fbpx
Selecteer een pagina

De basis om je goed te voelen no matter what

Wow wat een begin van het jaar!

Twee weken geleden popte bij mij het idee op om een challenge te organiseren. Er was net bekend gemaakt dat er een tweede lockdown kwam en ook de basisscholen weer dicht gingen. Ik was zelf ook even van slag, maar wist het snel te shiften.

Ik besefte me ineens dat meer vrouwen hier tegenaan lopen. Weer thuis moeten werken, de kinderen die ook thuis zijn, het huishouden dat doorloopt en die eeuwige verantwoordelijkheid die we daarvoor voelen. Alsof het allemaal op onze schouders neerkomt.

Dit is de basis om je goed te voelen no matter what

Laat duidelijk zijn dat je die verantwoordelijk mag voelen. Ik roep het hardst dat je verantwoordelijkheid moet nemen voor je leven. Voor mij is dat de basis en het geheim van je goed voelen no matter what. Er is echter wel een verschil tussen verantwoordelijkheid nemen voor je leven en alles naar je toetrekken.

Ik zat aan de ontbijttafel toen ik de ingeving kreeg. Gelijk heb ik opgeschreven hoe ik het voor me zag. De inspiratie gierde door mijn lijf. Ik had gelijk helder dat de challenge vier dagen zou duren, dat ik het via e-mail wilde versturen en welke onderwerpen er per dag aan bod moesten komen. Er kwam een flinke dosis high vibes vrij.

Ja hoor, daar zijn ze weer. Bullshit excuses

Toch heb ik wel vaker van deze ideeën gehad, die vervolgens niet van de grond kwamen. Hoe dat kwam? Ik ging het overdenken en er kwamen allerlei bullshit excuses naar boven:

  • Wie zit er op mij te wachten?
  • Wie ben ik om mensen hier iets over te leren?
  • Daar heb ik toch geen tijd voor?
  • Er zijn al zoveel andere mensen die iets soortgelijks doen.

Oef, dat is een flink staaltje belemmerende overtuigingen. Ook dit keer zaten deze overtuigingen er. Moet ik dit nu wel doen?

Maar ineens besefte ik wat mij de afgelopen jaren zo ver heeft gebracht in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik heb trainingen gevolgd, boeken gelezen en ben gecoacht. Daarnaast krijg ik dit idee niet voor niets. Ik heb blijkbaar iets te doen op dit vlak. Ik ga me niet laten tegenhouden door de *piep* stemmetjes in mijn hoofd. Ik pak die verantwoordelijkheid.

Mijn enthousiasme en inspiratie kwamen terug. Die groei die ik heb doorgemaakt, die stappen die ik heb gezet en me echt ergens hebben gebracht, daar moet ik iets mee doen. Alles in mij riep dat. Ik zette een intentie uit dat ik graag tien vrouwen wilde die in mijn challenge stapten. Die het zichzelf gunnen om je niet langer FLUT te voelen, maar willen gaan voor meer FUN in hun leven.

Klaar om de regie terug te pakken - Margreet Stegeman

Het is lang niet perfect

Ik had niet veel tijd om te promoten en een hele strategie te bedenken hoe ik dit zou aanpakken. Maar dat geeft niet. Het was voor mij, naast dat ik de drive heb om andere vrouwen te helpen, een goede testcase om te zien of ik hier meer mee wil doen. Ik gooide mijn plannen eruit op social media en kreeg gelijk al een eerste aanmelding. Yessss, er zitten dus vrouwen op te wachten. Mondjesmaat druppelden er meer vrouwen binnen. Fantastisch! De zondag voordat de challenge startte had ik 10 mensen. Ik was zo blij. Ik mocht gewoon tien vrouwen meer FUN laten ervaren. Meer vrouwen die een basis willen leggen om zich goed te voelen, no matter what. Gedurende de week kwamen er zelfs nog meer vrouwen bij.

Verliep het perfect? Tja, wat is perfect? Om in het moment te zijn heb ik op de dag zelf de filmpjes opgenomen. Zijn ze van geweldige kwaliteit? Nope. Brengen ze de boodschap over? Hell yesss, en daar gaat het om. Op de eerste dag kreeg ik al dit berichtje via Instagram:

Bericht van flut naar fun challenge

Daar word ik dus oprecht blij van.

FUN

Ik heb zo ontzettend veel plezier beleefd aan het maken van deze challenge. Ik voel heel sterk dat ik hier meer mee mag doen. Voor het eerst heb ik e-mailreeks verstuurd met video’s. Ik zie ineens in wat voor een mogelijkheden dit brengt.

De reacties van de deelnemers, de interactie en het creëren van iets waardevols past helemaal in lijn van mijn missie.

Het is mijn missie om vrouwen te helpen hun verantwoordelijkheid te nemen en af te rekenen met hun bullshit excuses. Dat vrouwen ervoor kiezen de touwtjes in handen te nemen en hun mooiste leven creëren. Hoe beter wij vrouwen leren keuzes te maken voor onszelf, des te mooier ons leven eruitziet.

Ik zou het echt fantastisch vinden als ik daar heel veel vrouwen mee mag helpen. En dat ga ik ook doen. In eerste instantie hier op mijn blog en ik ga nadenken over hoe ik dit verder kan ontwikkelen in bijvoorbeeld een e-book of een online cursus. Ik heb zoveel wat ik nog wil vertellen en dat past echt niet in een gratis challenge van vier dagen.

Je kunt by the way de challenge nog de hele maand januari volgen. Je kunt je hier inschrijven.

Liefs Margreet

 

Twee jaar ziek door long covid –

Afgelopen week was het twee jaar geleden dat mijn leven van de ene op de andere dag veranderde. Ik kreeg corona en werd niet weer beter. We zijn nu twee jaar verder. Hoe is het nu? Je leest het in dit artikel

Long covid en EMDR

In deze blog deel ik mijn ervaring over EMDR tijdens mijn long covid herstelreis. Wat is EMDR? Hoe kun je het inzetten? En wat heeft EMDR gedaan voor mij in het herstelproces van long covid. Je leest er alles over in dit artikel.

Balanceren op de drempel van 2024. Struikelen, vallen en weer opstaan

Dankbaar, maar ook verdriet bij de overgang van 2023 naar 2024. In dit artikel lees je mijn struggle van struikelen, vallen en weer opstaan.

Spread the love