fbpx
Selecteer een pagina

Mijn grootste leermoment werd mijn missie!

Het afgelopen jaar ontdekte ik eindelijk wat de reden was dat ik drie keer thuis kwam te zitten met een burn-out. Ik kan je vertellen, dat is een hele opluchting. Steeds maar weer terugvallen in oude patronen is zacht gezegd frustrerend.

Die constante angst dat het op de loer ligt en dat zodra ik me even iets minder voel: het zal toch niet weer.

Zo wil ik niet leven en ik denk jij ook niet. Toen de vierde burn-out op de loer lag deed ik iets wat ik al veel langer had moeten doen: verantwoordelijkheid nemen.

Verantwoordelijkheid is niet hetzelfde als de schuld op je nemen. Een situatie hoeft niet jouw schuld te zijn, maar je kunt wel je verantwoordelijkheid nemen door andere gedachten aan te nemen over de betreffende situatie. Dit is echt een eyeopener voor me geweest. Meer over mijn burn-out en de bijbehorende survivalkit lees je hier in mijn blog: de burn-out survivalkit.

Dit inzicht veranderde mijn leven

Oké, ik moet dus verantwoordelijkheid nemen. Top, maar waar begin ik? Bij mij kwam het ook niet van de een op de andere dag. Daar zijn diverse cursussen, podcasts en boeken aan vooraf gegaan. Maar ik durf wel te stellen dat ik het aardig onder de knie heb. 😉

Verschillende factoren zorgen ervoor dat ik me nu goed voel, ongeacht de situatie. Net na de aankondiging van de laatste lockdown zat ik ’s ochtends aan het ontbijt en kreeg ik de ingeving dat ik hier iets mee wilde.

Ik zag veel vrouwen strugglen met het feit dat hun kinderen weer thuis kwamen te zitten. Hoe hou ik alle ballen in de lucht, hoe combineer ik mijn gezin en werk? Het zorgt ervoor dat je in een negatieve spiraal terecht komt. De lockdown is een voorbeeld, maar we hebben er een handje van om onszelf weg te cijferen.

Niet alleen dat. Het zorgt er ook voor dat we onze bullshit excuses de ruimte geven om wat harder aan de weg te timmeren. Nu heb ik geen tijd meer om…., waarom zou ik……, wie ben ik om …..

Hierdoor voelen we ons down, oftewel flut. We hebben een kort lontje en reageren het af op de mensen waar we het meeste van houden. TIJD DUS VOOR ACTIE

Flut naar fun

Van FLUT naar FUN

Ik bedacht dat het tijd was voor een challenge. Speciaal voor vrouwen die ervoor kiezen dat 2021 hun jaar wordt en zich niet willen laten tegenhouden door belemmerende overtuigingen.

Het is mijn waarheid dat iedereen een keuze heeft. Een keuze om zich goed te voelen. Vaak genoeg voel ik me flut, maar door mijn gedachten te shiften voel ik me al snel een stuk beter. Hoe? Door de keuze te maken dat ik me goed wil voelen. Dat gun ik iedereen.

Het is mijn missie geworden om vrouwen te helpen met het switchen van FLUT naar FUN. Ze te helpen met de leiding over hun leven terug te krijgen.

Tijdens mijn vierdaagse challenge, die begint op 4 januari, gaan we aan de slag met onze bullshit excuses. Iedere dag ontvang je een mailtje met een kleine opdracht die het verschil gaat maken. Maar alleen als jij besluit dat je wilt veranderen. Anders helpt het niet.

Dus geen gemiep meer, tijd voor actie. Doe je mee? Je kunt je hier aanmelden voor de challenge. Ik kan niet wachten om met jullie aan de slag te gaan.

2021 BRING IT ON!

 

Twee jaar ziek door long covid –

Afgelopen week was het twee jaar geleden dat mijn leven van de ene op de andere dag veranderde. Ik kreeg corona en werd niet weer beter. We zijn nu twee jaar verder. Hoe is het nu? Je leest het in dit artikel

Long covid en EMDR

In deze blog deel ik mijn ervaring over EMDR tijdens mijn long covid herstelreis. Wat is EMDR? Hoe kun je het inzetten? En wat heeft EMDR gedaan voor mij in het herstelproces van long covid. Je leest er alles over in dit artikel.

Balanceren op de drempel van 2024. Struikelen, vallen en weer opstaan

Dankbaar, maar ook verdriet bij de overgang van 2023 naar 2024. In dit artikel lees je mijn struggle van struikelen, vallen en weer opstaan.

Spread the love