fbpx
Selecteer een pagina

F*ck de lockdown

Het kwam binnen als een donderslag bij heldere hemel. Ik wist wel dat de maatregelen strenger werden, maar dat ook de basisscholen dicht zouden gaan, had ik niet verwacht.

Ik moest maandag wel even slikken. Ik zag al mijn plannen en ideeën in de ijskast belanden. Ik moet weer juf spelen, dus al het andere gaat niet meer lukken.

Gelijk wist ik dat deze houding me nergens zou brengen, maar soms is het fijn om je even ellendig te voelen. En toen bedacht ik me: f*ck de lockdown, corona krijgt mij niet klein.

Terug aan zet

Door me bewust te zijn van de situatie, te vertrouwen dat ik hier uit ga komen en los te laten. ’s Avonds zag een post in een van de Facebookgroepen. Ze vertelde hoe blij ze was met de lockdown. Ze werd ontslagen (zat in haar proeftijd), omdat de detailhandel dicht moet heeft ze het voor zichzelf compleet omgedraaid. Ze wilde graag twee weken vrij om er voor haar zoontje te zijn en meer tijd haar bedrijf besteden. Beide wensen kwamen uit.

Dit zette me echt aan het denken. Dit biedt mij ook weer nieuwe kansen. Ik ben net zo lekker bezig en heb de leiding over mijn eigen leven teruggepakt. Deze lockdown krijgt mij er niet onder. Ik heb altijd een keuze!

In plaats van me te verliezen in zelfmedelijden, ga ik er vol voor. Ik voel me goed, no matter what. Dit is tenslotte mijn motto. Ik kan blijven miepen dat ik nu minder tijd heb voor mijn bedrijf, plannen en ideeën. Maar ik kan ook op zoek gaan naar mogelijkheden. Dit alleen geeft al rust en ruimte.

Dankbaarheid

Het is zo fijn dat ik de mogelijkheid heb om de kinderen thuis te begeleiden. We komen niet in de problemen en onze jongens hebben het goed thuis. Daar ben ik enorm dankbaar voor. Als ik denk aan alle kinderen die nu weer onder de radar verdwijnen of ouders die nu in een lastige spagaat zitten. Ik kan er gewoon zijn voor mijn jongens zonder dat het problemen oplevert.

Het enige wat er bij mij ontbreekt is genoeg tijd om te focussen. Met de boys om me heen ben ik minder productief. Mijn plannen en ideeën worden nu dus minder snel uitgewerkt. Tenminste dat was mijn overtuiging.

Schijt aan de lockdown - Margreet Stegeman

Eigen verantwoordelijkheid

Ik mag corona of het kabinet niet de schuld geven. Ik mag de situatie vervelend vinden, maar ik moet mijn eigen verantwoordelijkheid pakken. Ik bepaal of deze lockdown mijn plannen vertraagt of niet. Driemaal raden waar ik voor ga.

Zoals de mantra van Marie Forleo luidt: “Everything is figureoutable”. Ik bezit de kracht om alles te veranderen dat mij niet meer dient.

Het enige wat ik hoef te doen is mijn planning aanpassen. Door bijvoorbeeld eerder op te staan en mijn focusuurtjes te pakken voordat de jongens aan de slag gaan. Als de jongens klaar zijn met hun schoolwerk, kan ik weer aan het werk. In de tussentijd doe ik dingen die minder concentratie vragen. Mijn prioriteit ligt bij de jongens en mijn business. De rest gaat op een laag pitje. Door de kinderen ook klusjes te laten doen in huis, blijft dat ook on track.

Uitdaging

Het zal hoe dan ook een uitdaging worden. Maar door bewust te kiezen voor mezelf, kom ik sterker uit deze lockdown. En ik hoop dat jij dat ook inziet. Ik zet mijn gouden formule nog strakker in: iedere dag wandelen, schrijven en blijven werken aan mijn mindset. Dit zorgt ervoor dat ik blijf shiften en in een goede vibe houd en dat heb ik nodig. Dat heb jij ook nodig. Samen staan we sterker, laten we dit k*t virus niet onze levens laten dwarsbomen. Wij staan aan het roer, niet dat stomme virus.

Comfortzone

Corona zorgt ervoor dat we uit onze comfortzone gerukt worden. Ons relaxte leventje staat op z’n kop. Voor de ene is het een verademing dat ze uit de sleur weg zijn, voor de ander een hel. Als je het eerste ervaart, is het belangrijk dat je inzicht krijgt waarom je het zo’n verademing vindt. Bijvoorbeeld:

  • Zit je niet op je plek bij je werkgever;
  • Zijn er bepaalde mensen in je leven waar je beter afscheid van kan nemen omdat ze je energie kosten;
  • Je hoeft nu niet naar de sportschool waar je zo’n hekel aan hebt;

Hoe dan ook, het is tijd om je verantwoordelijkheid te pakken en te gaan voor je eigen geluk. Hoe dat er ook uitziet. DIT IS HET MOMENT!

Ook als je deze tijd als een hel ervaart ben je daar zelf verantwoordelijk voor. Ga op zoek naar dingen die wel kunnen. Laat je niet gek maken. Als je je daarop focust, wordt het niet beter. Begin je echt in een dip te raken? Zoek dan steun bij iemand die je vertrouwt of ga praten met een professional. Neem het heft in eigen hand. Laat geen virus je eronder krijgen. Je kiest voor je eigen geluk.

 

Spread the love