fbpx
Selecteer een pagina

Schrijven als lifesaver

Ik zie mijn journal als een psychotherapeut of lifecoach die ik mee kan nemen in mijn tas. Altijd en overal heb ik toegang om met mezelf in gesprek te gaan. Een echte lifesaver dus. Als ik niet lekker in mijn vel zit, dan grijp ik snel naar mijn pen.

Al zo vaak heeft papier geluisterd

Papier luistert natuurlijk niet echt. Maar het helpt wel om jouw eigen gedachten, gevoelens en problemen in kaart te brengen. Negen van de tien keer vind ik de oplossing als ik begin te schrijven. Als ik echt vastzit is het soms verstandig om een stevige wandeling te maken. Dan komen er vaak ook veel downloads.

In moeilijke periodes heeft papier mij al vaak een luisterend oor geboden. Tijdens mijn burn-outs hielp het, tijdens het overlijden van ons eerste zoontje en toen een dierbaar familielid besloot uit het leven te stappen. Het verwerken van deze ingrijpende gebeurtenissen kon ik alleen door te schrijven. Ik moet het van me afschrijven.

In gesprek met jezelf

Het is heel fijn om tijdens crisissituaties je ellende van je af te schrijven. Dan is schrijven een echte livesaver. Maar ook door echt met jezelf in gesprek te gaan. Door het schrijven doorgrond je diepere lagen. Je hoeft niemand verantwoording af te leggen. Je kunt echt het gesprek met jezelf aangaan. En tot diepere lagen doordringen.

In mijn onlineprogramma  besteed ik hier ook veel aandacht aan. Schrijven kan je zoveel helderheid brengen. Bij mij bracht schrijven meer helderheid dan de gesprekken met een psychotherapeut. Die gesprekken waren een oplossing voor korte duur. Schrijven is een lifetime oplossing. Dat heb ik altijd bij de hand.

Schrijven als lifesaver

Maar niet alleen de ellende van me afschrijven helpt. Een andere lifesaver is het tot leven schrijven van mijn dromen. Dromen blijven dromen als je geen actie onderneemt. Door dagelijks je dromen te omschrijven op papier komen ze tot leven. Zeker als je het op basis van een visualisatie doet.

Door het schrijven gaan je dromen leven. Je krijgt honderden ideeën over hoe je dit kunt bereiken. Je krijgt helderheid. Je kunt nu stappen gaan zetten. Hou voor jezelf bij welke stappen dat zijn. Check hoe je je daarbij voelt. Schaaf bij waar nodig. Succes gegarandeerd! Je blijft gefocust op het juiste. En dichtbij jezelf door steeds weer in te tunen op jezelf.

Zet jij schrijven ook al in als lifesaver?

Laat het me hieronder weten of ga het gesprek met me aan op Instagram.

Margreet Stegeman - handtekening

Twee jaar ziek door long covid –

Afgelopen week was het twee jaar geleden dat mijn leven van de ene op de andere dag veranderde. Ik kreeg corona en werd niet weer beter. We zijn nu twee jaar verder. Hoe is het nu? Je leest het in dit artikel

Long covid en EMDR

In deze blog deel ik mijn ervaring over EMDR tijdens mijn long covid herstelreis. Wat is EMDR? Hoe kun je het inzetten? En wat heeft EMDR gedaan voor mij in het herstelproces van long covid. Je leest er alles over in dit artikel.

Balanceren op de drempel van 2024. Struikelen, vallen en weer opstaan

Dankbaar, maar ook verdriet bij de overgang van 2023 naar 2024. In dit artikel lees je mijn struggle van struikelen, vallen en weer opstaan.

Hi,

Hi,

 

It’s me Margreet. Als voormalig zelfsaboteur en levensgenieter sta ik nu echt aan het roer van mijn eigen leven.

Dat is niet altijd zo geweest, totdat ik de magie van schrijven ontdekte en verantwoordelijkheid nam voor alles wat er in mijn leven afspeelt. Ik ontdekte een gouden formule en daar help ik andere vrouwen nu mee.

Op mijn blog neem ik je graag mee in dat proces en geef je handvatten hoe jij ook voor je eigen geluk kunt gaan.

Spread the love