fbpx
Selecteer een pagina

Het nieuws over de nieuwe maatregelen slaan bij velen in als een bom. Ik kan me dat goed voorstellen: je ziet je bedrijf in rook opgaan omdat je dicht moet, je baan staat op de tocht, hoe moet het nu verder. Er is overheidssteun, maar is het voldoende om je hoofd boven water te houden?

Zelf zit ik ook in een situatie, waarbij ik niet de beste uitgangspositie heb. Werkloos en op zoek naar een baan in een sector (administratief) waar het voor corona al lastig was. Ik ben mijn bedrijf aan het opbouwen, maar haal er nog niet genoeg inkomen uit om van te leven.

Kiezen voor vertrouwen in plaats van angst

En toch kies ik ervoor om niet in angst te leven. Ik vertik het. Ik kijk liever naar de mogelijkheden en ga voor positiviteit. Niemand heeft er iets aan als ik nu in angst schiet, ik zelf niet, niemand niet. Ik geloof in een positieve uitkomst. Er zijn bijvoorbeeld ook bedrijven die het nu juist heel goed doen en nieuw personeel nodig hebben.

Ik kies voor vertrouwen in plaats van angst. Laten we dat allemaal doen. Doe iedere iets wat je blij maakt. Zing mee met de foute hits, dans in de woonkamer, ga voor een wandeling in de natuur of doe iets wat je al heel lang wilde doen. Lach iedere dag. Ga oude foto’s bekijken of de DVD van jullie bruiloft. Wees creatief!

Geen nieuws

Al ver voor de coronacrisis uitbrak besloot ik om geen nieuws meer te volgen. Negen van de tien keer is het negatief en ik kan het niet veranderen. Dat betekent niet dat ik mijn kop in het zand steek als het gaat om zaken die in de wereld spelen. Het brengt me alleen niets als ik me voed met negativiteit. Ik focus me liever op wat ik wel kan doen om de wereld mooier te maken. Vaak zijn de berichten gebaseerd op de waarheid van een bepaald persoon, maar wie zegt dat het de echte waarheid is. Iedereen kan een andere waarheid voor zichzelf creëren. Ik wil geen ruis op de lijn. In het geval van het coronavirus, ik negeer het bestaan niet. Ik luister wel naar de persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge. Ik hou me netjes aan de maatregelen, ook heb ik bij sommige maatregelen mijn twijfels. Puur omdat ik het niet begrijp.

Ik vertrouw erop dat zij de beste keuze maken voor ons land. Ik heb de kennis niet om me hierin te mengen. Ga er maar eens aanstaan, maak maar eens een keuze over hoe je het aan moet pakken. Ik kan er van alles van vinden en het delen met de wereld, maar daar schiet ik en anderen niets mee op. Het is altijd goed als er een discussie ontstaat over een bepaalde aanpak, dat houdt iedereen scherp. Maar ik laat dat over aan de experts.

Everything is always working out

Ik richt me liever op hoe we deze tijd het beste door kunnen komen door goed voor onszelf en anderen te zorgen. In plaats van me druk maken over hoe het ook anders kan. De regels zijn er niet voor niets. Hou je eraan, zorg dat je in het vertrouwen stapt dat het uiteindelijk goed komt. Mijn mantra is: “Everything is always working out for me”.

Ik heb donkere momenten gekend en gedacht: “het komt nooit meer goed” en toch kwam er een oplossing. Ik heb het bewijs gezien, dus ik vertrouw er nu ook op dat er een oplossing komt en dat we er met z’n allen beter uitkomen.

De handen ineenslaan

Zorg voor jezelf en voor anderen. Steun lokale en kleine ondernemers. Koop of bestel online bij deze ondernemers. Laat je favoriete restaurant uit het dorp jouw favoriete maaltijd bezorgen, bestel jouw winterkleding bij die leuke webshop die net iets anders heeft. Stay safe, maar blijf genieten van al het moois.

Durf als ondernemer ook hulp te vragen. Ik kan me voorstellen dat je vast zit en even geen uitweg meer ziet door de nieuwe maatregelen. Zoek iemand die bij jou dat vuurtje weer aanwakkert die je had toen je begon als ondernemer. Zorg dat je weer intuned op je creatieve brein. Eén van de eigenschappen van een echte ondernemer is dat je altijd een manier vindt om jouw passie te delen en hier geld mee te verdienen. Die ondernemer zit nog steeds in je, je moet hem/haar alleen weer even opzoeken. Laat iemand je daarbij helpen.

Ik geloof er echt in dat als we positive vibes blijven uitzenden en aan elkaar denken, we deze periode goed doorkomen. Ik moet gelijk aan die reclame denken met de uitspraak: “komt goed schatje”.

Misschien vind je me naïef of dat ik onder een steen leef. Het maakt me niet uit, ik kies voor liefde en vertrouwen. Ik ga door met leven, leven vanuit joy. Uiteraard binnen de geldende maatregelen. Ik hoop dat je aanhaakt: let’s spread some love!

Spread the love