fbpx
Selecteer een pagina

Vrijheid 2.0

Vrijheid….

…komt altijd terug als ik mijn kernwaarden bepaal of een visionboard maak. Vrijheid is enorm belangrijk voor mij. Deze vrijheid deels kwijtraken was een van de moeilijkste dingen om te accepteren afgelopen jaar. Begrijp me goed ik ben me ervan bewust dat in vergelijking met anderen ik zo vrij ben als een vogeltje. Ik leef in een vrij land zonder oorlog, waar ik mijn eigen mening mag uiten en ik woon op een fijne plek met een vrij uitzicht.

Toch voel ik me beperkt in mijn vrijheid. Al zo lang als ik me kan herinneren wilde ik onafhankelijk zijn. Als meisje speelde ik moedertje, maar wel eentje die een eigen carrière had en die onafhankelijk was met een eigen rijbewijs. Ik weet niet waarom, maar het is altijd een belangrijk issue geweest voor mij. Door long covid raakte ik deze vrijheid kwijt. Mijn rijbewijs heb ik weliswaar nog, maar deelnemen aan het verkeer lukt me niet. Het gaat te snel, er zijn te veel prikkels.

Ik mis de vrijheid van het bos

Gelukkig wonen we niet midden in de stad en kan ik een kleine wandeling maken rondom ons huis. Daar ben ik heel dankbaar voor, maar ik mis het bos. Heerlijk struinen door het bos, de knisperende blaadjes onder mijn voeten, de vogels die fluiten en die geur (die ik graag in een potje zou stoppen). Danny heeft me mee naar het bos genomen en ook mijn lieve vriendin Célie. Maar ik wil zelf kunnen gaan als ik dat wil. Ik nam vrijheid altijd voor lief, maar dat is nu anders

Trots opzij voor mijn vrijheid

Dat lukt nu weer. Want ik heb mijn trots opzijgezet en een scootmobiel aangevraagd. Ik reed laatst met tranen in mijn ogen naar het bos, parkeerde mijn scootmobiel en snoof die heerlijke geur op. Ik voelde me zo ontzettend vrij. Vandaag ging ik weer. Ik nam een kopje thee mee en liet me zakken op een boomstronk. Ik genoot van alle bosgeluiden, de frisse lucht op mijn huid en een overheerlijk kopje thee. Dit.is.vrijheid. Kunnen gaan en staan waar je wil. Ik ben zo dankbaar voor de scootmobiel.

Ik kreeg een paar keer te horen dat men het confronterend vindt. En dat snap ik, maar ik zie het anders. Ik zie het als een tijdelijke oplossing en …. Mijn weg naar vrijheid. Dus als je me binnenkort voorbijziet cruisen zwaai dan even. Liever niet toeteren want dan schrik ik me een hoedje 😉.

Schrijven brengt mij ook vrijheid. De vrijheid om mijn gedachten op papier te zetten en om mijn patronen inzichtelijk te krijgen. Schrijven helpt me ook bij de verwerking en het herstel van long covid. Wil je op de hoogte blijven over het boek dat ik hierover schrijf? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief en ik hou je op de hoogte.

Wat is voor jou vrijheid? En neem jij het wel eens voor lief?

Liefs Margreet - Margreet Stegeman

 

 

Twee jaar ziek door long covid –

Afgelopen week was het twee jaar geleden dat mijn leven van de ene op de andere dag veranderde. Ik kreeg corona en werd niet weer beter. We zijn nu twee jaar verder. Hoe is het nu? Je leest het in dit artikel

Long covid en EMDR

In deze blog deel ik mijn ervaring over EMDR tijdens mijn long covid herstelreis. Wat is EMDR? Hoe kun je het inzetten? En wat heeft EMDR gedaan voor mij in het herstelproces van long covid. Je leest er alles over in dit artikel.

Balanceren op de drempel van 2024. Struikelen, vallen en weer opstaan

Dankbaar, maar ook verdriet bij de overgang van 2023 naar 2024. In dit artikel lees je mijn struggle van struikelen, vallen en weer opstaan.

Hi

Hi

 

It’s me Margreet. Als voormalig zelfsaboteur en levensgenieter sta ik nu echt aan het roer van mijn eigen leven.

Dat is niet altijd zo geweest, totdat ik de magie van schrijven ontdekte en verantwoordelijkheid nam voor alles wat er in mijn leven afspeelt. 

Op mijn blog en mijn boek neem ik je graag mee in dat proces en geef je handvatten hoe jij ook voor je eigen geluk kunt gaan.

Spread the love