fbpx
Selecteer een pagina

Powervrouwen aan het woord

De afgelopen weken heb ik veel gesprekken mogen voeren met ondernemers die een onwijze gedrevenheid hebben in wat ze doen. Het was ongelofelijk hoe alle verhalen aan mij toevertrouwd worden en het voelt als een hele eer dat ik dit in een mooi vat mag gieten op tekstueel vlak. Het is geweldig om die verbinding met mensen aan te gaan. Maar ook om te zien hoe een aantal ondernemers vanuit hun eigen ervaring de kracht hebben gevonden om hun onderneming te starten. Een nare gebeurtenis zorgt ervoor dat ze zichzelf hebben gevonden en besloten stuk voor stuk om ervoor te gaan. Ieder op haar eigen manier, maar allemaal willen ze de wereld een stukje mooier maken. Het is fantastisch om te zien hoe ze hun power inzetten om anderen te helpen. Ze te helpen in de reis die ze zelf ook hebben doorgemaakt of waar ze tegenaan zijn gelopen. Stuk voor stuk powervrouwen.

Dat maakt het proces extra bijzonder. Als je vanuit zo’n ervaring besluit het avontuur naar je echte zelf aan te gaan, dan toon je ware moed. Dat zette mij ook aan het denken. Het is een hele mooie en waardevolle reis. In de laatste jaren ben ik vaak genoeg met de neus op de feiten gedrukt en heb ik zelf ook regelmatig in een diep dal gezeten. Net als bij deze powervrouwen, is mijn bedrijf ook geboren vanuit mijn eigen ervaring, mijn eigen pijn.

Van burn-out naar gepassioneerde tekstschrijver en ondernemer.

Tot drie keer toe heb ik thuisgezeten met een burn-out. Ik had een paar harde lessen nodig om uiteindelijk te vinden waar mijn hart lag. Nadat er een dierbare besloot om zelf uit het leven te stappen, ging bij mij de knop om en zag ik in dat ik werk te doen had. Nadat ik vorig jaar oktober bij mijn werkgever ben weggegaan begon de reis naar mijn nieuwe ik. Ik realiseerde me dat het heel belangrijk is dat je blij moet zijn in wat je doet. Ik transformeerde van een vrouw die geen idee had wat ze wilde naar een vrouw die het gevoel heeft dat ze de hele wereld aan kan.

Als klein kind was ik al dol op lezen en wilde als ik later groot was ooit mijn eigen boek schrijven. Een super mooie droom die naar de achtergrond verdween. Ik maakte keuzes in mijn leven met mijn verstand en niet met mijn hart. En dat is oké. Ik heb heel veel geleerd in die periode, maar vooral ook wat ik niet wil. En als je weet wat je niet wilt, kom je dichterbij bij wat je wel wilt. In mijn blog Tell your story vertelde ik al over hoe ik mijn passie voor schrijven terug vond. Het lag al die tijd onder mijn neus, maar had het niet eens door.

Schrijven heeft mij door moeilijke perioden heen geholpen. Tijdens mijn burn-outs heb ik mijn ellende van me afgeschreven, toen we ons eerste zoontje verloren na 38 weken zwangerschap heeft het opschrijven van mijn verhaal mij geholpen bij de verwerking. Maar ook het bloggen voor mijn bedrijven en het schrijven van pakkende social media posts vond ik geweldig. Kruipen in het hoofd van de ideale klant en ze meenemen in het verhaal is wat ik het allerliefste doe. In mijn baan in loondienst vond ik het schrijven van emails etc. veel leuker dan bellen. Ik vind dat ik mezelf beter kan uitdrukken op papier.

Liefde voor voor schrijven.

Het inzicht dat ik kreeg tijdens de sessie die ik met Kim Munnecom heeft mij al heel veel moois opgeleverd. De liefde voor schrijven is er, ik heb er ook heel veel plezier in om te doen. Ik heb het idee dat mijn reis nu pas is begonnen. Door de verhalen van de testklanten zie ik in dat iedereen zijn eigen bijzondere verhaal heeft. Het is zo mooi om kracht te putten uit de mindere perioden in je leven. Maar vooral dat je voor jezelf mag kiezen. Vertrouw erop dat er iets moois voor je is weggelegd, onderneem actie om daar te komen waar je wilt zijn. En vooral geniet van het proces. Het loopt niet altijd zoals je verwacht, maar dat is een teken dat je nog wat te leren hebt. Door het zo te zien, zorg je voor fun tijdens je reis. En fun in het leven is het allerbelangrijkste. Het zorgt ervoor dat je dingen in perspectief gaat zien.

Ik ben super dankbaar dat ik het schrijven herontdekt heb. Ik dompel me onder in alles wat hier mee te maken heeft, om mijn schrijfskills nog beter te ontwikkelen. Het is proces, maar het is ontzettend leuk. Mijn mantra is dan ook: alles waar je ogen van gaan sprankelen moet je doen!

Ik hou van teksten, ik hou van schrijven en ik help je graag om jouw passie te vangen in mooie, heldere en liefdevolle teksten.

Meer weten? Stuur me een berichtje of plan een kennismakingsgesprek (gratis) in om te kijken wat ik voor je kan betekenen.

Zorg er in ieder geval voor dat jij doet waar je goed in bent en doe het vanuit je hart.

afsluiting blog Margreet Stegeman

 

Spread the love