fbpx

Opnieuw kiezen

Laatst liep ik ‘s ochtends in het bos en realiseerde me dat iedere dag de zon opnieuw opkomt en de vogels iedere ochtend weer hun mooiste lied zingen.

Die vogels inspireerde mij om een podcast op te nemen over opnieuw kiezen.

Iedere dag kun je weer opnieuw een keuze maken over hoe je je voelt en welke gedachten hierbij horen.

In mijn podcast vertel ik er alles over.

 

Het werkt voor mij ook zo met schrijven. Iedere dag begin ik met een lege pagina in mijn journal. Ik kan en mag zelf bepalen hoe mijn dag eruit ziet. Ik kan deze pagina nog helemaal beschrijven zoals ik zelf wil.

Opnieuw kiezen kan altijd en op ieder moment.

In welke situatie dan ook, jij hebt altijd de power om een nieuwe keuze te maken. Misschien niet in wat je aan het doen bent. Alhoewel ik het daar ook niet helemaal mee eens ben. Het zijn vaak de consequenties die ons tegenhouden.

Maar je hebt altijd de keuze om te bepalen hoe je je voelt. Welke gedachten je hebt. Als je bijvoorbeeld een nacht slecht geslapen hebt, verander je niets aan de situatie. Wel hoe je jezelf de dag door helpt.

Ga je in de slachtofferrol zitten en vertel je jezelf de hele dag hoe je je voelt en hoe slecht je geslapen hebt?

Of

Begin je je dag rustig en ben je extra lief tegen jezelf. Pep je jezelf op en maak je wat van je dag.

Jij kiest!!!

Margreet Stegeman - handtekening

It’s a bumpy ride

In mijn vorige blog vertelde ik over mijn vader die zijn pensioen niet haalde. Dat dit mijn ogen opende om iedere dag mijn mooiste leven te leiden. Iedere dag dankbaar zijn met wat je hebt. En als er onderdelen van je leven niet meer passen, ben je vrij om een andere...

Waarom je niet moet wachten tot je pensioen

Deze man hierboven is mijn vader. Mijn vader haalde zijn pensioen niet. Afgelopen 7 augustus overleed hij plotseling. Er was niets aan de hand. Voor zover wij weten had hij geen klachten. Zowel de huisarts als het ziekenhuis had geen dossier van hem. Volgend jaar...

5 lessen die ik van mijn vader leerde

In deze blog deel ik 5 lessen die ik van mijn vader leerde. Mijn vader overleed vorige week plotseling. Natuurlijk haal je dan herinneringen op, maar ook de lessen die je van hem hebt geleerd.

Hi,

Hi,

 

It’s me Margreet. Als voormalig zelfsaboteur en levensgenieter sta ik nu echt aan het roer van mijn eigen leven.

Dat is niet altijd zo geweest, totdat ik de magie van schrijven ontdekte en verantwoordelijkheid nam voor alles wat er in mijn leven afspeelt. Ik ontdekte een gouden formule en daar help ik andere vrouwen nu mee.

Op mijn blog neem ik je graag mee in dat proces en geef je handvatten hoe jij ook voor je eigen geluk kunt gaan.

Create some magic, just write!

Spread the love