fbpx
Selecteer een pagina

Wat is belangrijker? Jij of de was?

Afgelopen maandag is de van FLUT naar FUN challenge begonnen. Ik ben ontzettend blij en dankbaar voor de aanmeldingen en hoe de deelnemers het oppakken.

De challenge is ontstaan vanuit mijn verlangen om meer vrouwen te laten inzien hoe krachtig het is om je verantwoordelijkheid te nemen. Vrouwen die op het punt staan waar ik ook een paar jaar geleden stond. Niet wetende wat ik met mijn leven aan moet, waar ik moet beginnen om het te veranderen, maar vooral losbreken uit die slachtofferrol.

Je bent zelf verantwoordelijk voor je acties

Door in te zien dat ik een keuze heb en dat ik altijd controle heb over hoe ik me voel ben ik een compleet ander mens geworden. Ik voel me supersterk en heb het gevoel alsof ik de hele wereld aankan. Via deze blog hoop ik andere vrouwen te inspireren en aan te zetten om die verandering ook in hun leven door te voeren.

Het idee voor de challenge ontstond toen ik zelf even een dipje had vanwege de tweede lockdown. Ik zag het even niet zitten dat de jongens thuis onderwijs krijgen en ik hierdoor mijn plannen en ideeën in de ijskast moest zetten. Totdat ik besefte dat ik mezelf dit aanpraat en ik altijd een keuze heb. Ik koos ervoor dat ik mijn plannen en ideeën helemaal niet in de ijskast ging zetten. Ik zoek een manier waardoor ik geen concessies hoef te doen en er ook voor de jongens kan zijn. Voor mij was dat de simpele oplossing om een focusuurtje te pakken voordat de jongens aan de slag gaan. Voor mij werkt dit fantastisch.

Tijdens mijn ontbijt bedacht ik me dat het voor meer vrouwen een uitdagende tijd is en ik het deze vrouwen ook gun om die shift te maken en uit te vogelen hoe de situatie voor hen werkbaar wordt. De eerste opzet voor de challenge kwam er zo uit rollen. Als ik zo’n idee krijg weet ik dat ik mag doorzetten. Ik heb blijkbaar iets te doen op dit vlak.

me-time - Margreet Stegeman

Me-time

Eén van de onderwerpen van de challenge is selfcare. Iets wat wij vrouwen makkelijk vergeten, maar wat ervoor zorgt dat je je goed voelt, no matter what.

Vaak hebben we geen tijd om aan onszelf te besteden omdat:

  • De kinderen aandacht vragen;
  • De was nog gedaan moet worden;
  • De badkamer gepoetst moet worden;
  • De planten moeten water;
  • De vaatwasser uitgepakt moet worden;
  • O ja, de vuilnisbakken moeten ook nog worden geleegd.

Herken je het? Maar al deze smoesjes zijn niets meer en minder dan bullshit excuses. Als je echt tijd voor jezelf wilt, maak je tijd voor jezelf. PUNT

Klinkt misschien hard, maar het is echt bullshit dat je geen tijd hebt. In mijn geval is het een non-negotiable. Ik besteed iedere dag minimaal een uur aan me-time.

Komen er bij jou nu allemaal stemmetjes naar boven die roepen: ja maar, in mijn geval kan dat niet of ik heb te weinig tijd en die klusjes moeten echt gedaan worden.

Het klopt, die klusjes moeten gedaan worden, maar tijd voor jezelf inplannen ook. Want anders zeg je eigenlijk dat de was belangrijker is dan jijzelf. Is dat niet raar? De was kan wachten of je kunt vragen of één van je huisgenoten het doet.

Minimaal een half uur me-time moet lukken

Om te beginnen ga je vanaf nu iedere dag een half uur me-time inplannen. Als het op je planning staat is de kans groter dat je het ook doet. Ben jij iemand die afspraken altijd nakomt? Dan mag je zeker de afspraak met jezelf niet cancelen. Jij bent het waard! Je bent de belangrijkste persoon aan wie je verantwoording hoeft af te leggen.

Vliegt het idee je aan dat je een half uur van je kostbare tijd moet inleveren? Hier zijn een paar tips om tijd te besparen:

  • Minder scrollen op social media. Kijk maar eens hoeveel tijd je doorbrengt op platforms als Instagram, Facebook of WhatsApp;
  • Maar één serie kijken van je favoriete netflix serie. De tijd die je daarmee bespaart kun je besteden aan een heerlijke wandeling in het bos of een maskertje of …….;
  • Eerder opstaan. Als je ’s ochtends een half uur eerder opstaat, heb je ook een half uur extra op een dag. Je besteedt die tijd niet aan het huishouden, maar gaat iets voor jezelf doen.

Ik ben heel benieuwd waar jij blij van wordt en waar jij graag meer tijd aan zou willen besteden. En ga het vervolgens DOEN.

Niet lukken is geen optie. Als jij echt wilt, kun je tijd vrijmaken. Je hebt altijd een keuze!!!!

Twee jaar ziek door long covid –

Afgelopen week was het twee jaar geleden dat mijn leven van de ene op de andere dag veranderde. Ik kreeg corona en werd niet weer beter. We zijn nu twee jaar verder. Hoe is het nu? Je leest het in dit artikel

Long covid en EMDR

In deze blog deel ik mijn ervaring over EMDR tijdens mijn long covid herstelreis. Wat is EMDR? Hoe kun je het inzetten? En wat heeft EMDR gedaan voor mij in het herstelproces van long covid. Je leest er alles over in dit artikel.

Balanceren op de drempel van 2024. Struikelen, vallen en weer opstaan

Dankbaar, maar ook verdriet bij de overgang van 2023 naar 2024. In dit artikel lees je mijn struggle van struikelen, vallen en weer opstaan.

Spread the love