fbpx
Selecteer een pagina

Mijn joy, mijn missie en de wet die het allemaal mogelijk maakt

Sinds ik deelde wat het onderwerp van mijn boek wordt. Komt de ene download naar de andere. Ineens vallen allerlei puzzelstukjes op z’n plek. Het voelt nu al alsof ik een bestseller heb geschreven. Nou ja, dat is misschien wat overdreven. Maar ik word er wel echt heel blij van. Precies de joy waar ik naar op zoek ben.

Joy and freedom

Mijn thema voor dit jaar. Vrijheid en joy is wat ik wil voelen. Daar komt creativiteit bij. Zonder mijn creativiteit kan ik die vrijheid en joy niet ervaren.
Door mezelf een wonderzoeksjournalist te noemen is mijn creatieve brein ontploft. De ene na het andere idee plopt op.

Ik geniet er enorm van. Dat boek kan niet anders dan goed worden. Al had ik van de week ook een moment dat het duiveltje op mijn schouder heel hard in mijn oor schreeuwde. JOEHOE, wie denk jij wel niet dat je bent dat je een boek gaat schrijven? Jouw verhaal is helemaal niet interessant. Het is je altijd voor de wind gegaan. Je hebt geen vroegere trauma’s.

En bedankt duiveltje voor je bijdrage. Zat ik net zo lekker in de flow. Maar ik was niet van plan om naar het duiveltje te luisteren. Maar het zette me wel aan het denken. En ineens was wel helder wat mijn missie is met het boek.

Missie

Ineens wist ik waarom ik het boek moet schrijven. Juist omdat ik het zo goed voor elkaar heb. Ik hou van mijn leven zoals het nu is. Ik heb een geweldig gezin, woon op een fantastische plek, ik kan iedere dag het bos in om een heerlijke wandeling te maken, ik heb een leuke baan. Ik heb hele fijne mensen om me heen en alles gaat me vaak voor de wind.

Ik heb nooit problemen gehad thuis of op school. Ik had leuke stageadressen waar ik na die tijd kon blijven werken. Ik ontmoette Danny, we woonden samen, kregen kinderen en trouwden. Kortom: ik heb het gewoon super goed voor elkaar!

Er is een waakvlammetje in mijn binnenste dat roept dat er meer in mij zit. Dat ik niet mijn volledige potentieel benut. En dat het zonde is. Hierdoor voel ik me gesterkt om op (w)onderzoek uit te gaan. Wat zit er nog meer in mij.

Juist omdat ik het zo goed voor elkaar heb, is dat de kracht van het boek. Ik denk dat er heel veel vrouwen zijn die ook het idee hebben dat ze niet mogen klagen. Maar ook een onvervuld gevoel hebben.

Een golf van herkenning

Ik zie het al helemaal voor me hoe een lezeres heerlijk met het boek op de bank zit. Kopje thee on the site. Er stroomt een golf van herkenning door haar heen. Ze ziet dat haar gevoelens er ook mogen zijn. Ze pinkt een traantje weg. Het voelt zo goed die erkenning.

Dit is dus wat ik wil bereiken met het boek.

Weten versus leven

In de afgelopen jaren heb ik mezelf ondergedompeld in persoonlijke ontwikkeling. Ik las tientallen boeken, luisterde inspirerende podcasts en volgde trainingen. Ik zoog de kennis op. Ik weet nu heel veel op het vlak van persoonlijke ontwikkeling.

Er is alleen één ding dat ik vergeten ben. En dat is om die kennis te integreren in mijn leven. Weten is fijn, maar zolang je het niet toepast heb je er geen donder aan. Tijd dus om al die kennis om te zetten naar actie. Niet alles wat ik geleerd heb is toepasbaar op mijn leven.

Benieuwd welke wet dit allemaal mogelijk maakt? Lees dan snel verder onder de foto.

Joy, missie en LOA _ Margreet Stegeman

De wet die het allemaal mogelijk maakt

Eén van de trainingen die ik volgde was de LOA (Law of Attraction) mastery van Kim Munnecom. Zij is een van de belangrijke teachers voor mij op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik heb zoveel van haar geleerd. Twee jaar geleden startte ik met deze acht weekse training. Maar ik haalde er niet alles uit. En dat lag aan mij. Ik durfde me niet volledig over te geven. Niet volledig te vertrouwen op wet van de aantrekkingskracht.

