fbpx
Selecteer een pagina

Wat ik leerde van Amalia

Voor geen goud

Ja, dit gaat over onze kroonprinses Amalia. Ik heb haar boek gelezen. Het boek dat Claudia de Breij heeft geschreven. Eerlijk gezegd niet het beste boek dat ik ooit gelezen heb. Maar er is één stuk dat mijn aandacht heeft getrokken.

Ik wilde het boek lezen, omdat ik nieuwsgierig ben. Hoe ziet haar leven eruit. Fascinerend vind ik het. Ik zou ook voor geen goud willen ruilen. Je bent als kroonprinses publiekelijk bezit. Ik moet er niet aan denken.

Zelf het boek schrijven

Ik trek mezelf liever terug in mijn schrijfatelier. In mijn eigen bubbel. Ik zou het boek wel geschreven willen hebben. Niet voor de roem. Ik zou het wel een hele eer vinden. En fantastisch om een kijkje achter de schermen te krijgen.

Daar hou ik sowieso van. Ik weet nog dat ik bij de musical van Mary Poppins constant bezig was met de vraag hoe ze dat toch deden. Hoe zou het er achter de schermen uitzien. Oke, ik dwaal af.

Gebrek aan vertrouwen

Hoe zou het paleis eruit zien. Wat voor een mensen zijn het zonder al die poespas erom heen. Vreselijk toch dat je lot zo in handen ligt van het volk. Dat je altijd op je hoede moet zijn met wat je doet. En wat je zegt. Alles wordt enorm uitvergroot.

Maar ik zou het geweldig vinden om de persoon achter de kroonprinses te zien. In de kern is iedereen hetzelfde. We zijn allemaal van vlees en bloed. En poepen, als het goed is, alleemaal op het toilet. We hebben allemaal onze angsten, overtuigingen en onzekerheden.

We zoeken allemaal naar genegenheid. Voor mij is het niet zo spannend. Ik heb snel genoeg door of iemand mij leuk vindt om wie ik ben. Voor Amalia is dat heel anders. Je kunt niemand vertrouwen, maar tegelijkertijd wil je dat wel heel graag.

Essay voor filosofie

Het fascineerde me dus vooral wat voor een leven zij leidt. Niet zozeer dat ik het boek hoogstaand vindt. Ik vond het allemaal vrij snel hak op de tak. Wat me wel echt is bijgebleven is het essay die de vijftien jarige Amalia schreef voor het vak filosofie. Ze moest de vraag beantwoorden: wat is niets?

Op zich lijkt het een makkelijke vraag. Maar denk er maar eens over na. Niets is het ontbreken van iets was de conclusie van Amalia. Maar wanneer ontbreekt iets. Daar zijn de meningen over verdeelt. Het is maar net aan wie je het vraagt. Hou je een lege doos voor, dan denk je al snel dat er niets inzit. Maar als je het met het blote oog niet kunt zien. Is er dan niets.

Gedachten en overtuigingen

Zo gaat het ook met onze gedachten en overtuigingen. Ben jij opgegroeid met de overtuiging dat je hard moet werken voor je geld? Of ben je opgegroeid met de overtuiging dat geld er altijd is? In beide gevallen is er evenveel geld in de wereld. Maar door een andere kijk op geld is het voor de één makkelijker te ontvangen dan voor de ander. Zo gaat het ook met onze gedachten en overtuigingen. Ben jij opgegroeid met de overtuiging dat je hard moet werken voor je geld? Of ben je opgegroeid met de overtuiging dat geld er altijd is? In beide gevallen is er evenveel geld in de wereld. Maar door een andere kijk op geld is het voor de één makkelijker te ontvangen dan voor de ander.

Ik vind het werkelijk fascinerend hoe het werkt. Ik nam er ook een podcast over op.

Twee jaar ziek door long covid –

Afgelopen week was het twee jaar geleden dat mijn leven van de ene op de andere dag veranderde. Ik kreeg corona en werd niet weer beter. We zijn nu twee jaar verder. Hoe is het nu? Je leest het in dit artikel

Long covid en EMDR

In deze blog deel ik mijn ervaring over EMDR tijdens mijn long covid herstelreis. Wat is EMDR? Hoe kun je het inzetten? En wat heeft EMDR gedaan voor mij in het herstelproces van long covid. Je leest er alles over in dit artikel.

Balanceren op de drempel van 2024. Struikelen, vallen en weer opstaan

Dankbaar, maar ook verdriet bij de overgang van 2023 naar 2024. In dit artikel lees je mijn struggle van struikelen, vallen en weer opstaan.

Hi,

Hi,

 

It’s me Margreet. Als voormalig zelfsaboteur en levensgenieter sta ik nu echt aan het roer van mijn eigen leven.

Dat is niet altijd zo geweest, totdat ik de magie van schrijven ontdekte en verantwoordelijkheid nam voor alles wat er in mijn leven afspeelt. Ik ontdekte een gouden formule en daar help ik andere vrouwen nu mee.

Op mijn blog neem ik je graag mee in dat proces en geef je handvatten hoe jij ook voor je eigen geluk kunt gaan.

Create some magic, just write!

Spread the love