fbpx

Opnieuw kiezen

Laatst liep ik ‘s ochtends in het bos en realiseerde me dat iedere dag de zon opnieuw opkomt en de vogels iedere ochtend weer hun mooiste lied zingen.

Die vogels inspireerde mij om een podcast op te nemen over opnieuw kiezen.

Iedere dag kun je weer opnieuw een keuze maken over hoe je je voelt en welke gedachten hierbij horen.

In mijn podcast vertel ik er alles over.

 

Het werkt voor mij ook zo met schrijven. Iedere dag begin ik met een lege pagina in mijn journal. Ik kan en mag zelf bepalen hoe mijn dag eruit ziet. Ik kan deze pagina nog helemaal beschrijven zoals ik zelf wil.

Opnieuw kiezen kan altijd en op ieder moment.

In welke situatie dan ook, jij hebt altijd de power om een nieuwe keuze te maken. Misschien niet in wat je aan het doen bent. Alhoewel ik het daar ook niet helemaal mee eens ben. Het zijn vaak de consequenties die ons tegenhouden.

Maar je hebt altijd de keuze om te bepalen hoe je je voelt. Welke gedachten je hebt. Als je bijvoorbeeld een nacht slecht geslapen hebt, verander je niets aan de situatie. Wel hoe je jezelf de dag door helpt.

Ga je in de slachtofferrol zitten en vertel je jezelf de hele dag hoe je je voelt en hoe slecht je geslapen hebt?

Of

Begin je je dag rustig en ben je extra lief tegen jezelf. Pep je jezelf op en maak je wat van je dag.

Jij kiest!!!

Margreet Stegeman - handtekening

Wie ben ik?

Het lijkt zo’n makkelijke vraag: wie ben ik? Maar het was voor mij nog een hele zoektocht. In deze blog lees je hoe en waarom.

Geen tijd? Wat een bullshit!!!

Geen tijd hebben is een van de meest voorkomende bullshit excuses. Maar het gaat niet om geen tijd hebben, maar om dat je iets geen prioriteit geeft. In deze blog deel ik je drie redenen met je waarom je geen tijd hebt en tips om meer tijd vrij te maken.

Ik ben er niet voor iedereen

Ik ben er niet voor iedereen. En dat wil ik ook niet.

Al klein meisje wilde ik altijd dat iedereen mij leuk vond. Het was natuurlijk onzekerheid van mij uit. Ik vond zelf ook lang niet iedereen aardig. Mijn leerpunten hoor je in de podcast en lees je in deze blog.

Hi,

Hi,

 

It’s me Margreet. Als voormalig zelfsaboteur en levensgenieter sta ik nu echt aan het roer van mijn eigen leven.

Dat is niet altijd zo geweest, totdat ik de magie van schrijven ontdekte en verantwoordelijkheid nam voor alles wat er in mijn leven afspeelt. Ik ontdekte een gouden formule en daar help ik andere vrouwen nu mee.

Op mijn blog neem ik je graag mee in dat proces en geef je handvatten hoe jij ook voor je eigen geluk kunt gaan.

Create some magic, just write!

Spread the love