fbpx
Selecteer een pagina

Waarom je niet moet wachten tot je pensioen

Waarom je niet moet wachten tot je pensioen

Deze man hierboven is mijn vader. Mijn vader haalde zijn pensioen niet. Afgelopen 7 augustus overleed hij plotseling. Er was niets aan de hand. Voor zover wij weten had hij geen klachten. Zowel de huisarts als het ziekenhuis had geen dossier van hem.

Volgend jaar december zou hij officieel met pensioen gaan. Al had hij daar nog geen oren naar. Hij had al afspraken staan met zijn werkgever. Hij zou na zijn pensioen nog een paar dagen door blijven werken. Hij hield enorm van zijn werk. En van mijn moeder, ons als kinderen en de kleinkinderen natuurlijk.

Mijn vader kreeg een hartinfarct. Een hele flinke. Achteraf blijkt dat zijn aderen aan het dichtslippen waren. Had hij hier iets aan kunnen doen? Vast wel. Hij had beter voor zichzelf kunnen zorgen. En aangezien zijn vader hetzelfde is overkomen, had hij misschien eerder aan de bel kunnen trekken. Het had allemaal gekund. Maar hij deed het niet. Het was de man er niet naar. Super eigenwijs.

Ik verwijt hem niks. Helemaal niks. Ik ben super verdrietig dat hij er niet meer is. Dat ik mijn vader moet missen, zeker weten. Maar, zoals een van mijn broertjes al zei, pa was eigenwijs. En als je dat uit hem had gehaald, dan was hij pa niet meer geweest. Mijn vader ging confrontaties liever uit de weg. Als je het niet weet, is het er ook niet. Het paste bij hem. Het is zijn keuze geweest om zichzelf niet te laten onderzoeken. Dat zal ik hem nooit verwijten.

Waarom vertel ik dit verhaal?

Omdat het mijn ogen weer flink heeft geopend. Het doet me beseffen dat het leven eindig is. Je weet het wel, maar ik voel het nu met heel mijn hart. Je hebt geen garantie dat je je pensioen haalt. Het is zo belangrijk om nu te doen waar je blij van wordt.

Ben je niet gelukkig in je baan en wil je graag iets (heel) anders. Ben je niet blij met de plek waar je woont? Of ben je niet gelukkig in je relatie. Of wil je heeeeeeeeeeeeeeeel graag een wereldreis maken?

Blijf niet hangen in een leven waar je niet blij van wordt. Het is zo belangrijk dat je je hart volgt. Ook is het pad niet logisch of zoals je denkt dat je het graag wilt. Dat is precies wat ik ook ga doen. Ik ben zo met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik kan niet anders kan EN wil. Ik ga voor mijn mooiste leven. Dat betekent niet dat ik nu niet gelukkig ben. Verre van. Dat is ook echt stap 1 in het proces. Helemaal oké zijn met hoe mijn leven nu is. Genieten van iedere dag, van het leven. Dankbaar zijn voor alles wat ik in mijn leven heb.

Vandaag is mijn geluksdag!

In mijn journal schreef ik altijd al mijn dankbaarheid voor die dag op. Waar ben ik op dat moment dankbaar voor. Er is namelijk altijd iets om dankbaar voor te zijn. Zelfs op de dag dat mijn vader overleed en de dagen daarna. Ik ben intens dankbaar dat:

 • We pa nog hebben gesproken toen we terug waren van onze vakantie;
 • We al thuis waren toen mijn moeder hem vond;
 • Hij geen pijn heeft geleden;
 • Dat al mijn broertjes in de buurt waren. En niemand op vakantie was;
 • We een hele fijne uitvaartondernemer hadden;
 • We de week zo fijn met elkaar hebben doorgebracht;
 • Alles precies zo is verlopen als we graag wilden;
 • Er zoveel lieve vrienden en familie om ons heen staat.

Sinds een paar dagen sta ik ‘s ochtends op en zeg ik tegen mezelf: vandaag is mijn geluksdag! Alleen al door zo op te staan, begint mijn dag al goed. In mijn journal schrijf ik vervolgens op: Vandaag is mijn geluksdag, omdat ….

Dan doe ik een opsomming van waar ik dankbaar voor ben. Op deze manier ben ik heel bewust bezig met mijn eigen geluk. Vanochtend schreef ik op: Vandaag is mijn geluksdag, omdat:

 • Ik leef in een wereld vol mogelijkheden
 • Er is overal inspiratie te vinden
 • Ik heb mijn eigen plekje op het world wide web
 • Ik op een geweldige plek woon, met een fantastisch uitzicht. De dauw die over de weilanden hangt en de zon die door breekt. Love it!
 • Er een fruitmand vol vers fruit staat.
 • Ik een dak boven mijn hoofd heb
 • Iedere ochtend wakker wordt naast de man van mijn dromen

Probeer het maar eens. Het werkt echt als een tierelier. Ik krijg al een lach op mijn gezicht als ik uitspreek dat het mijn geluksdag is. Een lichtpuntje in de dag. Die gun ik jou ook. Hoe meer lichtpuntjes hoe fijner we ons voelen. Hoe dichter we bij ons mooiste leven komen.

Wat ga jij vandaag doen om een stapje dichter bij jouw mooiste leven te komen?

Margreet Stegeman - handtekening

 

 

 

PS

De prachtige schets van mijn vader is gemaakt door Stefanie Jansen van de Schetsfabriek

Twee jaar ziek door long covid –

Afgelopen week was het twee jaar geleden dat mijn leven van de ene op de andere dag veranderde. Ik kreeg corona en werd niet weer beter. We zijn nu twee jaar verder. Hoe is het nu? Je leest het in dit artikel

Long covid en EMDR

In deze blog deel ik mijn ervaring over EMDR tijdens mijn long covid herstelreis. Wat is EMDR? Hoe kun je het inzetten? En wat heeft EMDR gedaan voor mij in het herstelproces van long covid. Je leest er alles over in dit artikel.

Balanceren op de drempel van 2024. Struikelen, vallen en weer opstaan

Dankbaar, maar ook verdriet bij de overgang van 2023 naar 2024. In dit artikel lees je mijn struggle van struikelen, vallen en weer opstaan.

Hi,

Hi,

 

It’s me Margreet. Als voormalig zelfsaboteur en levensgenieter sta ik nu echt aan het roer van mijn eigen leven.

Dat is niet altijd zo geweest, totdat ik de magie van schrijven ontdekte en verantwoordelijkheid nam voor alles wat er in mijn leven afspeelt. Ik ontdekte een gouden formule en daar help ik andere vrouwen nu mee.

Op mijn blog neem ik je graag mee in dat proces en geef je handvatten hoe jij ook voor je eigen geluk kunt gaan.

Create some magic, just write!

Spread the love