fbpx
Selecteer een pagina

Mijn ondernemersreis start zo’n 10 jaar geleden. Ik schreef me in bij de Kamer van Koophandel met mijn eerste bedrijf: Bij Bengelz. Ik organiseerde workshops voor kinderfeestjes. En als je ziet waar ik nu sta, is er echt veel veranderd. Waar ik mee begon was meer hobbymatig dan dat het een bedrijf was. Toch was dit het begin van iets moois, het was het beginpunt van mijn reis als mens en als ondernemer.

Als ik terugkijk op wat er de afgelopen jaren is veranderd, is dat echt bizar. De reis verliep niet vlekkeloos, maar ik leerde van iedere stap iets. Nu kan ik dat zien, toen verweet ik mezelf vooral dat iets niet lukte.

Vanaf vorig jaar is er echt drastisch iets veranderd in mij, ik heb echt een ware transformatie doorgemaakt. Ik werkte al 11 jaar bij een gastouderbureau, maar de koek was op en we besloten samen dat het beter was om uit elkaar te gaan. Sinds oktober vorig jaar heb ik geen baan in loondienst meer. Betekent dat ik kan leven van mijn werk als ondernemer. NEE, nog niet. Mijn onderneming is nu nog steeds iets wat ik er bij doe.

En toch is er iets veranderd……

Nadat ik thuis kwam te zitten ben ik aan mijn persoonlijke ontwikkeling gaan werken en heb voor mezelf bepaald waar ik naar toe wil. Hoe ziet mijn droomleven eruit en welke kernwaarden horen daarbij? Want door het bepalen van mijn kernwaarden weet ik welke koers ik moet varen. Deze kernwaarden zijn de ingrediënten die aanwezig moeten zijn in mijn leven, werk en business om mijn mooiste leven te kunnen leven. Vanuit deze kernwaarden maak ik keuzes die voor mij goed voelen.

Deze kernwaarden zijn voor mij:

  1. Vrijheid en onafhankelijkheid
  2. Liefde en Fun
  3. Persoonlijke ontwikkeling en verbinding.

Deze waarden leg ik steeds naast de stappen die ik zet in mijn leven en in mijn business. Onlangs heb ik hierin een nieuwe stap in gezet. Ik was al een tijdje aan het strugglen met mijn aanbod als virtual sidekick en wist niet zo goed waar ik naar toe wilde. Ik wil ondernemen op basis van mijn kernwaarden, maar dat voelde nog niet helemaal zo.

Totdat ik een call had met Kim Munnecom en we keken naar waar ik goed in ben, wat ik graag doe en op welke manier ik dit kan toepassen in mijn business. Daar kwam mijn liefde voor schrijven/ bloggen naar boven. Als rode draad door mijn ondernemingen, heb ik het schrijven, het vertellen van het verhaal altijd het allermooiste en het allerleukste gevonden. Maar eerlijk gezegd dacht ik dat er geen brood meer te verdienen was met bloggen. In mijn ogen was bloggen dood. Sorry voor alle bloggers die ik hiermee voor hun hoofd stoot en er wel hun brood mee verdienen;-)

Bloggen dood? Boy, what was I wrong!

Kim vertelde me over haar zoektocht naar een copywriter met SEO skills waar ze naar op zoek was. Ik zag tijdens dit gesprek in dat er echt een heleboel ondernemers zijn die schrijven niet leuk vinden en niet kunnen. Voor mij gaat schrijven zo moeiteloos dat het niet in me opgekomen was. Eindelijk heb ik gevonden waar mijn vuurtje van aangaat. Samen met Kim maakte ik een plan hoe ik dit verder ga inzetten:

Ik slingerde een oproepje op Instagram waarin ik mijn volgers vraag wie er een testklant wil zijn. Op die oproep werd massaal gereageerd. Ook kreeg ik via Kim heel veel geïnteresseerde ondernemers die moeite hebben met hun passie op papier te krijgen.

Ik was overdonderd door alle aanmeldingen en berichtjes. Het voelde zo goed en ik weet gelijk dat ik op de goede weg ben. Er is behoefte aan mijn dienst. Ik ben helemaal happy, mijn dag kon niet meer stuk. Het voelt zo goed, al vind ik het super spannend. Maar ik weet dat als ik dicht bij mezelf blijf, dit niet kan mislukken. Ik heb enorm veel zin om mijn tanden hierin te zetten en me verder te ontwikkelen zodat ik nog betere, krachtiger en mooiere verhalen kan schrijven die iedereen aanspreekt. Ben je benieuwd? Hier vind je het aanbod.

I love de vibe!!!

To be continued……

afsluiting blog Margreet Stegeman

Spread the love