fbpx
Selecteer een pagina

Jouw verhaal telt! Echt waar.

Als ik jou vraag waarom met je bedrijf bent gestart, begin je waarschijnlijk vol enthousiasme te vertellen over het gat in de markt dat je hebt gevonden, welk probleem je oplost of waarmee jij de wereld graag een stukje mooier maakt. Ik vind het heerlijk om naar deze verhalen te luisteren en te zien wie de persoon achter een bedrijf is. Ik ben daarom ook dol op profielfoto’s in plaats van logo’s.

Zo zie je wie er achter het bedrijf zit en je hebt er gelijk een beeld bij. Het helpt heel erg om een vertrouwensband op te bouwen met jouw volgers. Als je meer van jezelf laat zien en wat je bezig houdt. En ik besef me dat ik daar zelf ook nog heel hard aan moet werken. Ik ben daarom een tijd geleden gestart met de 30 dagen live challenge, waarbij ik iedere (werk)dag live ga en vertel over wat me bezig houdt. Ik vind het nog lastig, maar ik moet ergens beginnen. Iedereen is ergens begonnen en mijn motto is: Feel the fear and do it anyway. En als ik verder wil groeien als ondernemer dan is het belangrijk dat jij weet wie ik ben. Practice what you preach.

Je laten zien aan de buitenwereld zijn is best spannend, maar ik merk wel dat het me steeds beter afgaat en ik het al helemaal niet meer raar vind om de camera app te openen en te gaan kletsen. Waar ik een paar maanden geleden nog een filmpje 50x overnieuw deed, gaat het nu vaak al in één take. En als ik het kan, kan jij het ook.

Zichtbaar zijn levert zoveel op, ik merk al dat er interactie ontstaat tussen mij en mijn publiek. Daarnaast hoor ik steeds vaker terug dat men ze het zo leuk vind om mijn stories te volgen. Ik ga er dus gewoon mee door, de ene keer live en de andere keer middels stories. Ik begin er zelfs lol in te krijgen.

En hoe mooi is het als je jouw verhaal kan vertellen en jouw volgers mee kan nemen in jouw boodschap. Ik merk zelf dat de posts waarin ik je meeneem in mijn verhaal het beste werken. Ik krijg heel vaak terug dat mensen zich herkennen in mijn verhaal en dat ze blij zijn dat ze er niet alleen in staan. Als ik dat hoor, is mijn dag geslaagd. Ik vind het geweldig om een inspiratiebron voor anderen te zijn, maar zeker ook om geïnspireerd te worden. Daarom ben ik altijd benieuwd naar het verhaal achter de business.

Ik zit er aan te denken om een challenge te organiseren waarbij we ons verhaal gaan vertellen aan onze volgers op een leuke manier, het zorgt gelijk voor meer zichtbaarheid. Wie doet er mee?

Ik zou het super tof vinden om jouw verhaal te horen. Je mag het hieronder posten of mij mailen info@margreetstegeman.nl

Vind je het lastig om je verhaal te vertellen? Misschien kan ik je helpen met het vertellen en delen van jouw verhaal. Let me know.

Geniet van je weekend!

Spread the love