fbpx
Selecteer een pagina

Kiezen is kracht

Echt kiezen voor waar je voor staat doen we nog te weinig. Niet zozeer naar de buitenwereld toe, maar vooral naar onszelf. Ik heb dat ook moeten leren. Kiezen is kracht. Hoe mijn reis hierin is geweest lees je in deze blog.

Mijn dagboek als tienermeisje

Als klein meisje hield ik al een dagboek bij. Afgelopen week vond ik mijn dagboek terug waar ik als tienermeisje in schreef. Fantastisch om terug te lezen. Vooral dat schrijven toen ook al zo’n belangrijk onderdeel van mijn leven was. Zo zonde dat ik dat uit het oog verloor.

Af en toe was het echt dramatisch in mijn dagboek. Als een vriendje het had uitgemaakt zag ik niet in hoe ik ooit weer gelukkig kon worden. Als ik ruzie had met mijn vriendin was ik bang alleen op de wereld over te blijven. Nu weet ik wel beter.

Door te bladeren in mijn dagboek realiseerde ik me ook hoe belangrijk de combinatie met mindset is. Je kunt jezelf ook de put inschrijven. In mijn verhalen las ik de onzekerheid, mezelf niet goed genoeg vinden, mijn geluk laten afhangen van een jongen of een vriendin.

Ook schreef ik toen al brieven naar mensen en situaties om helderheid te krijgen. Deze brieven verstuurde ik nooit. Ik doe het nog steeds.

Geluk zit vanbinnen

Een tijdje een penvriendin gehad. We schreven over van alles en nog wat. Als ik deze brieven teruglees lees ik ook dat ik het soms wat rooskleuriger omschreef dan het in werkelijkheid was. Ik wilde graag dat het zo was. Maar ik zag toen nog niet in dat de power in mezelf zat. Ik wilde bij de populaire meisjes horen, want dan was je iemand.

Gelukkig weet ik nu dat je geluk van binnen zit. Van jezelf houden is het mooiste wat je voor jezelf kunt doen. Echt voor mezelf kiezen heeft ervoor gezorgd dat ik me 95% van de tijd gelukkig voel. Kiezen is kracht, kiezen is leiderschap.

Oprecht voor jezelf kiezen

Het inzien en echt voelen zijn twee verschillende dingen. Echt oprecht voor jezelf kiezen betekent dat je je brein moet her programmeren als je dat nog niet deed. Schrijven helpt mij daar ENORM goed bij. Ik ben mijn schrijfgeluk een paar jaar kwijt geweest. Als tienermeisje had ik niet meer de behoefte om dagelijks te schrijven.

Dat heeft mij gevormd. Doordat ik het schrijven losliet en niet meer met mezelf in gesprek ging, maakte ik keuzes die niet dicht bij mezelf lagen. Dat zie ik nu in. Door het schrijven weer op te pakken sta ik dichter bij mezelf. Ik maak nu weloverwogen keuzes. Ik durf ECHT te kiezen.

Kiezen is kracht

Het hardop uitspreken voelt goed. Door het op te schrijven kies je voor extra kracht. Ga er maar eens mee oefenen.

Ik kies ……

Ik kies liefde

Ik kies kracht

Ik kies overvloed

Ik kies vertrouwen

Ik kies fun

Ik kies mezelf

Ik kies vrijheid

Nu jij! Waar kies jij voor. Maak die commitment met jezelf. Schrijf dagelijks in je journal ik kies …. Hierdoor prent je ze in je onderbewuste. Je gaat er echt in geloven. ECHT kiezen is zo ongelofelijk krachtig!

 

 

 

 

Twee jaar ziek door long covid –

Afgelopen week was het twee jaar geleden dat mijn leven van de ene op de andere dag veranderde. Ik kreeg corona en werd niet weer beter. We zijn nu twee jaar verder. Hoe is het nu? Je leest het in dit artikel

Long covid en EMDR

In deze blog deel ik mijn ervaring over EMDR tijdens mijn long covid herstelreis. Wat is EMDR? Hoe kun je het inzetten? En wat heeft EMDR gedaan voor mij in het herstelproces van long covid. Je leest er alles over in dit artikel.

Balanceren op de drempel van 2024. Struikelen, vallen en weer opstaan

Dankbaar, maar ook verdriet bij de overgang van 2023 naar 2024. In dit artikel lees je mijn struggle van struikelen, vallen en weer opstaan.

Hi,

Hi,

 

It’s me Margreet. Als voormalig zelfsaboteur en levensgenieter sta ik nu echt aan het roer van mijn eigen leven.

Dat is niet altijd zo geweest, totdat ik de magie van schrijven ontdekte en verantwoordelijkheid nam voor alles wat er in mijn leven afspeelt. Ik ontdekte een gouden formule en daar help ik andere vrouwen nu mee.

Op mijn blog neem ik je graag mee in dat proces en geef je handvatten hoe jij ook voor je eigen geluk kunt gaan.

Create some magic, just write!

Spread the love