fbpx
Selecteer een pagina

Wat ik leerde van Amalia

Voor geen goud

Ja, dit gaat over onze kroonprinses Amalia. Ik heb haar boek gelezen. Het boek dat Claudia de Breij heeft geschreven. Eerlijk gezegd niet het beste boek dat ik ooit gelezen heb. Maar er is één stuk dat mijn aandacht heeft getrokken.

Ik wilde het boek lezen, omdat ik nieuwsgierig ben. Hoe ziet haar leven eruit. Fascinerend vind ik het. Ik zou ook voor geen goud willen ruilen. Je bent als kroonprinses publiekelijk bezit. Ik moet er niet aan denken.

Zelf het boek schrijven

Ik trek mezelf liever terug in mijn schrijfatelier. In mijn eigen bubbel. Ik zou het boek wel geschreven willen hebben. Niet voor de roem. Ik zou het wel een hele eer vinden. En fantastisch om een kijkje achter de schermen te krijgen.

Daar hou ik sowieso van. Ik weet nog dat ik bij de musical van Mary Poppins constant bezig was met de vraag hoe ze dat toch deden. Hoe zou het er achter de schermen uitzien. Oke, ik dwaal af.

Gebrek aan vertrouwen

Hoe zou het paleis eruit zien. Wat voor een mensen zijn het zonder al die poespas erom heen. Vreselijk toch dat je lot zo in handen ligt van het volk. Dat je altijd op je hoede moet zijn met wat je doet. En wat je zegt. Alles wordt enorm uitvergroot.

Maar ik zou het geweldig vinden om de persoon achter de kroonprinses te zien. In de kern is iedereen hetzelfde. We zijn allemaal van vlees en bloed. En poepen, als het goed is, alleemaal op het toilet. We hebben allemaal onze angsten, overtuigingen en onzekerheden.

We zoeken allemaal naar genegenheid. Voor mij is het niet zo spannend. Ik heb snel genoeg door of iemand mij leuk vindt om wie ik ben. Voor Amalia is dat heel anders. Je kunt niemand vertrouwen, maar tegelijkertijd wil je dat wel heel graag.

Essay voor filosofie

Het fascineerde me dus vooral wat voor een leven zij leidt. Niet zozeer dat ik het boek hoogstaand vindt. Ik vond het allemaal vrij snel hak op de tak. Wat me wel echt is bijgebleven is het essay die de vijftien jarige Amalia schreef voor het vak filosofie. Ze moest de vraag beantwoorden: wat is niets?

Op zich lijkt het een makkelijke vraag. Maar denk er maar eens over na. Niets is het ontbreken van iets was de conclusie van Amalia. Maar wanneer ontbreekt iets. Daar zijn de meningen over verdeelt. Het is maar net aan wie je het vraagt. Hou je een lege doos voor, dan denk je al snel dat er niets inzit. Maar als je het met het blote oog niet kunt zien. Is er dan niets.

Gedachten en overtuigingen

Zo gaat het ook met onze gedachten en overtuigingen. Ben jij opgegroeid met de overtuiging dat je hard moet werken voor je geld? Of ben je opgegroeid met de overtuiging dat geld er altijd is? In beide gevallen is er evenveel geld in de wereld. Maar door een andere kijk op geld is het voor de één makkelijker te ontvangen dan voor de ander. Zo gaat het ook met onze gedachten en overtuigingen. Ben jij opgegroeid met de overtuiging dat je hard moet werken voor je geld? Of ben je opgegroeid met de overtuiging dat geld er altijd is? In beide gevallen is er evenveel geld in de wereld. Maar door een andere kijk op geld is het voor de één makkelijker te ontvangen dan voor de ander.

Ik vind het werkelijk fascinerend hoe het werkt. Ik nam er ook een podcast over op.

Radiostilte tijdens mijn social media break

Precies een maand geleden besloot ik om een social media break in te lassen. De hele maand oktober heb ik me niet laten zien op social media, maar ben ik er zelf ook niet geweest. Ik heb alle apps van mijn telefoon gegooid. Ik kan je vertellen het is een verademing. In deze blog vertel ik je alles over mijn break. Waarom ik van social media af ging, wat het me heeft gebracht en ga ik nu terug naar social media?

It’s a bumpy ride

In mijn vorige blog vertelde ik over mijn vader die zijn pensioen niet haalde. Dat dit mijn ogen opende om iedere dag mijn mooiste leven te leiden. Iedere dag dankbaar zijn met wat je hebt. En als er onderdelen van je leven niet meer passen, ben je vrij om een andere...

Waarom je niet moet wachten tot je pensioen

Deze man hierboven is mijn vader. Mijn vader haalde zijn pensioen niet. Afgelopen 7 augustus overleed hij plotseling. Er was niets aan de hand. Voor zover wij weten had hij geen klachten. Zowel de huisarts als het ziekenhuis had geen dossier van hem. Volgend jaar...
Hi,

Hi,

 

It’s me Margreet. Als voormalig zelfsaboteur en levensgenieter sta ik nu echt aan het roer van mijn eigen leven.

Dat is niet altijd zo geweest, totdat ik de magie van schrijven ontdekte en verantwoordelijkheid nam voor alles wat er in mijn leven afspeelt. Ik ontdekte een gouden formule en daar help ik andere vrouwen nu mee.

Op mijn blog neem ik je graag mee in dat proces en geef je handvatten hoe jij ook voor je eigen geluk kunt gaan.

Create some magic, just write!

Spread the love