fbpx
Selecteer een pagina

5 redenen waarom wandelen zo goed voor je is

Deze week is het thema in de pilot wandelen. Wandelen is net zo belangrijk onderdeel van mijn gouden formule als je mindset en schrijven.

Schrijven wordt uitgebreid behandeld, omdat ik denk dat je daar de grootste stappen mee zet in het stuk eigen verantwoordelijkheid nemen. Toch mag wandelen niet ontbreken en is deze net zo belangrijk als de andere twee onderdelen van mijn gouden formule.

Als ik één van de onderdelen oversla, merk ik dat gelijk in mijn gemoedstoestand. Ik moet ze alle drie toepassen om me goed te voelen no matter what.

5 redenen waarom wandelen zo goed voor je is

In deze blog deel ik vijf redenen waarom wandelen zo goed voor je is.

REDEN 1:

De allerbelangrijkste reden is dat je je brein weer oplaadt. Je brein is het orgaan dat de meeste energie kost. Je moet hier zorgvuldig mee omgaan en op tijd opladen. Dat doe je door een fijne wandeling in de natuur te maken. Dit is wetenschappelijk onderbouwd.

REDEN 2:

Wandelen helpt bij het verwerken. Als je werkt aan je mindset en je persoonlijke groei, dan komt er vaak veel naar boven. Het kan zelfs soms confronterend zijn. Schrijven helpt heel goed bij het blootleggen van pijnen, maar ook wat je zone of genius is. Ondanks dat het je veel oplevert, is het ook super belangrijk om dit te verwerken. Een wandeling is dan goud waard. Het helpt je om alle puzzelstukjes op z’n plaats te laten vallen. Mijn hoofd kan voor mijn wandeling nog zo vol zitten, maar zodra ik ga lopen lost dat als sneeuw voor de zon op. Er vallen kwartjes en oplossingen dienen zich aan. Het werkt magisch.

REDEN 3:

Wandelen verhoogt alertheid. Je kent het misschien wel, dat je aan het einde van een werkdag uitgeput bent. Het liefste doe je niets meer. Maar dat ene rotklusje moet nog wel gedaan worden. Als je oogleden bijna dichtvallen kun je het beste een wandeling maken. Je hersenstam functioneert namelijk op een lager level. Je kunt dan beter een ommetje maken. De kans is veel groter dat je dat rotklusje dat op je ligt te wachten sneller en met nieuwe energie kan afmaken.

REDEN 4:

Wandelen vermindert stress en voorkomt depressies/ burn-outs. Tijden mijn laatste burn-out kreeg ik de tip om dagelijks een stevige wandeling te maken. Flink doorstappen. En dat werkte echt fantastisch. Tijdens het wandelen maak je een stofje aan, fenylethylamine, dat je een blij gevoel geeft. Probeer het maar eens uit.

REDEN 5:

Wandelen leent zich ook goed voor het voeren van moeilijke gesprekken. Tijdens het wandelen stimuleer je de plek in de hersenen waar redenerend vermogen en zelfreflectie ontstaat. Zeker in het geval van moeilijke gesprekken is het fijn als je beide openstaat voor een goede uitkomst. Wandelen zorgt ook voor meer empathie. Je kunt je beter inleven in de ander. Daarom werkt wandelend vergaderen ook zo goed. Ook doordat je oplossend vermogen gestimuleerd wordt.

Wandelen kan altijd

Zo zijn er nog veel meer redenen waarom wandelen goed voor je is. Het is gezond om lekker buiten te zijn. Als je wandelt ben je positiever en creatiever. Het is een activiteit die je altijd kunt doen. Je hebt er niets bijzonders voor nodig, op goed schoeisel na. Maar dat kunnen ook je sneakers zijn waar je heerlijk op kunt lopen. Je kunt een blokje om wandelen of lekker het bos in. Of mijn favoriet: wandeling op het strand. Het kan altijd en overal.

Wat ik al aangaf. Wandelen is voor mij echt heel belangrijk om me goed te voelen. Alle bovenstaande redenen zijn op mij van toepassing. Werken aan mijn mindset zorgt ervoor dat ik meer zelfvertrouwen heb en me beter voel. Schrijven zorgt voor verdieping en manifesterend vermogen. En het wandelen zorgt ervoor dat alles geïntegreerd wordt. Ik me goed voel.

Maak jij regelmatig een wandeling en herken je één van bovenstaande punten?

Heb ik je geïnspireerd en wil je meer weten over mijn gouden formule en deze leren toepassen in jouw leven? Meld je dan nu aan voor de wachtlijst van mijn online cursus die binnenkort start.

 

 

Twee jaar ziek door long covid –

Afgelopen week was het twee jaar geleden dat mijn leven van de ene op de andere dag veranderde. Ik kreeg corona en werd niet weer beter. We zijn nu twee jaar verder. Hoe is het nu? Je leest het in dit artikel

Long covid en EMDR

In deze blog deel ik mijn ervaring over EMDR tijdens mijn long covid herstelreis. Wat is EMDR? Hoe kun je het inzetten? En wat heeft EMDR gedaan voor mij in het herstelproces van long covid. Je leest er alles over in dit artikel.

Balanceren op de drempel van 2024. Struikelen, vallen en weer opstaan

Dankbaar, maar ook verdriet bij de overgang van 2023 naar 2024. In dit artikel lees je mijn struggle van struikelen, vallen en weer opstaan.

Hi,

Hi,

 

It’s me Margreet. Als voormalig zelfsaboteur en levensgenieter sta ik nu echt aan het roer van mijn eigen leven.

Dat is niet altijd zo geweest, totdat ik de magie van schrijven ontdekte en verantwoordelijkheid nam voor alles wat er in mijn leven afspeelt. Ik ontdekte een gouden formule en daar help ik andere vrouwen nu mee.

Op mijn blog neem ik je graag mee in dat proces en geef je handvatten hoe jij ook voor je eigen geluk kunt gaan.

Create some magic, just write!

Spread the love