fbpx
Selecteer een pagina

Het zit tussen je oren

Het zit tussen je oren. Dat is een veelgehoorde uitspraak die vaak een wat negatieve lading heeft. Ik vind dat onterecht. In deze blog deel ik met je hoe ik daar tegenaan kijk.

Het oordeel van een zorgmedewerker

Deze week zag ik een post voorbijkomen van een medewerker uit de zorg. In het artikel vertelde de medewerker hoe zwaar het is in de zorg. En dat is vreselijk heftig en daar heeft ze natuurlijk helemaal gelijk in. Daar zal ik absoluut niets van zeggen.

Maar in het artikel vertelde ze naast dat ze het zo zwaar had ook dat anderen niet mogen piepen. Ze mogen in haar ogen niet klagen dat ze nu geen leuke dingen mogen doen. Deze zorgmedewerker heeft absoluut recht op haar mening. Zoals iedereen dat heeft.

Laat voorop staan dat ik heel goed begrijp waarom ze dit zegt. Ze zit er zelf middenin en het is zwaar, loodzwaar. Ik zal dat nooit ontkennen. Maar anderen kunnen het minstens zo zwaar hebben. Jongeren die zich nu opgesloten voelen thuis hebben het ook zwaar. Ook als ze niet in de linie staan binnen de zorg. Ik vind dat je dit mag afdoen als piepen. Ieder mens gaat anders met zo’n crisis om. Ieder mens is anders.

Een depressie zit tussen je oren

Daarom is het ook zo ontzettend moeilijk voor de bestuurders van ons land om de juiste keuzes te maken. Je moet rekening houden met zoveel situaties. De druk op de zorg mag niet te hoog worden. Niemand wil zien dat zorgmedewerkers afknappen of dat een ziekenhuis keuzes moet maken wie er mag blijven leven.

Maar aan de andere kant willen we ook niet dat er zoveel jongeren in een depressie belanden. Een depressie kan ook tot heftige situaties lijden. Het kan er ook voor zorgen dat de druk op de ziekenhuizen en huisartsen groter wordt. Een depressie kan gepaard gaan met veel lichamelijke klachten.

Wat ik hier vooral mee wil zeggen is dat jij en ik niet voor een ander kunnen beslissen wat erger is. Ieder mens heeft zijn eigen gedachten, angsten en dat uit zich op een bepaalde manier. Maar omdat een depressie tussen je oren zit, betekent dat niet dat het minder erg is dan pijn ergens anders in het lichaam.

It’s all about the mind

Ik veroordeel nooit iemand op hoe hij denkt. Ik heb mezelf jarenlang allerlei dingen aangepraat waardoor ik toen ik 23 was in een depressie belande. Een ander zou denken: ze heeft het toch goed voor elkaar, ze moet zich niet zo aanstellen. Maar als jouw lichaam ermee ophoudt, je niet eens van de bank naar het toilet kunt lopen zonder buiten adem te zijn. Dan is er wel degelijk iets aan de hand. Of het nu tussen je oren zit of niet.

Heel vaak wordt dat afgedaan als iets negatiefs. Maar alles wat er zich in ons leven afspeelt en hoe wij ons voelen zit tussen onze oren. Je depressie zit tussen je oren, het gevoel van vrijheidsberoving door de pandemie zit tussen je oren. Daarmee wil ik niet zeggen dat je je aanstelt. Verre van dat. Het is juist fantastisch dat het tussen je oren zit. Want dan kun je er iets mee. Gedachten kun je veranderen. It’s all about the mind.

Samen maken we de wereld een stukje mooier

Laten we afspreken dat we elkaar in onze waarde laten. Jij kunt niet in de binnenkant van iemands hoofd kijken en andersom. Heb respect voor hoe een ander denkt. Ieder mens heeft iets anders van huis uit meegekregen. Het is niet goed of fout.

Als we op deze manier met elkaar omgaan maken we de wereld een stukje mooier.

Het is mijn missie om jouw leven mooier te maken. Dat jij zelf verantwoordelijkheid neemt voor je leven. Momenteel ben ik bezig met het ontwikkelen van mijn online programma. Deze is gebaseerd op mijn gouden formule: mindset, schrijven en wandelen. Deze gouden combinatie heeft ervoor gezorgd dat ik nu op deze manier tegen het leven kan aankijken. Maar ook dat het tussen mijn oren goed zit.

In mijn nieuwe programma gaan we met mijn gouden formule aan de slag om te werken aan je mindset. Ben je benieuwd wat het voor jou kan betekenen, schrijf je dan nu in voor de wachtlijst. Je ontvangt vrijblijvend de laatste informatie.

 

 

Twee jaar ziek door long covid –

Afgelopen week was het twee jaar geleden dat mijn leven van de ene op de andere dag veranderde. Ik kreeg corona en werd niet weer beter. We zijn nu twee jaar verder. Hoe is het nu? Je leest het in dit artikel

Long covid en EMDR

In deze blog deel ik mijn ervaring over EMDR tijdens mijn long covid herstelreis. Wat is EMDR? Hoe kun je het inzetten? En wat heeft EMDR gedaan voor mij in het herstelproces van long covid. Je leest er alles over in dit artikel.

Balanceren op de drempel van 2024. Struikelen, vallen en weer opstaan

Dankbaar, maar ook verdriet bij de overgang van 2023 naar 2024. In dit artikel lees je mijn struggle van struikelen, vallen en weer opstaan.

Hi,

Hi,

 

It’s me Margreet. Als voormalig zelfsaboteur en levensgenieter sta ik nu echt aan het roer van mijn eigen leven.

Dat is niet altijd zo geweest, totdat ik de magie van schrijven ontdekte en verantwoordelijkheid nam voor alles wat er in mijn leven afspeelt. Ik ontdekte een gouden formule en daar help ik andere vrouwen nu mee.

Op mijn blog neem ik je graag mee in dat proces en geef je handvatten hoe jij ook voor je eigen geluk kunt gaan.

Create some magic, just write!

Spread the love