fbpx
Selecteer een pagina

Op avontuur

Het leven is één groot avontuur. Of we nu kerngezond zijn of wanneer we minder belastbaar zijn. Hoe dit avontuur eruitziet, dat bepaal je zelf. Ja, ook als je weinig energie hebt. Een wijze les die ik leerde is dat ik niet werkelijk stuk ben. Ik kan best een hele middag op een verjaardag zitten. Het kan wel. Verstandig is het niet, want vervolgens kan ik ’s avonds niet slapen omdat ik compleet overprikkeld ben, maar het kan wel.

Waar ik heen wil met dit verhaal is dat jij hierin een keuze maakt. Dat maakt het gelijk heel krachtig en geeft een positief gevoel. Ik kies ervoor om niet naar de verjaardag te gaan, want mijn gezondheid is belangrijker. Ik kan het wel, maar ik kies ervoor om het niet te doen. Hele andere benadering dan wanneer ik zeg dat ik het niet kan.

Uit je comfortzone

Hetzelfde geldt voor het avontuur. Ik kan ervoor kiezen om nu lekker in mijn comfortzone te blijven zitten. Het is daar heel comfortabel. Op die momenten kan ik het leven voor mijn gevoel het beste aan. Mijn brein vindt het ook heerlijk als ik dat doe, die is liever lui dan moe. Dat is ook de functie van het brein, om ons veilig te houden. Maar word je er ook gelukkig van?

Het idee dat ik voor de rest van mijn leven alleen maar in deze cocon kan blijven zitten maakt me eerder angstig dan gelukkig. Daarom ga ik op avontuur. Steeds weer kleine stapjes zetten om dichter bij het leven te komen waar ik wel blij en gelukkig van wordt. Vandaag ging ik bijvoorbeeld voor het eerst weer bij een vriendin op de thee. Mijn eerste bezoekje buitenshuis en er helemaal zelf naar toegereden op mijn scootmobiel. Het voelt als een overwinning.

Voldaan en gelukkig

Ik kwam moe maar voldaan thuis. Ik kies ervoor om deze avontuurtjes aan te gaan om mijn brein en lichaam te laten wennen prikkels en een andere omgeving. Ik voel me apetrots en heel gelukkig. Daarna ben ik uitgeteld en lig ik eerst een half uur op de bank om bij te komen. Dat is niet erg. Anders had ik waarschijnlijk de hele ochtend doorgebracht op de bank. Wel actiever, maar een half uur extra rust pakken heb ik er meer dan voor over.

Zeker omdat ik weet dat het me verder brengt. Ik heb een voldaan en gelukkig gevoel. En ik maak stapjes in mijn herstel. Waar ik voor moet waken is dat ik niet overmoedig word. Ik wil al snel te veel. Als ik enthousiast ben dan wil ik over de top. Gelukkig weet ik inmiddels dat ik dan weer stappen terug moet doen. Heanig an, zoals we hier in Salland zeggen.

Nieuwe avonturen, nieuwe viermomenten

Door nieuwe avonturen aan te gaan, ontstaan er ook nieuwe viermomenten. Door steeds weer te vieren dat ik iets nieuws heb gedaan wordt het leven alleen maar leuker. Sowieso mogen we vaker viermomentjes inlassen. Zo snel gaan we aan de dingen voorbij. Het is zo fijn om erbij stil te staan en dankbaar te zijn.

Dat hoeft niet met confetti kanonnen of taart. Dat kan ook door je lievelingsliedje op te zetten, een kopje cacao te drinken of iets anders waar je blij van wordt.

Vier het leven!

Liefs Margreet - Margreet Stegeman

 

 

Twee jaar ziek door long covid –

Afgelopen week was het twee jaar geleden dat mijn leven van de ene op de andere dag veranderde. Ik kreeg corona en werd niet weer beter. We zijn nu twee jaar verder. Hoe is het nu? Je leest het in dit artikel

Long covid en EMDR

In deze blog deel ik mijn ervaring over EMDR tijdens mijn long covid herstelreis. Wat is EMDR? Hoe kun je het inzetten? En wat heeft EMDR gedaan voor mij in het herstelproces van long covid. Je leest er alles over in dit artikel.

Balanceren op de drempel van 2024. Struikelen, vallen en weer opstaan

Dankbaar, maar ook verdriet bij de overgang van 2023 naar 2024. In dit artikel lees je mijn struggle van struikelen, vallen en weer opstaan.

Hi

Hi

 

It’s me Margreet. Als voormalig zelfsaboteur en levensgenieter sta ik nu echt aan het roer van mijn eigen leven.

Dat is niet altijd zo geweest, totdat ik de magie van schrijven ontdekte en verantwoordelijkheid nam voor alles wat er in mijn leven afspeelt. 

Op mijn blog en mijn boek neem ik je graag mee in dat proces en geef je handvatten hoe jij ook voor je eigen geluk kunt gaan.

Spread the love