fbpx
Selecteer een pagina

Dat het sinterklaasfeest er dit jaar anders uitziet dat is een feit. Door de geldende coronamaatregelen kunnen we het feest niet groots vieren. Nou ja, niet met een grote groep mensen bij elkaar. Het is wel fantastisch om te zien hoe creatief mensen zijn waardoor het toch een feest wordt om nooit te vergeten.

De magie van Sinterklaas

Als klein kind vond ik de magie rondom Sinterklaas echt fantastisch. Ik ging er helemaal in op. Toen mij tijdens de gymles verteld werd dat hij niet bestond, werd ik echt heel erg boos op mijn klasgenootjes. Hoe durfde ze dat te zeggen?

Stampvoetend kwam ik thuis met het verhaal dat mij verteld was op school. Mam, ze zeggen op school dat Sinterklaas niet bestaat. Aangezien ik nog vier jongere broertjes heb, kon mijn moeder het geheim niet gelijk verklappen. ’s Avonds kwam ze op de rand van mijn bed zitten en vertelde dat mijn klasgenootjes inderdaad gelijk hadden. Ik was heel verdrietig, vooral omdat ik zo van die tijd hou en bang was dat de magie weg zou zijn.

Niets was minder waar, ik ging er helemaal in op. De magie was er nog steeds en had zelfs een extra dimensie gekregen. Ik voelde me heel groot dat ik het wel wist en mijn broertjes niet.

Sinterklaas voor mijn eigen kinderen

Ik vond het ook geweldig toen ik moeder werd. Nu kon ik die magie op mijn eigen kinderen overbrengen. Ik hou er van om over de top te gaan. Allemaal lekkers op tafel, het huis versiert en toffe raamtekeningen.

Een paar maanden geleden hebben we Mees ook het geheim over Sinterklaas verteld. Daarbij maakte we één fout. De magie van Sinterklaas is niet weg als je het geheim weet.

Ik had geen schoencadeautjes gehaald en we hadden bedacht dit jaar met kerst cadeautjes voor elkaar te kopen. Maar voor Mees was het zo abrupt dat hij er een beetje verdrietig van werd. En stiekem vond ik het zelf ook zonde om het sinterklaasfeest helemaal te schrappen.

Compromis

We besloten om het voor Mees toch te vieren en een compromis te sluiten. Ze mochten dit jaar gewoon de schoen zetten en we doen een paar kleine pakjes met pakjesavond. Met kerst trekken we lootjes en kopen we voor elkaar iets leuks.

Win-win voor ons allemaal.

We hadden bedacht om pakjesavond te vieren met opa en de oma’s, maar helaas moest onze puber in quarantaine en gaat dat feest niet door. Ondanks alles gaan we er een te gek feest van maken.

Hoe vieren jullie dit jaar pakjesavond of vier je liever kerst? Let me know!

afsluiting blog Margreet Stegeman

 

 

Spread the love