fbpx
Selecteer een pagina

In verbinding met jezelf

Als ik iets heb geleerd de afgelopen jaren is dat je in verbinding moet blijven met jezelf. Als je te ver van jezelf verwijderd raakt kun je jezelf behoorlijk in de weg zitten. Het kan leiden tot een burn-out, irritaties op je werk, irritaties in je gezin, noem maar op. Kortom: het zorgt ervoor dat je niet lekker in je vel zit.

Wat wil je echt?

In verbinding met jezelf klinkt misschien wat zweverig, maar het is niets meer of minder dan naar jezelf luisteren. Wat wil je echt? Dit kan namelijk heel ver verwijderd liggen van wat zich nu in je leven afspeelt. Welke keuzes heb je in het verleden gemaakt en op basis van welke argumenten? Zelf heb ik vaak keuzes gemaakt op basis van wat anderen mij adviseerden en wat maatschappelijk verantwoord was. Ik luisterde minder naar mijn gevoel. Ik durfde niet op mezelf te vertrouwen. Wie ben ik om het anders te doen? Ik had niet het zelfvertrouwen om te kiezen op basis van wat ik wilde. Gelukkig is dat nu anders.

Stel jezelf de vraag: wat wil ik echt? Creëer een fijn moment voor jezelf. Zet een muziekje op, kaarsje aan, wat te drinken erbij en pak je pen en notitieboekje. Als je gesetteld bent, stel je jezelf de vraag en schrijft alles op wat er in je opkomt. Ook al heb je geen idee waar het vandaan komt of dat het niet realiseerbaar is. Daar gaat het niet om. Je wilt erachter komen wat je graag wilt, dus blijf doorschrijven. Voor mij werkt dit echt super goed!

Misschien valt het wel mee en hoef je maar een paar kleine aanpassingen te doen. Maar het kan ook zijn dat er iets heel anders uitkomt dan wat je nu doet. Het is dan een duidelijk teken dat er iets mag veranderen.

verbinding met jezelf - Margreet Stegeman

Verandering

Je hoeft natuurlijk niet gelijk je hele leven drastisch om te gooien. Het is waarschijnlijk niet verstandig om gelijk je baan en je huur op te zeggen om vervolgens een wereldreis te gaan maken. Maar je kunt wel kleine veranderingen al doorvoeren. Je hebt een stip op de horizon waar je langzaam naar toe kunt varen.

Van daaruit ga je uitvogelen hoe je die stip op de horizon gaat bereiken. Welke stappen moet je zetten om dit te bereiken. Hak het in kleine stukjes en begin ergens. Hoe klein ook, iedere klein stapje is er eentje naar het leven dat jou gelukkig maakt.

Het mooie aan het schrijven vanuit een flow is dat je vanuit je intuïtie schrijft en niet vanuit je hoofd. Niet te veel nadenken, alleen maar opschrijven wat er in je opkomt. Je hoeft geen volzinnen te schrijven, het hoeft grammaticaal niet perfect te zijn en je hoeft het aan niemand te laten lezen. Het is enkel en alleen voor jezelf bedoelt. Als je wilt kun je het na die tijd verscheuren. Zelf vind ik het leuk om mijn notitieboekjes te bewaren en later nog eens terug te lezen. Zo kun je heel goed zien wat voor een groei je hebt doorgemaakt.

Tijdens een burn-out ben je de verbinding met jezelf verloren

Tijdens een burn-out ben je opgebrand en uitgeblust. De verbinding met jezelf ben je dus echt kwijt. Je hebt jezelf te lang genegeerd en dan zegt je lichaam vanzelf: STOP!

Dat heb ik ook ervaren. Je hoofd zit vol en daar ben je doodmoe van. Door op te schrijven wat ik voelde en wat ik niet meer wilde, kwam er helderheid. Ik schreef brieven aan mijn werkgever. Die ik nooit verstuurde, maar die ik wel als basis meenam in mijn gesprekken. Doordat ik het al eens had opgeschreven was de grootste emotie eraf en kon ik heel duidelijk vertellen wat mij dwars zat. Je schrijft alles van je af en komt dan tot de kern. Het kan heel eng zijn om te doen, je weet nooit wat eruit komt. Maar het helpt je wel om je leven weer bij elkaar te rapen. In mijn geval zorgde het ervoor dat ik weer sneller aan het werk kon. Het leerde mij ook verantwoordelijkheid te nemen voor mijn leven. Vooral die laatste heeft gezorgd voor een keerpunt in mijn leven. Niet langer slachtoffer zijn, maar zelf aan het roer van mijn leven staan. Luisteren naar mijn intuïtie hoort daar absoluut bij.

Wil je een begin maken met schrijven voor jezelf? Download dan mijn e-book Schrijfgeluk. Kraak de code en schrijf jezelf gelukkig.

 

 

Twee jaar ziek door long covid –

Afgelopen week was het twee jaar geleden dat mijn leven van de ene op de andere dag veranderde. Ik kreeg corona en werd niet weer beter. We zijn nu twee jaar verder. Hoe is het nu? Je leest het in dit artikel

Long covid en EMDR

In deze blog deel ik mijn ervaring over EMDR tijdens mijn long covid herstelreis. Wat is EMDR? Hoe kun je het inzetten? En wat heeft EMDR gedaan voor mij in het herstelproces van long covid. Je leest er alles over in dit artikel.

Balanceren op de drempel van 2024. Struikelen, vallen en weer opstaan

Dankbaar, maar ook verdriet bij de overgang van 2023 naar 2024. In dit artikel lees je mijn struggle van struikelen, vallen en weer opstaan.

Hi,

Hi,

 

It’s me Margreet. Als voormalig zelfsaboteur en levensgenieter sta ik nu echt aan het roer van mijn eigen leven.

Dat is niet altijd zo geweest, totdat ik de magie van schrijven ontdekte en verantwoordelijkheid nam voor alles wat er in mijn leven afspeelt. Ik ontdekte een gouden formule en daar help ik andere vrouwen nu mee.

Op mijn blog neem ik je graag mee in dat proces en geef je handvatten hoe jij ook voor je eigen geluk kunt gaan.

Spread the love