fbpx

The Six Human Needs

Inmiddels is het denk ik duidelijk dat het brein er alles aan doet om ons veilig te houden. Dat is ook precies de functie van ons brein. Niet om gelukkig te zijn. Maar toch hebben we meer behoeftes waardoor we nog wel een in conflict komen met ons brein. In deze blog deel ik The Six Human Needs van Tony Robbins.

Tony Robbins

In mijn transformatieperiode afgelopen jaar heb ik veel over mezelf geleerd en ik leer nog dagelijks bij. Super inspirerend vind ik dit proces.

Zo kwam ik in aanraking met de Six human Needs van Tony Robbins. Tony Robbins is een lifecoach, spreker en schrijver. Hij is echt een goeroe op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en mindset.

Ik heb zijn documentaire op Netflix gezien en werd getriggerd. Enerzijds zit hij in mijn allergie, maar aan de andere kant ben ik heel nieuwsgierig. De irritatie zit hem vooral in zijn overdreven Amerikaanse voorkomen en ik vind zijn stem echt mega irritant.

Doordat hij in mijn irritatie zit weet ik dat ik er wat mee mag doen. Vaak irriteren we ons alleen maar aan anderen als ze ons een spiegel voorhouden. Niet altijd is even duidelijk welke spiegel dat is, wel is het interessant om dat te onderzoeken.

Als ik mijn antwoord heb gevonden, dan zal ik het met je delen 😉

Six human Needs model

Wat ik super inspirerend en interessant vind is het model wat Tony gebruikt om de menselijke behoefte in kaart te brengen.

Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen gebeurtenissen en ervaringen in het leven. We hebben onze eigen gedragssystemen. Tony heeft ontdekt dat er zes basisbehoeften zijn die invloed hebben op hoe we keuzes maken. Iedereen heeft deze basisbehoeften, maar we hebben ze niet allemaal in dezelfde volgorde van belangrijkheid.

Wat the Six Human Needs zijn, lees je hieronder.

The Six Human Needs- Margreet Stegeman

The Six Human Needs op een rijtje:

  • Zekerheid
  • Afwisseling/ onzekerheid
  • Betekenis
  • Verbinding/ liefde
  • Groei
  • Bijdrage

Ieder mens wil een bepaalde vorm van zekerheid in zijn leven. Maar we willen niet dat iedere dag precies hetzelfde is. Variatie is belangrijk. We willen ons uniek, belangrijk of speciaal voelen. Maar ook een sterke verbondenheid en liefde voelen voor onszelf en een ander. We stretchen onszelf en willen groeien. En we willen heel graag een bijdrage leveren in deze wereld door je tijd zinvol te besteden. Met alles wat we doen zijn we bezig om een van deze behoeftes te vervullen.

Hoe word je de beste versie van jezelf?

We willen allemaal ons mooiste leven leiden en dat kan alleen als jij de beste versie van jezelf bent. Voor iedereen zal een andere behoefte centraal staan in het leven. Door The Six Human Needs voor jezelf op een rijtje te zetten en iedere behoefte een cijfer te geven kom jij erachter wat op dit moment het belangrijkste in jouw leven is. Focus je daarop. Voor jou kan dit zekerheid zijn en voor mij bijvoorbeeld groei. Dat is voor iedereen anders. En het kan in de loop van de tijd ook veranderen. Door je te focussen op een van de behoeftes die jij belangrijk vindt ga je meer krijgen dat jouw leven nog mooier maakt. Het kan zijn dat er ineens een andere behoefte boven komt drijven waar je dan de aandacht op mag vestigen. Helemaal oké, doe dat. Zo beweeg je mee met je eigen behoeften en leef jij het leven dat je zo graag wilt.

Voor mij staan op dit moment groei en bijdrage hoog op mijn prioriteitenlijstje. Ik wil graag groeien als mens, maar voel ook heel sterk de behoefte om een bijdrage te kunnen leveren aan de wereld. Door nog meer vrouwen te helpen met het ontdekken van de magie van schrijven.

Ik ben benieuwd welke behoefte uit het Six Human Needs Model van Tony Robbins bij jou bovenaan staat. Laat het me weten in de comments hieronder of laat een berichtje achter op Instagram.

Wil je een begin maken met schrijven voor jezelf? Download dan mijn e-book Schrijfgeluk. Kraak de code en schrijf jezelf gelukkig.

 

 

Deze lifehack maakt een lifecoach of psychotherapeut overbodig

In deze blog deel ik meer over de tool die een lifecoach of psychotherapeut overbodig maakt. En het fijne is, je neemt ‘m zo mee in je tas. Benieuwd waar ik het over heb?

Visualiseren op papier

Visualiseren kan je helpen om je droomdoelen te bereiken. Maar hoe doe je dat? Visualiseren kan op verschillende manieren. In deze blog vertel ik je er alles over.

The Six Human Needs

Als mensen hebben we bepaalde behoeften. Tony Robbins heeft ons gedrag bestudeerd en er een model van gemaakt. The Six Human Needs. In deze blog vertel ik je er alles over.

Hi,

Hi,

 

It’s me Margreet. Als voormalig zelfsaboteur en levensgenieter sta ik nu echt aan het roer van mijn eigen leven.

Dat is niet altijd zo geweest, totdat ik de magie van schrijven ontdekte en verantwoordelijkheid nam voor alles wat er in mijn leven afspeelt. Ik ontdekte een gouden formule en daar help ik andere vrouwen nu mee.

Op mijn blog neem ik je graag mee in dat proces en geef je handvatten hoe jij ook voor je eigen geluk kunt gaan.