dat was het moment om op de rem te trappen. Na heel veel gesprekken thuis en met mijn werkgever besloten we uit elkaar te gaan.

Ik voelde een enorme opluchting. Ik zat daar niet meer op mijn plek. Heel lang heb de werkgever de “schuld” van gegeven. Inmiddels weet ik beter.

De eerste maand dat ik thuis zat spookte er van alles door mijn hoofd: wat heb ik gedaan, wat moet ik nu en hoe vind ik nu een nieuwe baan. Ik vond denk ik het ergste dat ik het labeltje werkloos had gekregen. Ik wilde geen uitkeringstrekker zijn en voelde me leeg. Nog nooit had ik thuisgezeten zonder baan.

Ik nam me voor om me vol te  storten op mijn bedrijf, mijn jongenskledingmerk. Toch bleef dat uit. De fun was weg en fysiek was het zwaar. In plaats daarvan las ik veel boeken en luisterde podcasts over mindset en persoonlijke ontwikkeling. Van de ene op de andere dag besloot ik dat ik deze tijd ging gebruiken om de beste versie van mezelf te worden.

Verdieping in persoonlijke ontwikkeling

Ik wilde meer verdieping in mijn persoonlijke ontwikkeling. Via haar podcast maakte ik kennis met Kim Munnecom. Zij is businesscoach en Law of Attraction expert. Ze lanceerde in december haar online training: Law of Attraction (LOA)Mastery. Ik wist dat ik daarbij moest zijn. Meer over de LOA mastery vind je hier (LINK).

De Law of Attraction, ook wel de Wet van de Aantrekking genoemd, is het vermogen om alles waarop we ons concentreren in ons leven aan te trekken. Het enige wat je hoeft te doen is een verlangen uitzenden, ervoor te zorgen dat je je goed voelt en je te onthechten van de uitkomst. Het werkt altijd, ook in negatieve zin. Als jij je altijd focust op tekort in je leven, zul je dat ook aantrekken.

Van hoofd naar hart

Wat ik vooral wilde leren is hoe ik ervoor kan zorgen dat ik meer van mijn hoofd naar mijn hart kan gaan. Ik merkte dat de beslissingen die ik met mijn hoofd nam minder goed uitpakken, dan beslissingen die ik op gevoel maak. Doordat ik jaren vertrouwde op mijn hoofd is het best lastig om te switchen naar je hart.

Tijdens de gesprekken met mijn werkgever kwam er een punt dat het alles of niets was en ik vertrouwde volledig op mijn gevoel, mijn verstand “schakelde” ik uit. Dat heeft geresulteerd dat we op een hele fijne manier uit elkaar zijn gegaan.

In de LOA mastery wordt een hele module gewijd aan het switchen van hoofd naar hart. Het heeft mij al zoveel gebracht.

Pak de leiding over je eigen leven

Hoe ik de leiding over mijn leven terug pakte

Het echte keerpunt was toen ik besloot dat ik mijn verantwoordelijkheid moest pakken. Gelijk al in module één werd ik hiermee “geconfronteerd”. Ik had er altijd al een hekel aan als mensen heel erg in de slachtofferrol kruipen of zich afhankelijk opstellen. Toch kroop ik zelf ook in een slachtofferrol. Je slachtoffer voelen kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld:

  • Je denkt dat de hele wereld tegen je is;
  • Alles overkomt alleen jou;
  • Je geeft andere de schuld van jouw misère.

Die laatste was bij mij aan de orde. Ik zocht de schuld buiten mezelf dat het niet meer werkte tussen mij en mijn werkgever.

Inzien dat je een keuze hebt in elke situatie, daar zit je kracht. Een situatie kan je overkomen zonder dat je daar invloed op hebt, maar niet hoe je ermee omgaat. In veel situaties deed ik dat al, maar niet op het gebied van mijn werk. Het geeft zoveel power als je weet dat jij de regie hebt over je eigen leven. Van daaruit wordt het alleen maar beter.

Dat betekent niet dat er altijd een goede en slechte keuze is. Soms moet je kiezen tussen twee situaties waar je allebei niet heel blij van. Maar je kunt altijd voor de minst slechtste gaan. Kies altijd de weg van de minste weerstand. Weten dat jij die keuze maakt zorgt ervoor dat je leiding hebt over je eigen leven.

Fun, fun en nog eens fun

Het allerbelangrijkste is dat je plezier hebt in wat je doet. Iedereen heeft zijn eigen zone of genius. Doordat ik mij openstelde en de kracht voelde om mijn eigen keuzes te maken, veranderde er iets in mij. Ik wist dat ik nergens aan vast zat. Falen kan niet, enkel leren van de keuzes die je maakt.

Dat maakte dat ik besloot om te stoppen met mijn jongenskledingmerk Monkeys Design en op zoek te gaan naar wat er wel bij me past. Iedereen heeft zijn eigen talenten, voor iedereen is dit anders. Voel wat het beste bij jou past. Ik boekte een VIP sessie met Kim. Zij is een kei in het naar bovenhalen wat er bij jou past en om je te helpen om een manier te vinden die bij jou past.

Hierdoor vond ik mijn liefde voor het schrijven (LINK) terug. Door het zetten van stappen op basis van inspired action is mijn ondernemersreis inmiddels weer leuk.

Verantwoordelijkheid pakken

Vanaf nu neem ik verantwoordelijkheid voor alles wat zich in mijn leven afspeelt. Ik zoek de antwoorden in mezelf in plaats van bij een ander. Ik durf wel te zeggen dat ik hier inmiddels heel goed in ben geworden. Als er zaken in mijn leven zijn die minder succesvol of prettig zijn, weet ik dat ik degene ben die het kan veranderen. Door andere keuzes te maken en mijn gedachten onder de loep te nemen.

Everything is always working out for me is mijn mantra geworden. Ik heb de leiding over mijn leven terug gepakt. Ik neem mijn verantwoordelijkheid en ga voor GOUD!

Heb jij het gevoel dat je de leiding over je eigen leven hebt? Zo niet, waar valt nog winst te halen?

Spread the love