fbpx
Selecteer een pagina

Wat is succes?

Célie en ik hebben gisteren een moodboard gemaakt voor 2022. En het ik word er oprecht blij van als ik er naar kijk. Waar ik voorgaande jaren altijd druk was met het nastreven van iets dat niet bij mij past. Is het dit jaar anders. Het hoeft niet groots en meeslepend. Voor dit jaar staat JOY en FREEDOM centraal als thema.

Joy en Freedom

Ik weet dat dit voor mij in het verlengde van elkaar staat. Als ik mijn joy vind/ leef dan ervaar ik vrijheid. Op dit moment trekt het schrijven heel erg aan mij. Mezelf vrij schrijven. De woorden volgen die zich bij mij aandienen. Op deze manier schrijf ik mijn bestseller. Zowel letterlijk als figuurlijk.

  • Letterlijk: mijn boek wordt een bestseller doordat ik mijn pad volg. Dat ik de woorden die mij ingegeven worden op papier zet. Op deze manier kan ik mezelf uitspreken en anderen laten inzien dat het ook anders kan. Je hoeft niet gevangen te zitten in je leven. Vrijheid is dichterbij dan je denkt. Vrijheid is een mindset. Schrijf je vrij! Vrij van angsten, vrij van (belemmerende) overtuigingen, vrij van de mening van anderen, vrij van …. vul maar in.
  • Figuurlijk: mijn eigen leven moet mijn bestseller worden. Ik wil mijn leven leven zoals ik dat wil. Mijn pen is mijn bondgenoot. Samen kunnen we de wereld aan. Samen gaan we de strijd aan met mijn bullshit excuses. Mijn pen houdt me scherp. Met mijn pen kan ik alles bloot leggen. Met mijn pen schrijf ik mijn eigen succesverhaal.

Wat is succes voor mij?

Dat succesverhaal hoeft geen bankrekening te zijn met miljoenen euro’s. Het mag een lekker gevulde bankrekening zijn waar ik makkelijk van kan leven met mijn gezin. Maar het echte succes zit ‘m in de vrijheid en joy die ik voel. En that’s it. Voelen, voelen, voelen. Te lang heb ik op zekerheid geleefd. De zekerheid van een vaste baan. Maar daar stond tegenover dat ik niet gelukkig was. Ik voelde geen joy en vrijheid.

Dat heb ik nu wel. Ik voel de vrijheid om andere keuzes te maken. Ik heb het enorm naar mijn zin op de camping. Dan is het goed. Komt er een moment dat ik dat niet meer voel. Dan geef ik mezelf permissie om een andere keuze te maken. Tot die tijd geniet ik van de joy die het me oplevert.

Hetzelfde geldt voor het schrijven. Ik voel de joy als ik ’s ochtends mijn journal pak en in bed mijn morning pages schrijf. Maar ook als ik het ontbijt heb klaargemaakt en mijn laptop pak. Nu ik mezelf de vrijheid heb gegeven om te schrijven wat er in me op komt. Voel ik me anders. Ik voel nog meer joy. Ik leg mezelf niets op. Ik laat uit mijn vingers vloeien wat er dan op papier moet komen.

Deel je succes!

Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Succes is me goed voelen no matter what. Succes is voor mij ook met mijn gezin aan de keukentafel zitten. Praten over ditjes en datjes. Met Danny lekker wegdromen bij de plannen die we hebben. Voor ons samen of voor onszelf.

Succes is voor iedereen anders. Wat voor mij succes is hoeft dat voor een ander niet te zijn. Maar ik geloof wel dat ik met het delen van mijn succes een ander zijn succes kan bezorgen. Doordat ik op een heerlijke energie frequentie zit, breng ik dat over op een ander. Het zet een ander hopelijk aan het denken. Mooier nog, het laat een ander voelen waar haar succes zit.

Sinds ik het millimeter movement principe van Lou Niestadt erbij pak, voel ik me rete succesvol. Als ik hoor dat ik iemand aan het denken heb gezet of mooier nog aan het schrijven heb gezet. En ze halen er voor zichzelf mooie inzichten uit, dan ben ik stikgelukkig. Daarvoor hoef ik geen hordes volgers op Instagram te hebben. Of voor een uitverkocht seminar te staan. Als ik al één iemand kan helpen, dan geeft zij het weer door.

Dan zetten we echt iets in beweging. En weet je wat voor groots dit in beweging kan zetten?

Margreet Stegeman - handtekening

Twee jaar ziek door long covid –

Afgelopen week was het twee jaar geleden dat mijn leven van de ene op de andere dag veranderde. Ik kreeg corona en werd niet weer beter. We zijn nu twee jaar verder. Hoe is het nu? Je leest het in dit artikel

Long covid en EMDR

In deze blog deel ik mijn ervaring over EMDR tijdens mijn long covid herstelreis. Wat is EMDR? Hoe kun je het inzetten? En wat heeft EMDR gedaan voor mij in het herstelproces van long covid. Je leest er alles over in dit artikel.

Balanceren op de drempel van 2024. Struikelen, vallen en weer opstaan

Dankbaar, maar ook verdriet bij de overgang van 2023 naar 2024. In dit artikel lees je mijn struggle van struikelen, vallen en weer opstaan.

Hi,

Hi,

 

It’s me Margreet. Als voormalig zelfsaboteur en levensgenieter sta ik nu echt aan het roer van mijn eigen leven.

Dat is niet altijd zo geweest, totdat ik de magie van schrijven ontdekte en verantwoordelijkheid nam voor alles wat er in mijn leven afspeelt. Ik ontdekte een gouden formule en daar help ik andere vrouwen nu mee.

Op mijn blog neem ik je graag mee in dat proces en geef je handvatten hoe jij ook voor je eigen geluk kunt gaan.

Spread the love