fbpx
Selecteer een pagina

Waarom ben je vandaag opgestaan?

Waarom ben je vandaag opgestaan?

Deze grootse vraag kwam tijdens een meditatie naar voren. Maar ik voelde ‘m gelijk. Het is een fantastische vraag, want het zet je gelijk aan het denken. Het helpt je ook bij het maken van de juiste keuzes op een dag.

Ik sta namelijk niet iedere dag op om vervolgens de hele tijd over Instagram te scrollen en mijn tijd te verdoen aan zinloze zaken. Ik wil het liefste mijn dagen zo indelen dat ik er voldoening uithaal. Niet ’s avonds naar bed gaan en het idee hebben dat ik er weer een dag voorbij is gegaan waar er niks zinvols is gebeurd.

Door deze vraag werd ik gelijk getriggerd. Ik heb namelijk zelf in de hand hoe mijn dag verloopt. De energie die ik op een dag heb wil ik graag op een zinvolle manier besteden. Met activiteiten waar ik blij van word en voldoening uithaal.

Mijn mooiste leven

Mijn eerste ingeving, tijdens de meditatie, was dat ik ben opgestaan om mijn mooiste leven te leven. De vraag die vervolgens bij mij opkwam was: maar doe ik dat ook. Ben ik opgestaan op de manier dat ik mijn mooiste leven leef? Het antwoord was nee.

Ik had slecht geslapen, voelde me onrustig. Er speelde wat dingetjes met het UWV dat mij niet lekker zat. Als ik moe ben dan heb ik de neiging om me eraan toe te geven en de hele dag op de bank te hangen. En vooral veel naar mijn telefoon te grijpen. Maar dat is niet mijn definitie van mijn mooiste leven leiden.

In mijn mooiste leven wil ik graag mijn creativiteit optimaal benutten. Met mijn woorden iemand een hart onder de riem steken en/ of inspireren. Maar ik ook wil ik mezelf inspireren met mijn woorden. Als ik schrijf verandert er iets in mij. Als ik in de flow ben dan stromen de woorden makkelijk en inspireer ik mezelf met mijn eigen woorden. Voor mij is het iets magisch. Ik hoop dit ook voor anderen te kunnen betekenen.

Maar mijn mooiste leven bestaat ook uit nieuwe avonturen beleven met mijn gezin. Een gezond en fit lichaam, zodat ik weer fijne en lange wandelingen kan maken door de natuur. Samen zijn met vrienden en familie. Mooie en inspirerende plekken bezoeken. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Bewustwording

Je snapt dat ik dit leven niet ga creëren als ik scrollend op de bank lig. Het nodigt me uit om me te blijven inzetten voor mijn herstellen. Die uitstapjes maken met de scootmobiel en op andere plekken wandelen. De rust te blijven pakken die ik nodig heb en de juiste balans te houden tussen mentale en fysieke activiteiten. En het nodig me natuurlijk uit om te blijven schrijven.

Door de vraag te stellen werd ik me er bewust van dat dat op de bank blijven hangen niet past bij het leven van mijn mooiste leven. Er shifte gelijk iets bij mij. Ik kreeg de drive om het te veranderen. Het is zo makkelijk om eraan toe te geven. En als mijn lijf moe is, dan mag ik er ook extra lief voor zijn, dan heeft ze ook extra rust nodig. Daar geef ik wel aan toe. Maar rusten is iets anders dan een vastgelijmde smartphone in je hand.

Gelukkig zijn er voldoende alternatieven. Ik kan een fijn boek gaan lezen. En als ik te vermoeid ben een inspirerend luisterboek opzetten. Ik kan pen en papier of de laptop pakken en schrijven. Lekker die creatieve flow door me heen laten gaan. Want daar word ik wel gelukkig van.

Hoe wil jij je dag doorbrengen?

Door iedere dag op te staan en jezelf de vraag te stellen waarom je opstaat helpt je bij het maken van de juiste keuzes op een dag. Ook als je wakker wordt en geen idee hebt. Het antwoord hoeft ook niet zo groots te zijn dat als je mooiste leven leiden als je daar nog niets bij kunt voorstellen.

Het kan ook al zijn dat je een gezellige dag met je familie wilt doorbrengen. Of wilt genieten van een lange wandeling in de natuur. Of gewoon lekker me-time wilt. Maar vraag jezelf in ieder geval af wat je kunt doen om je dag zo fijn mogelijk te maken en ’s avonds met een tevreden gevoel naar bed te gaan.

Vier het leven!

Liefs Margreet - Margreet Stegeman

 

 

Twee jaar ziek door long covid –

Afgelopen week was het twee jaar geleden dat mijn leven van de ene op de andere dag veranderde. Ik kreeg corona en werd niet weer beter. We zijn nu twee jaar verder. Hoe is het nu? Je leest het in dit artikel

Long covid en EMDR

In deze blog deel ik mijn ervaring over EMDR tijdens mijn long covid herstelreis. Wat is EMDR? Hoe kun je het inzetten? En wat heeft EMDR gedaan voor mij in het herstelproces van long covid. Je leest er alles over in dit artikel.

Balanceren op de drempel van 2024. Struikelen, vallen en weer opstaan

Dankbaar, maar ook verdriet bij de overgang van 2023 naar 2024. In dit artikel lees je mijn struggle van struikelen, vallen en weer opstaan.

Hi

Hi

 

It’s me Margreet. Als voormalig zelfsaboteur en levensgenieter sta ik nu echt aan het roer van mijn eigen leven.

Dat is niet altijd zo geweest, totdat ik de magie van schrijven ontdekte en verantwoordelijkheid nam voor alles wat er in mijn leven afspeelt. 

Op mijn blog en mijn boek neem ik je graag mee in dat proces en geef je handvatten hoe jij ook voor je eigen geluk kunt gaan.

Spread the love