fbpx
Selecteer een pagina

Master your mindset, master your life

Als er iets is dat ik heb geleerd de afgelopen jaren is dat mindset everything is. De leiding over je eigen leven pakken heeft alles te maken met hoe jij tegen dingen aankijkt. Is het glas halfleeg of halfvol. That makes the difference. En wat voor een verschil.

Door je bewust te worden van je gedachten en in te zien dat jij niet je gedachten bent, ga je het verschil voor jezelf maken.

Laagjes afpellen

Niet in één keer, dat heeft wat tijd nodig. Iedere keer pel je weer een nieuw laagje af. En wees blij dat het steeds één laagje is. Je kunt het dan bolwerken. Je slaat het proces op en als je weer in zo’n situatie komt, heb je een strijdplan klaar liggen om je mind te shiften. Jij wordt één met je nieuwe mindset. En dat is echt super veel waard.

Gun jezelf dat!

De quote “Master your mindset, Master your life” is in mijn ogen precies waar het om draait.

Je kunt in die slachtofferrol blijven hangen en alles om je heen de schuld geven: de omgeving, de situatie, een persoon. Maar dat helpt je niet verder. Je geeft je kracht uit handen. Het is tijd dat jij je mindset gaat masteren.

Master your mindset

Het eerste boek dat ik las over persoonlijke ontwikkeling en mindset, was het boek Master your Mindset van Michael Pilarczyk. Een heerlijk confronterend boek over het creëren van je mooiste leven. Er ging een wereld voor me open. Michael wind er geen doekjes en is recht voor zijn raap. Maar om je eigen patronen te doorbreken heb je dat ook nodig.

Dit boek heeft zoveel voor mij in gang gezet. Ik ben me gaan verdiepen in het masteren van mijn mindset. Ik heb diverse cursussen gevolgd, coaching gehad en boeken gelezen. Maar zoals alles moet je het wel toepassen. Als je het niet in je leven integreert, dan kun je nog zoveel boeken lezen en cursussen volgen. Het gaat niets voor je doen.

Je brein herprogrammeren

Door bewust te kiezen voor je eigen geluk. Te beslissen dat jij niet langer je huidige gedachten bent, gaat al een groot verschil maken. Diverse tools hebben mij geholpen om alles wat ik leer ook toe te passen in mijn leven. Je brein mag opnieuw geprogrammeerd worden. Je kunt je brein zien als een computer dat is geprogrammeerd met verschillende software.

Die software zijn de overtuigingen die je hebt meegekregen vanuit je omgeving, van je ouders. Jij ziet deze overtuigingen nu als waarheid. Maar dat is hun waarheid, en nu ook jouw waarheid. Ik durf te beweren dat voor iedere overtuiging die jij hebt een bewijs is dat het ook anders kan. Niemand is hetzelfde tenslotte. Jouw buurman denkt anders over bepaalde zaken dan jij.

Als je jouw gedachten als software kunt zien. Dan weet je ook dat je nieuwe software kunt installeren. Overtuigingen die je wel dienen. Overtuigingen die bijdragen aan jouw mooiste leven.

In mijn training Schrijfgeluk gaan we hiermee aan de slag. Het herprogrammeren van je brein.

Zo installeer je jouw nieuwe software

Het is mijn overtuiging dat schrijven heel goed helpt bij het herprogrammeren van je brein. Door te schrijven plant je al wat zaadjes in je onderbewuste. Schrijven is daarvoor echt een geschikte tool. Als ik nu teruglees wat ik een paar jaar geleden heb opgeschreven, dan zie ik bewijs dat het inderdaad in mijn onderbewuste is geprent.

Maar met schrijven alleen kom je er niet. Je moet ook actie ondernemen en de software de tijd geven om te installeren. Het overschrijven van je huidige software heeft even tijd nodig. Die ruimte moet je je brein gunnen. Daar komt de combinatie met het wandelen om de hoek kijken.

Alles wat je op je brein programmeert tijdens het schrijven, wordt verwerkt tijdens een goede wandeling. Je zult zien dat je tijdens je wandelingen vaak downloads krijgt. Deze downloads kun je omzetten in acties.

Ben jij er klaar voor om jouw herprogrammering te starten? Schrijf je dan nu in voor de wachtlijst van de training Schrijfgeluk. Dan word je als eerste op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkeling van de training. Heb je vragen? Stuur me gerust een berichtje op Instagram of mail me.

Heb ik je geïnspireerd en wil je meer weten over mijn gouden formule en deze leren toepassen in jouw leven? Meld je dan nu aan voor de wachtlijst van mijn online cursus die binnenkort start.

 

 

Twee jaar ziek door long covid –

Afgelopen week was het twee jaar geleden dat mijn leven van de ene op de andere dag veranderde. Ik kreeg corona en werd niet weer beter. We zijn nu twee jaar verder. Hoe is het nu? Je leest het in dit artikel

Long covid en EMDR

In deze blog deel ik mijn ervaring over EMDR tijdens mijn long covid herstelreis. Wat is EMDR? Hoe kun je het inzetten? En wat heeft EMDR gedaan voor mij in het herstelproces van long covid. Je leest er alles over in dit artikel.

Balanceren op de drempel van 2024. Struikelen, vallen en weer opstaan

Dankbaar, maar ook verdriet bij de overgang van 2023 naar 2024. In dit artikel lees je mijn struggle van struikelen, vallen en weer opstaan.

Hi,

Hi,

 

It’s me Margreet. Als voormalig zelfsaboteur en levensgenieter sta ik nu echt aan het roer van mijn eigen leven.

Dat is niet altijd zo geweest, totdat ik de magie van schrijven ontdekte en verantwoordelijkheid nam voor alles wat er in mijn leven afspeelt. Ik ontdekte een gouden formule en daar help ik andere vrouwen nu mee.

Op mijn blog neem ik je graag mee in dat proces en geef je handvatten hoe jij ook voor je eigen geluk kunt gaan.

Create some magic, just write!

Spread the love