fbpx
Selecteer een pagina

5 lessen die ik van mijn vader leerde

Huh zul je misschien denken. Hoezo de lessen die je van je vader leerde? Afgelopen week ben ik hierover gaan nadenken. Mijn vader is namelijk vorige week onverwachts overleden. De afgelopen week heb ik veel herinneringen over mijn vader opgehaald. Hierdoor werden de lessen die ik heb geleerd ook gelijk helder.

Wat is er gebeurd?

Wij kwamen op zaterdag 7 augustus terug van een heerlijke vakantie in Zeeland. Als je me volgt op Instagram heb je daar vast iets van meegekregen. Ik word echt oprecht gelukkig van het strand en de zee. Ik heb genoten van heerlijk wandelingen, samen zijn met mijn gezin, boeken lezen en schrijven in mijn journal.

Terug naar die zaterdagmiddag. We waren rond 14.00 uur thuis. Best op tijd voor ons doen. Het verliep allemaal heel voorspoedig. Bij thuiskomst was mijn vader aan het werk in de tuin. Mijn ouders wonen namelijk naast ons. We maakten gelijk een praatje.

Daarna gingen we aan de slag met het uitpakken van onze vakantiespullen. Er was een heuse bom ontploft in ons huis. Zo’n twee uur later kwam mijn moeder uit bed na haar nachtdienst. En trof mijn vader levenloos aan. Hij had een hartinfarct gehad.

Ik hoef je niet te vertellen wat dit voor een impact heeft op ons gezin, mijn moeder en mijn broertjes en vriendinnen. Daarom was ik afgelopen week ook niet aanwezig op social media. Ik zal verder niet uitweiden over hoe onze week is geweest. Dat vind ik een privé kwestie. Wat ik er wel over wil delen is dat we een hele mooie week hebben gehad en een prachtig afscheid.

De lessen die ik van mijn vader leerde

Tijdens zo’n week haal je veel herinneringen op. En ik kwam tot de conclusie dat mijn vader mij een paar mooie lessen heeft geleerd.

Les 1: Als je doet waar je hart ligt, hoef je nooit te werken. Mijn vader werkte nog volop. Hij zou volgend jaar december met pensioen gaan. Maar wilde van stoppen niets weten. Hij had zo’n passie voor zijn werk.

Les 2: Er vol voor gaan. Mijn vader had alleen een MAVO diploma. Hij heeft het nog geprobeerd op de HAVO, maar die heeft hij niet afgerond. Hij startte als boekhouder en is geëindigd als kwaliteitsmanager. Hij is het bewijs dat opleiding niet belangrijk is. Als je iets wilt moet je ervoor gaan en je niet laten tegenhouden.

Les 3: Genieten op je eigen manier. Mijn vader was af en toe best een brombeer. Maar hij genoot van alles. Op zijn eigen manier. Hij kon bijvoorbeeld van een afstandje genieten hoe wij spelletjes met elkaar deden tijdens een weekendje weg. Hij deed zelf nooit mee, maar vond het fantastisch. Iedereen bij elkaar.

Les 4: Altijd klaarstaan voor een ander. Mijn vader was iemand die altijd alles voor je deed. Autorijden was echt zijn hobby. Dus als er een aanhanger weggebracht moest worden kon je mijn vader altijd bellen. Hij reed ons ook rustig met de caravan naar Zeeland en reed daarna weer ruim 200 kilometer terug.

Les 5: Liefde gegeven zonder er iets voor terug te verwachten. Hij praatte nooit over zichzelf, zei ook niet dat hij van je hield. Maar in alle verhalen en in de twinkeling in zijn ogen kon je zien hoeveel hij van je hield. Hij zei het niet, maar verwachtte ook niets terug.

De pijn van het missen van mijn vader zal nog wel even blijven. En misschien slijt het nooit. Toch is dit wel weer zo’n moment dat ik me besef hoe belangrijk het is dat je alles uit het leven haalt. Dat je niet moet blijven hangen in een leven waar je niet gelukkig bent. Het kan tenslotte zomaar voorbij zijn. De afgelopen week leefde ik vooral in een roes. En toch heb ik een aantal keer een heerlijk stuk gewandeld en helpt het mij heel goed om van me af te schrijven wat er allemaal is gebeurd.

Ik merk dat ik veel baat heb bij mijn gouden formule. Ook al heb ik deze vorige week niet iedere keer toegepast. Deze week heb ik het weer opgepakt en ik merk nu al het verschil. Het is zo fijn als je voor jezelf een formule hebt waar je altijd op kunt terugvallen.

Twee jaar ziek door long covid –

Afgelopen week was het twee jaar geleden dat mijn leven van de ene op de andere dag veranderde. Ik kreeg corona en werd niet weer beter. We zijn nu twee jaar verder. Hoe is het nu? Je leest het in dit artikel

Long covid en EMDR

In deze blog deel ik mijn ervaring over EMDR tijdens mijn long covid herstelreis. Wat is EMDR? Hoe kun je het inzetten? En wat heeft EMDR gedaan voor mij in het herstelproces van long covid. Je leest er alles over in dit artikel.

Balanceren op de drempel van 2024. Struikelen, vallen en weer opstaan

Dankbaar, maar ook verdriet bij de overgang van 2023 naar 2024. In dit artikel lees je mijn struggle van struikelen, vallen en weer opstaan.

Hi,

Hi,

 

It’s me Margreet. Als voormalig zelfsaboteur en levensgenieter sta ik nu echt aan het roer van mijn eigen leven.

Dat is niet altijd zo geweest, totdat ik de magie van schrijven ontdekte en verantwoordelijkheid nam voor alles wat er in mijn leven afspeelt. Ik ontdekte een gouden formule en daar help ik andere vrouwen nu mee.

Op mijn blog neem ik je graag mee in dat proces en geef je handvatten hoe jij ook voor je eigen geluk kunt gaan.

Create some magic, just write!

Spread the love