fbpx

Visualiseren op papier

In mijn zoektocht naar wat ik nu met mijn leven wil en welke mindset daarbij hoort is visualiseren vaak op mijn pad gekomen. In alle zelfhulpboeken op het gebied van mindset, komt dit ook steeds weer aan bod. Wat is het en hoe pas je het toe? In deze blog vertel ik je er alles over.

Wat is visualiseren en hoe pas je het toe?

Visualiseren is niets meer en minder dan lekker fantaseren. Hoe wil je graag dat je leven eruitziet of wat je gaat doen tijdens je vakantie. Beelden oproepen die je een fantastisch gevoel geven. Door het visualiseren krijg je helder wat je wilt. Door regelmatig deze beelden op te roepen en in dat geweldige gevoel te komen, ga je het eerder manifesteren.

Het kan zoiets simpels zijn als je voorstellen hoe je werkdag eruitziet tot hoe jij het voor je ziet dat je bedrijf enorm succesvol is. Het maakt niet uit. Je kunt het overal op toepassen. Het belangrijkste is dat je dat fijne gevoel kunt oproepen. Je kunt het toepassen op alle facetten in je leven.

Hoe moet je visualiseren?

Allereerst het woordje moeten eraf halen. Je moet niets. Het is wel fijn dat je een manier vindt die bij je past. Visualiseren kan op verschillende manieren:

  • Je gaat zitten of liggen en je sluit je ogen en tuned en begint
  • Je doet een geleide visualisatie. YouTube staat er vol mee. Google is je best friend, ook hiermee
  • Je gaat schrijven
  • Je gaat tekenen
  • Je maakt een visionboard

Hoe visualiseren op papier in zijn werk gaat lees je onder de foto.

Visualiseren op papier - Margreet Stegeman

Visualiseren op papier

Kies een manier die bij jou past. Het zal je niet verbazen, maar ik vind bijvoorbeeld heerlijk om te schrijven. Als ik eenmaal begin, dan kan ik me er echt in verliezen. Juist door het op te schrijven gaat het bij mij nog meer leven. Ik hou ervan om woorden tot leven te wekken. Ik kan het daarna altijd teruglezen en weer helemaal teruggaan in het moment dat ik het opschreef. Het gevoel komt dan weer naar boven. Dat is zo tof! Iedere keer dat ik opnieuw ga schrijven, wordt het beeld duidelijker. Voor mij is dat echt een fantastische manier. Je hoeft natuurlijk geen woordenkunstenaar te zijn om te kunnen visualiseren op papier. Juist door het in je eigen woorden te omschrijven voelt het al of het zo is. Wanneer je het terugleest, voelt het ook alsof het al is gebeurd. Je gaat het eerder geloven.

Visualiseren op papier kan ook inhouden dat je met je schetsblok gaat zitten en gaat tekenen. Om het visueel te maken. Of misschien ga je liever aan de slag met tijdschriften en maak je voor jezelf een visionboard. Als je daar dagelijks naar kijkt, roep je het gevoel ook op.

Zoek een manier van visualiseren die bij jou past

Zoals met alles is het hierbij ook heel belangrijk dat je een manier vindt dat bij jou past. Geef jezelf de ruimte om te ontdekken welke manier voor jou werkt. Alleen dan boek je successen en creëer jij je mooiste leven. Dat is een hele wijze les die ik de afgelopen jaren heb geleerd.

Mocht je willen beginnen met schrijven, wil je voor jezelf ontdekken of dit iets is dat bij je past. Download dan mijn e-book Schrijfgeluk. Kraak de code en schrijf jezelf gelukkig.

 

 

Het schrijfexperiment

Schrijven is een groot onderdeel van mijn leven. Het heeft me al zoveel opgeleverd. Maar ik weet dat ik er nog meer uit kan halen. Daarom start ik met een schrijfexperiment. Wat dat experiment inhoud lees je in deze blog.

Wees streng voor jezelf

Wees streng voor jezelf heeft alles te maken met de afspraken met jezelf nakomen. Daarin mag je streng zijn naar jezelf toe, In deze blog lees je hoe ik daarover denk.

Ik kies voor vrijheid

Ik wil mijn vrijheid terug. Een veelgehoorde uitspraak tijdens deze coronacrisis. Voor mij is vrijheid ENORM belangrijk. Eén van mijn belangrijkste waarden zelfs. Die vrijheid voel ik op dit moment ook! Hoe dat zit, lees je in deze blog.

Hi,

Hi,

 

It’s me Margreet. Als voormalig zelfsaboteur en levensgenieter sta ik nu echt aan het roer van mijn eigen leven.

Dat is niet altijd zo geweest, totdat ik de magie van schrijven ontdekte en verantwoordelijkheid nam voor alles wat er in mijn leven afspeelt. Ik ontdekte een gouden formule en daar help ik andere vrouwen nu mee.

Op mijn blog neem ik je graag mee in dat proces en geef je handvatten hoe jij ook voor je eigen geluk kunt gaan.