fbpx
Selecteer een pagina

Radiostilte tijdens mijn social media break

Precies een maand geleden gooide ik de social media apps van mijn telefoon. Een hele rigoureuze beslissing. Maar wel een verlangen dat ik al een hele tijd had. Ik voelde de onrust, maar minderen lukte niet. Dan maar alles of niets en een maand geen social media. Ik vond het een verademing.

Ik heb er natuurlijk al meer over gedeeld in mijn columns via Schrijfgeluk. Ik zal er nu dieper op ingaan.

De beslissing om te stoppen met social media

De beslissing kwam op het moment dat ik zoveel ruis op de lijn voelde. Op een moment dat ik niet wist welke kant ik met mijn leven en met mijn bedrijf op wilde. Ik had precies voor ogen hoe mijn business eruit moet zien. Maar het succes bleef uit.

De afgelopen jaren heb ik geleerd en ervaren dat ik dan vooral naar mezelf moet kijken. Alles wat zich in mijn leven heeft gemanifesteerd, heb ik zelf gedaan. Soms word ik daar doodmoe van. Het is soms zo fijn om een ander lekker de schuld te geven van alles. Dat lucht dan zo op. En toch schiet je er geen zak mee op. Want als ik het buiten mezelf zoek, kan ik er ook niets aan veranderen.

Ik besloot alle ruis van de lijn te gooien en een maand een social media break te nemen. Kijken wat het me brengt.

Radiostilte

Een paar jaar geleden had ik al besloten om geen nieuws meer te volgen. Ik kan er toch niets aan veranderen. Wat heb ik eraan als ik me daar druk over maak. Als er belangrijk nieuws is, hoor ik het vanzelf. Een bijkomend voordeel is dat gesprekken niet stil vallen als het erover gaat. De ander kan mij bijpraten en ik kan mijn ongezouten mening geven ;-). Hetzelfde geldt voor social media.

Zo vaak wilde ik iemand vertellen wat ik heb beleefd, maar ze wisten het al. Ze hadden het op social media gezien. En zo werkt het ook in mijn hoofd. Al die informatie die ik van anderen krijg, ik moet het ook weer verwerken. Met deze radiostilte kan ik weer heerlijke gesprekken voeren. Kan een ander zijn of haar verhaal doen.

Inspiratie zoeken op social media

Ik was er heel bang voor dat ik de inspiratie zou missen. Hoe zouden mijn dagen er nu uit zien? Maar inspiratie is op zoveel plekken en te veel inspiratie is ook niet goed. Regelmatig kwam er bakken aan inspiratie binnen. Dat wilde ik allemaal toepassen. Maar het probleem is dat het succesverhalen van een ander zijn. Inspiratie is fijn, maar je moet het wel kunnen toepassen op je eigen leven.

Doordat ik zoveel informatie en inspiratie ontving had ik geen ruimte meer om het ook toe te passen op mijn leven. Op de manier die bij mij past. En vooral dat laatste is zooooo belangrijk voor mij geweest de afgelopen maand. Ik koos heel bewust wanneer ik inspiratie tot me wilde nemen. Ik luisterde naar een podcast, las een artikel of een boek.

Ontwenningsverschijnselen

Ik was toch een soort van verslaafd aan social media. Het is zo’n gewoonte geworden om je apps te openen. En voor je het weet ben je een half uur en soms een uur verder met scrollen door je feed en stories. Ik hield dus heel veel tijd over. De eerste week zocht ik nog veel naar de icoontjes. Alleen daarom was het een goed idee om de apps eraf te gooien. Kwam ik niet in de verleiding. Als ik dit zo opschrijf lijkt het wel of ik echt verslaafd ben/ was.

Radiostilte na social media break - Margreet Stegeman

In gesprek met mezelf

De ruimte die ontstond wilde ik wel op een juiste manier invullen. Ik had er voor kunnen kiezen om dan te gaan Netflixen of tv te kijken. Maar dat wilde ik niet. Ik wilde juist ontdekken wat ik nu precies wil met mijn leven en mijn business. Dat lukt niet als ik onderuit gezakt voor de tv ga zitten. Ik pakte nog regelmatiger mijn journal erbij en ging het gesprek met mezelf aan.

Het is zo geweldig om te zien wat voor een ruimte er ontstaat als je een tijdverslinder uitschakelt. Niet alleen tijd, maar ook ruimte in je hoofd. Het journallen helpt me om dieper te graven. Om tot de kern te komen. Wat wil ik nu echt. Doordat ik niet meer van alle kanten gevoed word met informatie over hoe je succesvol wordt, werd helder wat er bij mij past.

