fbpx
Selecteer een pagina

Dit wordt het onderwerp van mijn boek

Ja, het gaat er echt van komen. Ik ga mijn boek schrijven. Ik ben al zo’n vijf keer aan een boek begonnen. Maar het voelde niet alsof dat het moest zijn. Toch geloof ik wel dat ik deze momenten nodig had om tot het boek te komen dat ik nu ga schrijven.

Overtuigingen en excuses

Leuk idee dat boek, maar wie ben jij om een boek te schrijven? Wie zit er nu te wachten op jouw verhaal? Je kunt niet eens schrijven. Waarom wilde je dit ook alweer zo graag? En zo zijn er nog heel veel overtuigingen die mij in de weg zitten om door te zetten.

Het zijn allemaal bullshit excuses. Het is mijn ego dat niet wil dat ik dit doorzet. Het duiveltje op mijn schouder die bang is dat ik faal. Maar daar ben ik klaar mee. Ik wil me niet langer laten leiden door angst. Maar juist door vertrouwen. Door alle mogelijkheden die het leven biedt.

Nieuwsgierige ontdekkingstocht

Mijn boek gaat een verslag worden van mijn ontdekkingstocht. Ik heb besloten met mezelf het experiment aan te gaan om te ontdekken wat het leven mij nog meer te bieden heeft. Ik wil vanuit nieuwsgierigheid op avontuur gaan. Mijn horizon verbreden. Er is zoveel kennis en wetenschap in de wereld. En niet alleen in de wereld. Ook in mij.

De afgelopen jaren heb ik zoveel kennis opgedaan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Over mindset, maar ook maakte ik kennis met spiritualiteit. Ik vind er van alles van. Ik kan jou heel goed vertellen wat je moet doen. Op basis van de kennis die ik heb opgedaan. Maar het ook echt leven, implementeren in mijn leven. Dat is een ander verhaal. Ik wil die kennis gaan implementeren. Ik weet dat er tijdens die journey blokkades en viermomenten zijn. Ik zal ongetwijfeld ontdekkingen doen waar jij ook van kunt leren. Ik ga ze samenbrengen in mijn boek. Zodat het een naslagwerk wordt voor jou. Maar ook een boek waar ik zelf op kan terugvallen als het nodig is.

Spiriwiri

Bij mij zat een overtuiging dat spiritualiteit heel zweverig is. Ik zal eerlijk zijn, die overtuiging heb ik nog steeds niet helemaal losgelaten. Ook al weet ik dat het helemaal niet zweverig hoef te zijn. Sterker nog, we passen het allemaal dagelijks toe. De wet van de aantrekkingskracht is daar een voorbeeld van. Alles wat je denkt trek je aan.

Als ik niet lekker in mijn vel zit, dan gebeuren die dag dingen die ik niet wil. Ken je het fenomeen dat je ’s ochtends al van alles uit je handen laat vallen. En je daar de rest van de dag last van hebt? Juist! Ik heb geleerd dat je dit kunt ombuigen. Als ik zo de dag begin, dan zeg hardop tegen mezelf: mijn dag kan alleen maar beter worden. In plaats van te zeggen: het is dus zo’n dag, laat ‘m maar snel voorbij zijn.

Op spiritueel vlak is nog zoveel te ontdekken. Je kunt het zo zweverig maken als je zelf wilt. Ik ben er nieuwsgierig naar. Ik ga me er het komende jaar in verdiepen. Er open voor staan. Mijn primaire reactie is vaak: daar geloof ik geen klap van. Het kan niet waar zijn. Nu wil ik erin gaan met een open mind. Het zelf ervaren.

Het boek

Het boek wordt een verslag van deze ontdekkingstocht. Ik zal verschillende bronnen aanboren. En me er in verdiepen. Maar het wordt vooral een reis naar wat ik echt wil. Om mezelf te vinden. Na het overlijden van mijn vader is dat de vraag die mij bezig houdt.

Ik wil alles uit mijn leven halen. Op mijn manier. De manier die bij mij past. In mijn leven ben ik te vaak afgegaan op wat anderen dachten dat beter voor mij was. Heb ik keuzes gemaakt die niet in lijn zijn met wie ik ben. Daar ben ik nu heel erg blij mee. Laat dat voorop staan. Als ik die ervaringen niet had gehad. Dan had ik niet gestaan waar ik nu sta.

Dromen

Ik zie mezelf als wonderzoekjournalist. Wonder in het Engels staat voor zich afvragen. Dat is wat ik de komende tijd ga doen. Ik vind het een geniale titel, al zeg ik het zelf.

Het gaat over verlangens realiseren, dromen laten uitkomen. Ik heb mezelf dit jaar geen glasharde doelen gesteld over omzet etc. Er is één grote droom en dat is het boek. De komende tijd zal ik je meenemen in het proces dat ik doorga. Met ups-and-downs. Ik vind het te gek om het vast te leggen. Hier in mijn blog, in mijn podcasts en mailings zal ik mijn ervaringen met je delen.

Margreet Stegeman - handtekening

Twee jaar ziek door long covid –

Afgelopen week was het twee jaar geleden dat mijn leven van de ene op de andere dag veranderde. Ik kreeg corona en werd niet weer beter. We zijn nu twee jaar verder. Hoe is het nu? Je leest het in dit artikel

Long covid en EMDR

In deze blog deel ik mijn ervaring over EMDR tijdens mijn long covid herstelreis. Wat is EMDR? Hoe kun je het inzetten? En wat heeft EMDR gedaan voor mij in het herstelproces van long covid. Je leest er alles over in dit artikel.

Balanceren op de drempel van 2024. Struikelen, vallen en weer opstaan

Dankbaar, maar ook verdriet bij de overgang van 2023 naar 2024. In dit artikel lees je mijn struggle van struikelen, vallen en weer opstaan.

Hi,

Hi,

 

It’s me Margreet. Als voormalig zelfsaboteur en levensgenieter sta ik nu echt aan het roer van mijn eigen leven.

Dat is niet altijd zo geweest, totdat ik de magie van schrijven ontdekte en verantwoordelijkheid nam voor alles wat er in mijn leven afspeelt. Ik ontdekte een gouden formule en daar help ik andere vrouwen nu mee.

Op mijn blog neem ik je graag mee in dat proces en geef je handvatten hoe jij ook voor je eigen geluk kunt gaan.

Spread the love