fbpx
Selecteer een pagina

Zet jezelf in beweging

Jezelf saboteren, we doen het allemaal. We laten onze gedachten een loopje met ons nemen. We nemen onze gedachten aan voor waarheid, maar vergeten dat dit een labeltje is die we er zelf aanhangen.

Burn-out

Het kan je zo’n verkeerde kant opsturen. Het leidt tot situaties waar je liever niet inzit. Neem mij met mijn burn-outs. Mijn eerste burn-out kreeg ik op mijn 23e. In de bloei van mijn leven en dan al opgebrand thuis. Tja, ik kan dat. Het was een heftige tijd. Ik was niet alleen opgebrand, maar zat ook in een vette depressie. Ik durfde de deur niet meer uit, werd gek als ik met veel mensen tegelijk in een ruimte was, ik was bekaf en buiten adem als ik van de bank naar het toilet moest. De huisarts wilde me aan de anti-depresiva, maar dat wilde ik niet.

Mijn lot in handen van een hulpverlener

Ik legde mijn lot in handen van een psycholoog. Hij is expert en weet precies wat ik nodig heb. En dat klopte in zekere zin ook. Ik krabbelde langzaam weer op en keerde terug in de maatschappij. Maar toch kwam er weer een moment dat ik weer opgebrand raakte. En daarna nog een keertje. Radeloos was ik. Hoe kan het toch dat het me weer overkomt.

Vandaag tijdens mijn wandeling kwam een groot inzicht. Ik wist natuurlijk al dat het te maken met eigen verantwoordelijkheid nemen. Toch knaagde er altijd nog iets. Ik was toch onder behandeling geweest bij hulpverleners. Experts die precies weten wat ze moeten doen om de onderste steen boven te krijgen. Waarom kwamen ze dan toch niet tot die kern. Die kern waar ik zelf wel kwam door te schrijven. Tijdens die sessies met de psychotherapeut kwamen er wel doorbraken, maar toch viel ik altijd weer keihard terug in oude gewoontes.

Het inzicht dat ik vandaag kreeg was dat je nog zoveel experts kunt inzetten, maar als jij er niet voor openstaat en jouw lot in hun handen legt dat val je terug. Ik verweet de hulpverleners dat zij mij niet op de juiste manier hadden geholpen. Terwijl het alles te maken had met dat ik niet mijn verantwoordelijkheid nam. Een hulpverlener is een fantastische aanvulling op je herstel als jij ervoor kiest om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven.

zet jezelf in de spotlight - Margreet Stegeman

Kriebels in mijn buik

Nu was het bij mij heel heftig. Als je een depressie hebt of echt helemaal vast zit en geen uitweg meer weer weet, dan raad ik je altijd aan om professionele hulp te zoeken. Maar ik geloof er ook heel sterk in dat je zelf heel veel kunt bereiken als je maar wilt.

Naast dit inzicht kreeg ik tijdens mijn wandeling echt de kriebels in mijn buik. Het begon ineens weer allemaal te stromen. Ik voelde die urgentie weer dat ik graag anderen wil laten inzien wat voor moois het leven te bieden heeft. Maar ook dat je jezelf tegenhoudt om dat te ervaren. Ik voel ontzettend sterk dat ik anderen in beweging mag zetten. Met mijn ervaring en kennis die ik heb opgedaan de laatste jaren.

Om iets in beweging te zetten en meer naar je hart te luisteren, moet je iets veranderen in je leven. Jij hoeft alleen die beslissing maar te nemen. Ik geloof erin dat ik de tools in handen heb om die verandering in te zetten. Ik ben ervan overtuigd het werken aan je mindset, schrijven en wandelen daarin het verschil maken. Ik ben tenslotte zelf het levende bewijs.

Wil je mij helpen om jezelf in beweging te zetten?

Daarom heb ik besloten om die online training te maken. Daarvoor start ik een pilotgroep. Een kleine groep vrouwen die mij feedback kan geven op mijn training. Die ik om hun mening kan vragen en die mij helpen de training zo waardevol te maken dat ik er heel veel vrouwen mee kan helpen.

Lijkt het jou heel tof mee te doen aan de pilot. Stuur me dan een mailtje en dan krijg je verdere informatie.

Laat het in ieder geval niet zover komen dat je in een burn-out terecht komt en ga schrijven. Zet jezelf in beweging.

Leef vanuit je hart! Dat gun ik iedere vrouw.

Wil je jezelf vandaag al in beweging zetten en de magie van schrijven ontdekken?  Download mijn e-book Schrijfgeluk om mijn tips en tools gelijk toe te passen.

 

 

Twee jaar ziek door long covid –

Afgelopen week was het twee jaar geleden dat mijn leven van de ene op de andere dag veranderde. Ik kreeg corona en werd niet weer beter. We zijn nu twee jaar verder. Hoe is het nu? Je leest het in dit artikel

Long covid en EMDR

In deze blog deel ik mijn ervaring over EMDR tijdens mijn long covid herstelreis. Wat is EMDR? Hoe kun je het inzetten? En wat heeft EMDR gedaan voor mij in het herstelproces van long covid. Je leest er alles over in dit artikel.

Balanceren op de drempel van 2024. Struikelen, vallen en weer opstaan

Dankbaar, maar ook verdriet bij de overgang van 2023 naar 2024. In dit artikel lees je mijn struggle van struikelen, vallen en weer opstaan.

Hi,

Hi,

 

It’s me Margreet. Als voormalig zelfsaboteur en levensgenieter sta ik nu echt aan het roer van mijn eigen leven.

Dat is niet altijd zo geweest, totdat ik de magie van schrijven ontdekte en verantwoordelijkheid nam voor alles wat er in mijn leven afspeelt. Ik ontdekte een gouden formule en daar help ik andere vrouwen nu mee.

Op mijn blog neem ik je graag mee in dat proces en geef je handvatten hoe jij ook voor je eigen geluk kunt gaan.

Spread the love