In mijn journal ontstaan nu regelmatig conversaties tussen mijn ego en intuïtie. Mijn ego roept dan iets om me veilig te houden. Mijn intuïtie laat me zien wat mijn potentieel is. Deze gesprekken met de verschillende delen van mezelf is echt heel leuk. Het is wel duidelijk wat gedachten met je kunnen doen.

Mijn business

Hoe moet dat nu verder met mijn bedrijf? Dat is een vraag die ik mezelf de afgelopen tijd ook veel heb gesteld. Door de gesprekken die ik met mezelf had, weet ik wel dat ik niet verder kan met de vorm zoals deze nu is. Ik heb besloten opnieuw te beginnen. Niet met een heel nieuw concept, maar wel met mijn online training bijvoorbeeld. Het moet veel meer mij zijn.

De training zoals die nu is, is heel waardevol. Ik weet zeker dat je er veel aan kunt hebben. Ik heb alleen zelf een transformatie doorgemaakt. De training past daar in deze vorm niet bij. Deze gaat dus op de schop. De grootste verandering in mezelf is dat ik in de training vooral vertel hoe je het moet aanpakken.

Terwijl iedereen een andere succesfactor heeft. Ik wil veel meer vanuit mijn eigen ervaring delen. Ik wil je inspireren met mijn reis, zodat je daar de stukjes uit kunt halen die voor jou werken. Ik wil geen juf zijn die vertelt hoe je het moet doen. Ik wil een gids zijn die je de omgeving laat zien en je inspireert. Daar zit een groot verschil in.

En nu? Ga ik terug naar social media?

Tja, de maand zit er op. En nu? Wat ga ik doen? Eén ding is zeker, ik ga niet terug naar hoe het was. Daarvoor is deze tijd veel te waardevol. Ik heb besloten om de apps tot het einde van het jaar niet terug te plaatsen. Maar helemaal afzweren wil ik het ook niet. Social media is ook heel leuk. En ik heb nog steeds een boodschap te delen met de wereld. Social media kan daar heel goed bij helpen. Maar het hoeft niet per se op de manier zoals ik altijd deed.

Daarbij werkte dat ook niet. Ik kreeg niet terug wat ik eruit probeerde te halen. Ik deed het op een manier die bij anderen paste, maar niet bij mij. Ik ga uitvogelen welke manier er wel bij mij past. Deze break is dus heel erg waardevol geweest. Ik raad het iedereen aan die ook een verlangen heeft om te stoppen. Het is zo verhelderend.

Ik ga op zoek naar de manier die bij mij past. Hiervoor ga ik experimenteren. Wat werkt wel en niet voor mij. Regelmatig intunen om te voelen hoe het gaat. Misschien neem ik wel vaker een break. Het is echt heerlijk!

Twee jaar ziek door long covid –

Afgelopen week was het twee jaar geleden dat mijn leven van de ene op de andere dag veranderde. Ik kreeg corona en werd niet weer beter. We zijn nu twee jaar verder. Hoe is het nu? Je leest het in dit artikel

Long covid en EMDR

In deze blog deel ik mijn ervaring over EMDR tijdens mijn long covid herstelreis. Wat is EMDR? Hoe kun je het inzetten? En wat heeft EMDR gedaan voor mij in het herstelproces van long covid. Je leest er alles over in dit artikel.

Balanceren op de drempel van 2024. Struikelen, vallen en weer opstaan

Dankbaar, maar ook verdriet bij de overgang van 2023 naar 2024. In dit artikel lees je mijn struggle van struikelen, vallen en weer opstaan.

Hi,

Hi,

 

It’s me Margreet. Ik ben een ontdekkingsreiziger. Op mijn pad kom ik van alles tegen: belemmerende overtuigingen, angsten, vreugde momenten, leermomenten. Van alles, ik leef het leven. Inmiddels heb ik dit omarmd.

Dat is niet altijd zo geweest. Ik zat veel in een slachtofferrol. Totdat ik de magie van schrijven ontdekte. Ik leerde het gesprek met mezelf aangaan. Maar ook dat ik niet mijn gedachten ben. Ik zoek niet langer de ‘schuld’ buiten mezelf, maar neem mijn verantwoordelijkheid. Dat maakt een groot verschil. Deze reis deel ik graag met je.

Met deze blog hoop ik je te inspireren om ook voor je eigen geluk te gaan. 

Wees lief voor jezelf. Enjoy the journey!

 

Spread the love