fbpx
Selecteer een pagina

Ondernemen is niets meer en minder dan zoeken naar de juiste manier van werken voor jou. Ik kijk bijvoorbeeld naar wat ik wil bereiken, hoe wil ik dat mijn leven eruitziet en welk bedrijf past daarbij.

Daar ben ik de laatste jaren naar op zoek geweest. In een vorige blog vertelde ik al over mijn leermomenten van mijn 10 jaar als ‘ondernemer’.

Zo heb ik kinderfeestjes georganiseerd, een webshop gehad waar ik artikelen verkocht aan bruidsparen die kinderen bij hun bruiloft wilden betrekken, een eigen kledingmerk voor jongens (incl. webshop), virtual assistant en blogger.

Het is een interessante reis om te ontdekken wat voor een bedrijf er bij jou past. In mijn geval blijkt dat het online ondernemen mij echt fun en joy bezorgd. Dus daar gaat mijn focus naar toe. Afscheid nemen van een bedrijf dat niet meer bij je past, hoort daarbij. Zo heb ik dit jaar afscheid genomen van mijn jongenskledingmerk en richt ik mij nu volledig op het online ondernemen.

Hierin zijn verschillende mogelijkheden, online ondernemen is zo breed. Dus wat past er echt bij mij?

Voor mij moet het een combinatie zijn met het schrijven van blogs, het verspreiden van een missie en visie, echt ergens voor staan.

Hoe giet je dat in een juist verdienmodel?

Uiteindelijk wil je als ondernemer geld verdienen. Anders heb je geen business en geen inkomsten. Als ondernemer wil je graag anderen helpen, maar je mag daaraan verdienen. Ik wil bijvoorbeeld ontzettend graag impact maken mijn eigen blog, maar dat lukt niet met alleen het schrijven van artikelen. Op deze manier kan ik wel heel veel mensen bereiken en inspireren, dus dat is fantastisch. Maar daar verdien ik nog geen geld mee. Er zijn diverse mogelijkheden om geld te verdienen met je blog. Eén daarvan is affiliate marketing, waar ik een tijdje geleden mee in aanraking kwam. Een heel interessant verdienmodel als je het slim aanpakt. In Amerika is deze vorm van inkomsten heel groot en wordt er veel geld mee verdient. In Nederland staat het nog in de kinderschoenen.

Wat is affiliate en hoe zet je het in?

Bij affiliate marketing promoot jij het product of dienst van een andere ondernemer. Er wordt hiervoor een speciale link voor jou aangemaakt. Voor iedere aankoop die via deze link gedaan wordt, ontvang jij een bepaald percentage van de inkoopsprijs. Dit kan flink oplopen. Ik verdiepte me in deze materie en kocht een cursus op basis van dit principe. Het was echt een hele waardevolle cursus waar duidelijk uitgelegd wordt hoe je een affiliate website opzet. Toch was het juiste gevoel er nog niet helemaal, het voelde voor mij nog een beetje salesy (is dat eigenlijk een woord?)

Ondernemen op basis van mijn eigen voorwaarden

Het affiliate gebeuren leek me fantastisch, maar ik voelde het nog niet helemaal. Toch bleef ik getriggerd. Toen Kim Munnecom een affiliate programma in ging zetten bij het promoten van haar online programma: LOA mastery, viel voor mij het kwartje.

Ik besefte me ineens waar het om draait? Hoe tof is het als je een product/ dienst kunt promoten waar je super blij van wordt en daar ook nog een financiële vergoeding voor krijgt. Maar vooral dat je er beide aan verdient en je maakt het leven van de klant die het koopt een stukje mooier.

Kortom: er zijn alleen maar winnaars Je zet je in om de wereld een stukje mooier te maken en doet wat je het allerliefste doet. Win win een het is zo’n goede energie. Een energie waarbij je elkaar helpt en je er beide waarde uit haalt. Dit is de energie waar geld om moet draaien vind ik.

Ken jij het affiliate principe en zet jij het al in voor je business? Ik ben heel benieuwd! Laat het me weten in de comments of social media.

afsluiting blog Margreet Stegeman

 

Spread the love