fbpx

Van slachtoffer naar een goed gesprek met jezelf

Ken je dat gevoel? Het gevoel dat je vastzit en je geen idee hebt wat je moet doen?

Voor mij was dat jarenlang aan de orde van de dag. Ik wist dat ik het goed voor elkaar had: een fantastisch gezin, een vaste baan, leuke collega’s, ik had mijn droom laten uitkomen door mijn eigen bedrijf te starten. Helemaal niks mis mee. Maar toch voelde het niet goed. Mijn bedrijf kwam niet van de grond zoals ik wilde en in mijn baan zat ik ook niet op mijn plek. Ik had het gevoel dat ik mijn gezin tekort deed. Ik had allerlei plannen en ideeën had, maar toch kwam het niet van de grond. Tijd voor een goed gesprek met jezelf.

Waarom lukt het niet?

Ik rende rond als een kip zonder kop, geen duidelijk doel voor ogen en geen idee wat ik moest doen. Ik wilde ondernemen om meer vrijheid te creëren en mijn eigen ding te kunnen doen. Een baan ernaast voor de zekerheid van inkomen, om zo goed voor mijn gezin te kunnen zorgen. Maar het lukte me niet. Het voelde als falen. Waarom slaagde ik niet?

Ik haalde er van alles bij wat ik maar de schuld kon geven. Maar de schuldige was ik zelf. Als ik iets aan mijn leven wil veranderen, dan moet ik zelf aan het roer staan. Dat kan niemand anders voor mij doen. Uiteindelijk ben ik zelf degene die deze situatie heeft gecreëerd. Ik heb mezelf dit aangepraat. Danny of een van de jongens heeft nooit gezegd dat ze iets tekort kwamen. Mijn bedrijf kwam niet van de grond, omdat ik niet in mezelf geloofde. Een baan geeft zekerheid, maar als je niet iets doet waar je blij van wordt, is die zekerheid niets waard. Helemaal niets!

Focus op wat je wilt, niet op wat je hebt

Als je niet weet welke code je te kraken hebt, is het heel lastig om dit te veranderen. Je blijft jezelf constant bullshitexcuses aanpraten. Wat dacht je van: ik wil wel meer uit mijn bedrijf halen, maar ik heb er geen tijd voor. Hoezo geen tijd? Er zijn genoeg andere vrouwen die én een gezin hebben én een baan én een succesvol bedrijf. Dus het kan wel. Maar waarom lukte het mij dan niet. We hebben tenslotte dezelfde 24 uur in een dag.

Het is heel simpel, maar het vergt wel discipline. Ik gaf het niet voldoende prioriteit. Dat geldt voor alles in je leven. Heb je nog niet wat je wilt in je leven, dan geeft je het nog niet voldoende prioriteit. Je kent vast de uitspraak wel: “alles wat je aandacht geeft groeit”. Dat is met leven organismen zo, maar ook met je gedachten.

Focus je op wat je wilt, niet op wat je niet hebt. Dat is echt een mindset dingetje. Het kan heel moeilijk zijn om dit om te buigen, maar met de juiste tools moet dat lukken. Daarom wil ik ook dat iedereen weet van mijn gouden formule. De tools die ervoor zorgen dat ik me nu fantastisch voel. Maar ook dat ik weer geniet van mijn en met mijn gezin. Dat ik alles en en heb in plaats van of of. Ik doe wat ik leuk vind en daar mijn geld mee verdien. Ik dacht altijd dat het moeilijk moest zijn. Ondernemen is zwaar en moeilijk. Ik verwachte van alles van mezelf en deed daardoor juist mijn gezin en mezelf tekort.

van slachtoffer naar een goed gesprek met jezelf - Margreet Stegeman

Welke rol heb jij?

Het is zo fijn om in te zien dat het zo niet langer kan. Ik hoop dat jij dat punt eerder bereikt dan ik. Dat je het jezelf niet zo moeilijk maakt. Begin gewoon eens met opschrijven hoe je je nu voelt en welke rol je in je leven hebt gecreëerd. Ben je daar blij mee of niet? Zo niet? Hoe kan het dat je dan toch in die rol terecht bent gekomen. Het is heel interessant om dat voor jezelf te onderzoeken. Het is een heus avontuur, maar zo fantastisch.

Ik heb dit bereikt door mezelf prioriteit te geven. Door iedere dag te gaan schrijven en wandelen. Mezelf onder te dompelen met het leren mijn mindset te veranderen. Ik geloof hier echt in en wil jou hier graag bij helpen. Het klinkt haast als een noodkreet, haha. Maar ik vind het echt zonde als je vast blijft zitten in een positie die je niet dient, terwijl je weet dat er zoveel meer in je zit. Tijd om te shinen!

Een goed gesprek met jezelf

Je hoeft het niet alleen te doen. Ik help je graag! Wat mij enorm geholpen heeft en waar ik vrouwen als jou mee help, is het ontdekken van de magie van schrijven. Wil je beginnen met schrijven? Download dan het e-book Schrijfgeluk. Ik begrijp als je gelijk in de weerstand schiet. Dat heb ik ook jaren gedaan met bullshit excuses zoals:

  • Daar heb ik toch geen tijd voor?
  • Ik moet niet zo miepen, ik heb het toch goed voor elkaar?
  • Hoezo gaat dit mij helpen?

Maar je weet het he. Geef het prioriteit. Kies voor jezelf! Tijd om je verantwoordelijkheid te pakken en let’s goooooooo. Sta ’s ochtends eerder op, kijk een Netflix serie minder of ….. Kraak jouw code en creëer je droomleven. Voer een goed gesprek met jezelf.

Als je echt wilt, gaat het je lukken!

 

 

Kennis + weten = wijsheid

Je kunt nog zoveel weten en zoveel kennis opdoen. Maar het werkt pas als je echt toepast in je leven. Dat heb ik zelf ondervonden. Pas toen ik in de actiemodus kwam veranderde alles in mijn leven.

Hoe verloopt de communicatie tussen je brein en lichaam

Ons brein en lichaam communiceren 24/7 met elkaar. Maar wij luisteren niet altijd. Hoe zorg je ervoor dat je beter leert luisteren naar jezelf? In deze blog lees je er alles over

Hoe wil jij ’s ochtends wakker worden

Jarenlang voelde ik met moe en futloos als ik ’s ochtends wakker werd. Ik sleepte mezelf de dagen door. Totdat ik het niet langer zo wilde. In deze blog en bijbehorende podcast vertel ik wat ervoor zorgde dat ik nu wel blij en vrolijk mijn bed uitspring.

Hi,

Hi,

 

It’s me Margreet. Als voormalig zelfsaboteur en levensgenieter sta ik nu echt aan het roer van mijn eigen leven.

Dat is niet altijd zo geweest, totdat ik de magie van schrijven ontdekte en verantwoordelijkheid nam voor alles wat er in mijn leven afspeelt. Ik ontdekte een gouden formule en daar help ik andere vrouwen nu mee.

Op mijn blog neem ik je graag mee in dat proces en geef je handvatten hoe jij ook voor je eigen geluk kunt gaan.