fbpx
Selecteer een pagina

Ik ben een fan van Marie Forleo. Deze Amerikaanse heeft een succesvol bedrijf opgebouwd vanuit haar mantra: alles is uitvogelbaar (everything is figureoutable). Zodra haar boek uitkwam, heb ik het gelijk gelezen. Ze schrijft fantastisch, maar heeft ook eigen online show: Marie TV. Marie heeft de leukste gasten en weet er met haar humor altijd een te gekke show van te maken.
Haar mantra: alles is uitvogelbaar, probeer ik inmiddels ook toe te passen in mijn eigen leven en business. Het is mijn waarheid dat als iemand het al eens heeft gedaan, ik het ook kan. De ene keer voel ik het beter dan de andere keer.

De waarde van mijn testklanten

Op dit moment sta ik ook weer op zo’n punt waarbij ik met mijn toverstaf mag zwaaien en roepen: “alles is uitvogelbaar”.
Begin mei deed ik een oproep voor testklanten. Ik wilde een nieuwe richting inslaan met mijn bedrijf en om dit in gang te zetten wilde ik graag werken met testklanten. Deze klanten help ik gratis met het schrijven van een blog in ruil voor feedback en eventueel een review. Op deze manier kan ik ervaring opdoen en ontdek ik gelijk wat ik wel en niet leuk vind in het schrijven voor anderen.
Het is zo waardevol kan ik je vertellen. Ik heb dan ook wel de allerleukste testklanten die je je kunt wensen. Met iedere testklant heb ik een zoomgesprek ingepland om zo helder te krijgen wat de klant wil en om elkaar te leren kennen.
Ik vind het super belangrijk dat er een klik is tussen de klant en mij. En die gesprekken waren echt fantastisch! Hele mooie mensen met stuk voor stuk een fantastische missie. Een enorme eer om voor hun een blog te mogen schrijven.
Het was een feestje om deze gesprekken terug te luisteren en vanuit de kern het verhaal te schrijven.

Was het allemaal rozengeur en maneschijn?

Nee, maar ik wil er ook geen drama van maken. Tijdens het schrijfproces kwam ik erachter dat ik bij het schrijven van de kern weet te raken en dat is wat ik heel leuk vind. Wel merk ik dat ik nog wat te leren heb op het gebied van spelling/ grammatica / zinsopbouw. Het is ook het stukje in het tekstschrijven dat ik het minst leuk vind. Dit kreeg ik ook terug van mijn testklanten. Super waardevolle feedback, daar ben ik echt blij mee.
Nu mag ik uitzoeken hoe ik dit voor mezelf fun ga maken. Ga ik zelf een cursus volgen om dit onder de knie te krijgen of ga ik dat deel uitbesteden. Wat zijn de mogelijkheden.
Ik vind het schrijven veel te leuk om er mee te stoppen, maar mijn klanten verdienen wel een ijzersterke tekst die grammaticaal ook klopt.
Dit hoort ook bij ondernemen en maakt het juist leuk. Je blijft leren. Hoe het er verder uit gaat zien weet ik nog niet, maar ….

ALLES IS UITVOGELBAAR

afsluiting blog Margreet Stegeman

Spread the love