fbpx
Selecteer een pagina

Deze lifehack maakt een lifecoach of psychotherapeut overbodig

De wekker gaat en je voelt je gelijk al zwaar en moe. Je hebt totaal geen zin om je bed uit te komen. Je bent gewoon niet blij met je leven op dit moment. Er schiet wel eens door je hoofd: ben ik overspannen of zit ik er tegenaan?
Dat gevoel druk je weg. Nee, je voelt je prima. Je hebt je zaakjes voor elkaar: een geweldig gezin, een leuk huis, een vaste baan en je bent gestart met je eigen bedrijf. Hoe tof. Er is geen vuiltje aan de lucht. En toch klopt er iets niet. Er ligt je iets zwaar op de maag, maar je kunt je vinger er niet opleggen. Het is in ieder geval de reden waarom je nu je bed niet uitspringt en ’s ochtends niet uitgerust wakker wordt.

Herken jij je in bovenstaande situatie? Dan is deze blog een must read voor jou. Het is niet normaal dat je je zo voelt, Er is dus werk aan de winkel.

Jezelf streng toespreken

Wij vrouwen zijn geneigd om onszelf weg te cijferen en te denken dat het een ander het altijd slechter heeft. Je spreekt jezelf streng toe dat je je niet moet aanstellen. Je hebt het goed voor elkaar en dus niets te klagen. Dat gaat een tijdje goed en je leeft lekker door. Je hoeft je niet hele dagen kak te voelen om jezelf voorbij te lopen. Als er ergens iets begint te knagen dan moet dit al een signaal zijn en is het belangrijk om er snel bij te zijn.

Toch stop je het snel weg en verzin je excuses om er maar niet naar te hoeven luisteren. Dit heeft als resultaat dat je verder bij jezelf vandaan drijft. Dit kan uiteindelijk leiden tot overspannenheid of een burn-out. Zo ver wil je het niet laten komen. Tijd om van hoofd naar hart te gaan.

De lifehack die een lifecoach of psychotherapeut overbodig maakt

Je moet jezelf niet wegcijferen. Als je gedachten een loopje met je nemen en jij blijft piekeren, is dat heel ongezond. Door de stemmetjes vanuit je intuïtie te negeren en te piekeren maak je het zelf alleen maar lastiger. Tot je op een punt komt en het je allemaal te veel is. Dat is het moment dat je de stempel overspannen of burn-out krijgt. Dan is het ingrijpen van een psychotherapeut misschien wel nodig. Of niet.

Uit eigen ervaring weet ik dat het schrijven een beter middel voor mij is dan een hulpverlener. Bij een hulpverlener doe je je verhaal, krijg je tools mee om je leven te veranderen. Maar als hij of zij niet langer nodig is in je leven sta je er weer ‘alleen’ voor. Je hebt niets om op terug te vallen. Bij mij leidde dit tot het terugvallen in oude patronen. Door gebruik te maken van een journal, zorg je voor helderheid en focus. Het piekeren stopt, want je haalt je gedachten uit je hoofd.

Je gaat echt in gesprek met jezelf.  Je kunt alles bespreken en alles toevertrouwen aan het papier. Ik weet zeker als je aan de slag gaat met het echt durven opschrijven wat je voelt, je kriebels krijgt in je buik. Soms ook buikpijn, maar dat hoort erbij. Alles mag een plekje krijgen.

Wil je het echt goed doen. Denk dan aan de finishing touch. Lees er meer over onder de foto.

Deze lifehack vervangt jouw lifecoach of psychotherapeut - Margreet Stegeman

Finishing touch

Om het geheel compleet te maken raad ik je aan om je fysiek moe te maken. Door het piekeren en die knoop in je maag, slaap je vaak rusteloos. Je onderbewuste gaat ’s nachts met je aan de haal. Daarom is het schrijven ook zo waardevol. Met schrijven spreek je je onderbewuste aan. Schrijven kan ook oud zeer oprakelen. Of je wordt je bewust van het verhaal dat je tegen jezelf verteld. Er kan veel gebeuren. Om dit te verwerken kun je het beste gaan wandelen. Wandelen voed je brein en zorgt dat het oplaadt. Daarnaast krijgt je brein de kans om alles wat je hebt opgeschreven een plekje te geven. Dat is fijn voor een goede nachtrust, maar ook je lichaam fysiek moe maken helpt daarbij. Je fysieke vermoeidheid hersteld goed bij nachtrust. Bij mentale vermoeidheid draait het onbewuste in je brein overuren. Daar word je rusteloos van.

Het hoeft niet moeilijk te zijn juist niet. Maak het zo simpel mogelijk voor jezelf.

Om jezelf weer te resetten en meer naar je hart te luisteren, is het werken aan een gezonde mindset essentieel. In combinatie met het wandelen en schrijven.

Ik ben ervan overtuigd dat deze formule veel vrouwen kan helpen om weer grip te krijgen op hun leven. Maar ook om te leren luisteren naar hun intuïtie.

Wil je nu meer de diepte in? Ik start vanaf 1 maart met een pilot. Ik ben bezig met het ontwikkelen van een online programma die vrouwen kan helpen met het toepassen van mijn ‘gouden’ formule. Je kunt je hiervoor aanmelden door mij te mailen info[at]margreetstegeman.nl of stuur me een DM op Instagram.

Kun je niet wachten om te starten met schrijven? Download dan mijn e-book Schrijfgeluk. Kraak de code en schrijf jezelf gelukkig.

 

 

Disclaimer

Deze blog is geschreven vanuit mijn eigen perspectief. Voor mij heeft de combinatie van schrijven, werken aan mijn mindset en wandelen echt het verschil gemaakt. Daarom zie ik mijn journal ook echt als mijn lifecoach. Eentje die ik kan meenemen in mijn tas. Toch vind ik dat als je echt vastzit, vermoedt dat je een burn-out hebt of depressieve gevoelens, je altijd contact moet opnemen met een hulpverlener. Mijn methode kan een hele goede ondersteuning bieden in het proces om weer beter te worden.

 

Twee jaar ziek door long covid –

Afgelopen week was het twee jaar geleden dat mijn leven van de ene op de andere dag veranderde. Ik kreeg corona en werd niet weer beter. We zijn nu twee jaar verder. Hoe is het nu? Je leest het in dit artikel

Long covid en EMDR

In deze blog deel ik mijn ervaring over EMDR tijdens mijn long covid herstelreis. Wat is EMDR? Hoe kun je het inzetten? En wat heeft EMDR gedaan voor mij in het herstelproces van long covid. Je leest er alles over in dit artikel.

Balanceren op de drempel van 2024. Struikelen, vallen en weer opstaan

Dankbaar, maar ook verdriet bij de overgang van 2023 naar 2024. In dit artikel lees je mijn struggle van struikelen, vallen en weer opstaan.

Hi,

Hi,

 

It’s me Margreet. Als voormalig zelfsaboteur en levensgenieter sta ik nu echt aan het roer van mijn eigen leven.

Dat is niet altijd zo geweest, totdat ik de magie van schrijven ontdekte en verantwoordelijkheid nam voor alles wat er in mijn leven afspeelt. Ik ontdekte een gouden formule en daar help ik andere vrouwen nu mee.

Op mijn blog neem ik je graag mee in dat proces en geef je handvatten hoe jij ook voor je eigen geluk kunt gaan.

Spread the love