fbpx
Selecteer een pagina

Ieder jaar trekken we er weer op uit naar de leukste campings in Zeeland. Voor ons is Zeeland echt thuiskomen, al hebben we wel eens een uitstapje naar een andere provincie. Maar altijd naar de kust. We zoeken altijd een camping met loop-/fietsafstand naar de zee.

Maar waarom is kamperen met kinderen zo’n goed idee? Als jongensmoeder weet ik wel waarom het zo fijn is. Hieronder vind je vijf redenen waarom:

1. Het is avontuurlijk

Jongens zijn dol op ontdekken en avontuur. Als je gaat kamperen ben je dicht bij de natuur waar allerlei schatten te ontdekken zijn.

2. Je kunt er je energie kwijt

Doordat ze hele dagen buiten zijn en op avontuur gaan kunnen ze lekker bewegen. Wij zoeken altijd campings uit met een fijne speeltuin is waar ze zich uren kunnen vermaken. Het liefste iets in combinatie met zand en water. En als dat niet te vinden is op de camping, is het strand vlakbij. Jongens zijn heel creatief.

3. Er is rust en ruimte

Jongens hebben het nodig om even stoom af te blazen. Op een camping hebben ze alle ruimte, dicht bij de natuur en daar vinden ze hun rust.

4. Geen Xbox/ Playstation etc.

Het is niet te doen om je Xbox mee te zeulen naar de camping, moet je ook niet willen ;-). Dus daar kunnen ze niet om zeuren. Ze gaan op zoek naar andere opties om zich te vermaken en bijna altijd is dat buiten. Is ook nog eens gezond!

5. Nieuwe vriendjes

Ik weet niet wat dat is, maar op de camping lijkt het makkelijker te gaan dan ergens anders, nieuwe vriendjes maken. Ze komen elkaar tegen bij de speeltuin en ze hebben een nieuwe beste vriend. Dat hij twee dagen later weggaat, maakt niks uit. Het verhaal begint opnieuw als ze een jongetje tegenkomen bij het voetbalveld.

Naast deze vijf redenen, zijn er nog veel meer voordelen aan de camping. Ik hou er zelf ook van om buiten te zijn. Als het droog is, ben je altijd buiten, dat doe je thuis niet. Het contact maken met anderen is voor ons ook makkelijker op de camping. Je hebt al één overeenkomst: je houdt van kamperen. Daarnaast heb je je eigen spullen tot je beschikking. Dat vind ik echt een voordeel.

Kamperen geeft mij het gevoel echt even weg te zijn en tot rust te komen. Daarvoor hoef je overigens niet ver weg. Met hemelvaart kampeerden we in de tuin en daar konden we het gevoel van rust net zo goed oproepen. Het contact maken met andere campinggasten was wel iets lastiger, maar verder was het top.

Hoe ga jij op vakantie met de kinderen? Kies je voor een camping of liever iets anders? Ik ben benieuwd, laat het weten in de comments.

afsluiting blog Margreet Stegeman

Spread the love