fbpx

Het schrijfexperiment

Ik ben een nieuw experiment gestart. Iedere ochtend schrijf ik in mijn journal. Ik ben altijd op zoek naar manieren hoe ik hier nog meer uit kan halen Hoe dan? Dat deel ik in deze blog.

Het schrijfexperiment

Vanaf deze week ga ik schrijven zodra ik mijn ogen open doe. Het moment dat ik wakker word voelt altijd heel magisch. Ik heb zin om de dag te beginnen en voel een hele lekkere energie. Door gelijk te gaan schrijven hou ik die energie vast. Ik geloof erin dat ik vanuit deze energie schrijven nog krachtiger kan maken.

De energie van schrijven in de ochtend

Nu schrijf ik ook ’s ochtends, maar pas als ik heb ontbeten, de schooltassen voor de jongens heb klaargezet en heb gewandeld. Tijdens mijn schrijfsessie uit ik mijn dankbaarheid. Schrijf ik mijn intentie voor die dag uit. En visualiseer mijn mooiste leven op papier. Ik doe het al een tijdje op deze manier. Het werkt prima, maar ik wil onderzoeken of ik er nog meer uit kan halen.

Het eerste half uur van de dag bepaalt hoe jouw dag verloopt

Als iets al werkt, waarom dan toch dit experiment. Eén van mijn kernwaarden is persoonlijke groei. Ik gelood er heel sterk in dat schrijven daarbij helpt. De kracht van schrijven wordt nog te veel onderschat. Als ik nu een paar dagen niet heb geschreven, merk ik dat gelijk. Ik voel me minder in balans en heb een korter lontje.

Het eerste half uur dat je wakker bent bepaald hoe jouw dag verloopt. Als jij niet happy wakker wordt, zal je zien dat jouw dag ook niet heel lekker loopt. Maar als jij ervoor zorgt dat je het eerste half uur van jouw dag in een fijne energie opstart, kun je je misschien wel voorstellen wat dit voor je kan doen.

Die wetenschap zorgt ervoor dat ik dit experiment aanga. Nog meer de power pakken. Als ik daarna ga wandelen kan ik er gelijk voor zorgen dat alles op z’n plek valt. Zo versterken deze twee elkaar nog meer. Of dat ook zo is, dat ga ik ervaren. Maar ik heb er enorm veel zin in.

Wil jij nou meer weten over de magie van schrijven, download dan mijn e-book Schrijfgeluk.

Super leuk als je mee wilt doen aan het experiment. Laat het me vooral weten. Je kunt hieronder een reactie achterlaten of me een DM sturen op Instagram.

Waarom je niet moet wachten tot je pensioen

Deze man hierboven is mijn vader. Mijn vader haalde zijn pensioen niet. Afgelopen 7 augustus overleed hij plotseling. Er was niets aan de hand. Voor zover wij weten had hij geen klachten. Zowel de huisarts als het ziekenhuis had geen dossier van hem. Volgend jaar...

5 lessen die ik van mijn vader leerde

In deze blog deel ik 5 lessen die ik van mijn vader leerde. Mijn vader overleed vorige week plotseling. Natuurlijk haal je dan herinneringen op, maar ook de lessen die je van hem hebt geleerd.

Opnieuw kiezen

Jij kiest hoe je je voelt. In deze blog en podcast vertel ik je hoe je iedere keer weer opnieuw kunt kiezen hoe je je voelt en welke gedachten daarbij horen.

Hi,

Hi,

 

It’s me Margreet. Als voormalig zelfsaboteur en levensgenieter sta ik nu echt aan het roer van mijn eigen leven.

Dat is niet altijd zo geweest, totdat ik de magie van schrijven ontdekte en verantwoordelijkheid nam voor alles wat er in mijn leven afspeelt. Ik ontdekte een gouden formule en daar help ik andere vrouwen nu mee.

Op mijn blog neem ik je graag mee in dat proces en geef je handvatten hoe jij ook voor je eigen geluk kunt gaan.

Spread the love