fbpx

Waarom investeren in jezelf zo lastig is!

We vinden het vaak retespannend om in onszelf te investeren. Waarom is dat toch? Het antwoord vind je in deze blog. Ik werd geïnspireerd door een podcast van Kim Munnecom.

Mijn visie deel ik graag met je.

Waarom is investeren in jezelf zo ontzettend lastig?

Als je in jezelf investeert weet je vooraf niet wat je eruit haalt. Je krijgt geen garantie dat het gaat lukken. Dat is bijvoorbeeld anders wanneer je een ‘bouwval’ koopt, deze opknapt en vervolgens verkoopt. Je weet zeker dat je de waarde eruit haalt. Dat is een vaststaand gegeven.

Bij een investering in onszelf hebben we die zekerheid niet. Maar is dat zo? Volgens mij bepaal je zelf of je er waarde uithaalt of niet. Zeker als het gaat om investeren in jezelf. Er zit iets anders onder en dat is dat we onszelf niet vertrouwen. We vertrouwen niet dat we skills hebben om waarde uit iets te halen. Het kan ook zijn dat je een overtuiging hebt dat je het jezelf niet waard vindt.

In beide gevallen geef je de macht uit handen en dat is zo zonde!!!!!

Je krijgt wat je erin stopt

Of je iets uit de investering in jezelf haalt dat ligt aan jou. Je krijgt namelijk wat je erin stopt. Als een cursus of training tegenvalt, ligt dat nooit aan de ander. Altijd aan jou. Dat klinkt hard, maar het is wel mijn waarheid.

Natuurlijk kan iets waar je investeert tegenvallen. Ga dan bij jezelf na hoe dat kan. Heb jij je bijvoorbeeld niet voldoende laten informeren of heb je je in de training niet voldoende opengesteld. Als jij je kwetsbaar opstelt als je je laat coachen en openstaat voor nieuwe dingen, dan haal je er altijd iets uit.

Maar Margreet, wat als een programma dat ik heb gekocht tegenvalt omdat het niet doet wat het belooft? Dat kan, maar ook dan is het jouw verantwoordelijkheid hoe je daarmee omgaat. Je kunt het teruggeven aan de coach of cursus aanbieder. En wat leer jij hiervan? Wat je niet wilt. Door deze ervaring ben je een volgende keer kritischer en laat je je misschien beter informeren. Of maak je andere afspraken zoals een niet goed geld terug garantie.

Nu je dit weet, kun je het veranderen. Hoe tof is dat?!

Investeren in jezelf - Margreet Stegeman (1)

Waarom investeren in jezelf zo krachtig is

Hiermee geef je jezelf toestemming dat je het waard bent. Je vertrouwt voldoende op jezelf om geld te betalen voor bijvoorbeeld een onlinetraining. Je neemt het heft in eigen hand en dat is ontzettend krachtig. Gun jezelf dat.

Door te kiezen voor jezelf, kies je voor groei en kies je voor je eigen geluk. De enige die deze verantwoordelijkheid kan nemen ben jij!

Als je investeert in jezelf geef je gelijk een signaal af aan jezelf. Ik ben het waard! Dat is een van de meest gebruikte bullshit excuses. Dat gebeurt zowel bewust als onbewust. Let maar eens op hoe je tegen jezelf praat. Welke woorden gebruik je.

Naast dat je jezelf iets gunt als je investeert in jezelf, levert het ook nog iets anders moois op. Je leert jezelf beter kennen. Iets mooiers kun je niet voor jezelf doen.

Ik ben benieuwd hoe jij hier tegenover staat. Kun je je vinden in mijn visie? Praat mee in de comments of ga het gesprek aan op Instagram.

 

 

 

 

Wie ben ik?

Het lijkt zo’n makkelijke vraag: wie ben ik? Maar het was voor mij nog een hele zoektocht. In deze blog lees je hoe en waarom.

Geen tijd? Wat een bullshit!!!

Geen tijd hebben is een van de meest voorkomende bullshit excuses. Maar het gaat niet om geen tijd hebben, maar om dat je iets geen prioriteit geeft. In deze blog deel ik je drie redenen met je waarom je geen tijd hebt en tips om meer tijd vrij te maken.

Ik ben er niet voor iedereen

Ik ben er niet voor iedereen. En dat wil ik ook niet.

Al klein meisje wilde ik altijd dat iedereen mij leuk vond. Het was natuurlijk onzekerheid van mij uit. Ik vond zelf ook lang niet iedereen aardig. Mijn leerpunten hoor je in de podcast en lees je in deze blog.