Kim lanceert deze week haar training opnieuw. Ik kreeg een mailtje dat ik een affiliate partner mag zijn. Als ik haar training promoot en iemand koopt haar training via mijn persoonlijke link, dan krijg ik een percentage van de verkoopprijs. Een mooi moment om terug te blikken op wat de training mij heeft gebracht.

Ineens viel het kwartje. Ik leef nu pas echt de wet van de aantrekkingskracht. In de training heeft Kim het over een aantal belangrijke facetten:

  • Eigen verantwoordelijkheid nemen
  • Van je hoofd naar je hart gaan
  • Van tekort naar overvloed
  • Hoeveel fun kan ik hebben
  • Et cetera

Op dit moment doe ik precies wat de ‘bedoeling’ is om te kunnen manifesteren volgens de wet van de aantrekkingskracht.

Verlangen

Ik heb al heel lang het verlangen om een boek te schrijven. En nu ga ik het ook echt doen. Ik volg mijn hart. En negeer de stemmetjes in mijn hoofd die er iets van vinden. Ik geloof dat ik met het boek de levens van veel vrouwen kan transformeren. Net zoals ik met mijn eigen leven doe.

Maar bovenal heb ik heel veel fun. Ik gebruik zelf het liefste het woord joy. Op dit moment ga ik er in op, het boek. Ik maak plannen. En ben begonnen met schrijven. Ik volg mijn joy. Ik maak het proces echt fun.

Om te kunnen manifesteren volgens de wet van de aantrekkingskracht (Law of Attraction) moet je weten wat je wilt. Maar de hoe en de tijd moet je loslaten. En dat is verrekte lastig soms. In het geval van boek kan ik het.

Ik weet nog niet wanneer het boek klaar is. Ik weet ook niet hoe mijn bedrijf eruit gaat zien. Het bedrijf dat ik om het boek wil bouwen. Ik zie het wel. Ik laat het op mijn pad komen. Ik geloof heel sterk dat het vanzelf komt. Eerst dat boek. Ik ga nu snel stoppen met deze blog om me weer te storten op mijn boek. Wil je op de hoogte blijven van mijn boek avontuur, dan kun je je hier inschrijven voor updates.

Margreet Stegeman - handtekening

 

 

 

 

PS ben je geïnteresseerd in de LOA mastery training van Kim, dan vind ik het super fijn als je je aanmeldt via deze link. Je betaalt niets meer, maar helpt mij er wel onwijs mee. Als dank krijg je een exemplaar van mijn boek zodra deze uit is.

PPS Wacht je wel tot 20.00 uur vanavond. Anders is mijn linkje nog niet geldig 😉

 

Twee jaar ziek door long covid –

Afgelopen week was het twee jaar geleden dat mijn leven van de ene op de andere dag veranderde. Ik kreeg corona en werd niet weer beter. We zijn nu twee jaar verder. Hoe is het nu? Je leest het in dit artikel

Long covid en EMDR

In deze blog deel ik mijn ervaring over EMDR tijdens mijn long covid herstelreis. Wat is EMDR? Hoe kun je het inzetten? En wat heeft EMDR gedaan voor mij in het herstelproces van long covid. Je leest er alles over in dit artikel.

Balanceren op de drempel van 2024. Struikelen, vallen en weer opstaan

Dankbaar, maar ook verdriet bij de overgang van 2023 naar 2024. In dit artikel lees je mijn struggle van struikelen, vallen en weer opstaan.

Hi,

Hi,

 

It’s me Margreet. Als voormalig zelfsaboteur en levensgenieter sta ik nu echt aan het roer van mijn eigen leven.

Dat is niet altijd zo geweest, totdat ik de magie van schrijven ontdekte en verantwoordelijkheid nam voor alles wat er in mijn leven afspeelt. Ik ontdekte een gouden formule en daar help ik andere vrouwen nu mee.

Op mijn blog neem ik je graag mee in dat proces en geef je handvatten hoe jij ook voor je eigen geluk kunt gaan.

Spread the love