fbpx
Selecteer een pagina

Volle angst vooruit

Sta je op het punt om een nieuwe stap te zetten, maar vind je het doodeng? GEFELICITEERD!

Groei gaat altijd gepaard met angst. Ik heb al eerder met je gedeeld dat je brein er is om je veilig te houden. Je brein wil dat je in je comfortzone blijft. Om te groeien als mens moet je steeds weer buiten die veilige bubbel bewegen. In deze blog vertel ik je over hoe je met deze angst kunt omgaan.

Angst mag er zijn

Er zijn allerlei stemmetjes in je hoofd die iets vinden van jouw nieuwe stap. Ze kunnen ervoor zorgen dat je bevriest en daardoor geen stap vooruitzet. Je brein heeft dan gewonnen. Dat wil je niet. Maar angst hoort erbij. Het komt steeds terug. Dat zul je moeten accepteren. Het is oké. Het mag er zijn, maar je niet verlammen. Het is belangrijk om angst niet te verwarren met gevaar.

Angst versus gevaar

Niet alle angst moet je negeren natuurlijk. Op het moment dat je gevaar loopt, beschermt angst je. Angst zorgt ervoor dat je eerst goed om je heen kijkt als je wilt oversteken. Angst zorgt ervoor dat je niet zonder touw van een brug springt. Angst is ook super nuttig. Het is een mechanisme om je te beschermen

Verschillende soorten angst

Je hebt dus verschillende soorten angst. Gevaar en je gedachten die je veilig willen houden. In een eerdere blog: hoe reken je met af met angst, vertelde ik ook over de angst Pachad en Jira.
Waar het op neerkomt is dat je goed moet weten om wat voor een soort angst het gaat. Is het angst dat je tegenhoudt om vol voor je dromen te gaan of is het angst dat je echt beschermt tegen onheil.

Laat je niet tegenhouden door angst

Angst mag je nooit tegenhouden wanneer je stappen neemt om je mooiste leven te leiden. Angst mag je niet tegenhouden om uit je veilige bubbel te treden. Door je angsten te herkennen kun je er iets mee doen. Ga niet voor het struisvogeleffect door je kop in het zand te steken en je angst te negeren. Dan komt het altijd terug. Vaak nog heftiger dan daarvoor. Het is in je onderbewuste geprent en door het te negeren heeft het tijd om te groeien.

In gesprek met angst

Je kunt beter een kopje thee met je angsten drinken. Klinkt gek, maar door angst te erkennen ontkracht je het. Mij helpt het altijd om op te schrijven waar ik bang voor ben. En daarna te vragen: is deze angst terecht? Wees eerlijk naar jezelf. Als je een nieuwe baan wilt of wilt starten met een bedrijf, kunnen er allerlei stemmetjes oppoppen. Wat dacht je van de angst: als ik nu ga voor een andere baan of start met een bedrijf ben ik al mijn zekerheid kwijt. Is dat echt zo?

Stel dat het zo is, stel jezelf dan de vraag: wat gebeurt er als ik naar mijn angsten luister? Ben je dan gelukkig of alleen maar veilig en zeker? Wat zou er kunnen gebeuren als je wel die stap zet en het wordt een succes?

Op deze manier in gesprek gaan met jezelf en alles op te schrijven geeft inzicht. Als je beide scenario’s hebt opgeschreven voel dan wat het beste voelt. Ongeacht of je erin gelooft dat het werkelijkheid kan worden. Wat voelt het beste. Voor deze keuze moet je gaan. Je hoeft jezelf niet gelijk in het diepe te storten. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Alles is uitvogelbaar.

Dus: VOLLE ANGST VOORUIT. Doe het voor jezelf. En alle andere mensen om je heen. Wees een voorbeeld van iemand die risico’s durft te nemen. Die haar angsten onder ogen komt. Creëer je mooiste leven.

In mijn nieuwe online programma komt angst ook aan bod. Het is mijn missie om jouw leven mooier te maken. Dat jij zelf verantwoordelijkheid neemt voor je leven. Momenteel ben ik bezig met het ontwikkelen van het programma. Deze is gebaseerd op mijn gouden formule: mindset, schrijven en wandelen. Angst heeft mij samen met mijn bullshit excuses jarenlang tegengehouden om mijn mooiste leven te leiden. Nu ik dit onder controle heb durf ik te zeggen dat ik gelukkiger ben dan ooit.

Nieuwsgierig naar mijn programma? Schrijf je dan nu in voor de wachtlijst. Je ontvangt vrijblijvend de laatste informatie.

 

 

Twee jaar ziek door long covid –

Afgelopen week was het twee jaar geleden dat mijn leven van de ene op de andere dag veranderde. Ik kreeg corona en werd niet weer beter. We zijn nu twee jaar verder. Hoe is het nu? Je leest het in dit artikel

Long covid en EMDR

In deze blog deel ik mijn ervaring over EMDR tijdens mijn long covid herstelreis. Wat is EMDR? Hoe kun je het inzetten? En wat heeft EMDR gedaan voor mij in het herstelproces van long covid. Je leest er alles over in dit artikel.

Balanceren op de drempel van 2024. Struikelen, vallen en weer opstaan

Dankbaar, maar ook verdriet bij de overgang van 2023 naar 2024. In dit artikel lees je mijn struggle van struikelen, vallen en weer opstaan.

Hi,

Hi,

 

It’s me Margreet. Als voormalig zelfsaboteur en levensgenieter sta ik nu echt aan het roer van mijn eigen leven.

Dat is niet altijd zo geweest, totdat ik de magie van schrijven ontdekte en verantwoordelijkheid nam voor alles wat er in mijn leven afspeelt. Ik ontdekte een gouden formule en daar help ik andere vrouwen nu mee.

Op mijn blog neem ik je graag mee in dat proces en geef je handvatten hoe jij ook voor je eigen geluk kunt gaan.

Create some magic, just write!

Spread the love